|
BMW 530d VS GOLF IV v6 4motion
|
| Author |
Message |
Kostur
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: BMW 530d VS GOLF IV v6 4motion
Ah B4 ok nismo se razumjeli ja sam mislio na B3 ali nije to ni bitno.
Aha i sad ti meni hoćeš da kažeš da je kamion brži od F50 jer ima veći okretni moment?
A ja ti lijepo savjetujem da se ne guraš u nešto o čemu ne znaš ništa.
Sile koje se javljaju u klipnom mehanizmu pri radu motora (sile tlaka plinova u cilindru, sile inercije masa i sile trenja) prenose se na koljeno radilice. Koljeno je za određenu udaljenost izbačeno van osi rotacije radilice motora, pri čemu nastaje torzioni moment. Taj moment naziva se okretni moment na radilici motora.
Okretni moment na radilici motora ovisi o trenutnom tlaku plinova u cilindru, te o promjeru klipa, duljini klipnjače, ekscentricitetu koljena radilice, masi klipnog mehanizma, trenutnom kutu koljena radilice i brzini vrtnje radilice motora...
Sile u klipnom mehanizmu pri radu motora vremenski su vrlo promjenjive, pa je i okretni moment promjenjiva veličina. Kolebanje okretnog momenta izaziva udare i vibracije, stoga se moment mora ujednačiti. To se radi tako da se na radilicu postavi rotirajuća masa (zamašnjak) koja svojom velikom tromošću umanjuje kolebanje okretnog momenta. Na motorima za motocikle obično masa radilice, spojke i vratilo mjenjača sa zupčanicima služe kao zamašnjak.
Eto ti par objašnjenja da znaš o čemu pričamo, okretni moment služi isključivo da bi morao manje posezati za mjenjačem ništa drugo, nikakve veze sa max brzinom nema a i dieselski motori su startniji od benzinskih baš zbog viška okretnog momenta.
http://www.amknitro.com Audi S6 2.2 turbo
|
|
| 05-13-2006 09:19 PM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
Nisam siguran i da ti nesto puno vise znas o ovome.Toliko si se nalupao budalastina pisuci ovaj post da prosto nemam zivaca da te ispravljam.Ima brate skola za ove stvari pa kada te vec zanima uhvati se knjige.
Neznanje me ne nervira jer toga ima ovdje i previse ali je ruzan nacin sa kojom arogancijom dijelis samare drugima a pri tome ga bas lupas.
|
|
| 05-13-2006 10:48 PM |
|
 |
spinner
Junior Member

Status:
|
Slazem se u potpunosti sa TATOM .. los ti je nacin objasnjavanja nekih stvari i nastup s kojim to radis
Ako vec neko nesto ne zna moze li se to na normalan nacin objasniti ili je lakse otici na http://www.obrtnimomenat.ja.pametan pa copy/paste u ovaj post podatke koji su vidi se pisani tehnicki i kataloski, a ne prostim rijecima nekog pojedinca
Bmw rulez
|
|
| 05-14-2006 01:59 AM |
|
 |
R19
Crvena mamba

Status:
|
|
|
| 05-14-2006 07:19 AM |
|
 |
Kostur
Member

Status:
|
Nisam siguran i da ti nesto puno vise znas o ovome.Toliko si se nalupao budalastina pisuci ovaj post da prosto nemam zivaca da te ispravljam.Ima brate skola za ove stvari pa kada te vec zanima uhvati se knjige.
Neznanje me ne nervira jer toga ima ovdje i previse ali je ruzan nacin sa kojom arogancijom dijelis samare drugima a pri tome ga bas lupas.
Aha ajde dobro recimo da si ti u pravu. Hoćeš biti tako ljubazan da me ispraviš evo recimo da ja ne znam ništa o ovoj temi.
Baš bi volio vidjeti kako ćeš mo objasniti da su auta sa većim okretnim momentom tromija u startu, na većim brzinama superiorniji i kako to da ne osjećaju opterećenje, uzbrdicu, otpor zraka...
Ajde ako ti nije teško...
http://www.amknitro.com Audi S6 2.2 turbo
|
|
| 05-14-2006 08:13 AM |
|
 |
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status:
Away
|
Ova je tema ionako besmislena od samog pocetka, ali eto, uhvatili ste se neke normalne price o tehnickim pojedinostima, pa rekoh nema veze, neka se nastavi... ali vas lijepo molim da temu nastavite na normalan nacin... ne bude li dovoljne doze postovanja medju clanovima prilikom postanja, tema ode pod kljuc...
http://www.bhrenaultclub.com/
11
|
|
| 05-14-2006 10:26 AM |
|
|
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Pa nadji mi benzinca sa 350 ili 400 ks koji ce sasiju autobusa, i 40 putnika poterati na uzbrdici 90 ili 100 na sat?
I nisam mislio bukvalno da su neosetljivi na opterecenja. Ali da su zilaviji na promene u opterecenju, u to sam se milion puta empirijski uverio
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 05-14-2006 10:56 AM |
|
 |
Vladimir
Posting Freak

Status:
|
Jedna od najvaznijih stavki kod konstruisanja motora i mjenjaca je njihova NAMJENA,tako da je glupo pricati "stavi u autobus benzinca od 300 konja, stavi od F40 motor u kamion " ...
The Power Of Dreams
|
|
| 05-14-2006 12:46 PM |
|
 |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
pa ne govorimo o menjacima.
postoje i teskaski benzinci, koji su se gradjivali u americke kamione, ali su oni bili konstruisani da se malo vrte, ali da isporucuju visok obrtni moment, da bi bili sposobni da povuku velike terete.
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 05-14-2006 12:58 PM |
|
 |
Vladimir
Posting Freak

Status:
|
Tebi je Skyline danas nesto posebno dosadno...
Kao sto rekoh namjena je nabitnija stvar prilikom konstruisanja motora ili mjenjaca.
The Power Of Dreams
This post was last modified: 05-14-2006 01:36 PM by Vladimir.
|
|
| 05-14-2006 01:30 PM |
|
 |
|
|