|
BMW 530d VS GOLF IV v6 4motion
|
| Author |
Message |
spinner
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
BMW 530d VS GOLF IV v6 4motion
Sinoc sam bio svjedok jednog stvarno super prizora. U pitanju je bilo nadmetanja dva rivala barem sto se tice snage motora i performansi. Dakle tu je bio bmw 530d i golf IV v6 4motion. S obzirom da mi je autic pokvaren (lucky me) morao sam kuci sa tramvajem pa sam mogao to utrkivanje da pratim do samog kraja ili ti do sljedeceg crvenog svjetla s obzirom da sa onakvom brzinom sigurno nisu mogli hvatati zeleni val 
Uglavnom oba auto su krenuli nimalo agresivno..medjutim to zatisje je trajalo pola sekunde, jer vec sljedeci momenat je pocelo pravo veselje..oba auto su pritisnula sto bi se reklo momacki ... tu je bmw uspio napraviti razliku otprilike za nekih pola auto do 2/3 auto ispred golfa koji takodjer nije zelio odustati. I vjerovali vi ili ne tako je i ostalo .. vukli se se bas dugo jedan uz drugog .. dakle razlike je ostala ja mislim pa identicna sve do sljedece raskrsnice. Moje misljenje je da su vozili otprilike 140-150 km/h kad su morali kociti !!!!
Dakle toliko o tome da diesel i velika klasa auto nisu konkurencija pogotovo jer je u bmw-u bilo troje ljudi, a u golfu samo jedan momak!
toliko od mene pa pisite .. da cujemo vase misljenje )
|
|
| 05-12-2006 01:50 PM |
|
|
Hybrid
Posting Freak

Status:
|
RE: BMW 530d VS GOLF IV v6 4motion
nije ni cudo 530d ide zvjerski ludo!
Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
|
|
| 05-12-2006 02:18 PM |
|
 |
spinner
Junior Member

Status:
|
|
|
| 05-12-2006 02:58 PM |
|
|
Wizard
Member

Status:
|
Ja sam prije 4 dana sudjelovao duelu velikana
Bmw 3 new i e-46cupe,
moram reci da je momak sa cupeom bolje krenuo, ali ga je 3 stigla u drugoj brzini, kako neman ide, to je perverzija......
S3T
Sarajevo
|
|
| 05-12-2006 05:32 PM |
|
 |
Kostur
Member

Status:
|
ma ja..to je to ...to je bilo iz smjera ilidze prema centru grada .. u nivou Cvile ... kod tih nekih semafora .. nisam pretjerao obracao paznju na to .. vise na aute  
Boga mi .. diesel rulezz... mislim da bi kasnije se tek pokazala snaga bmw-a s obzirom da ima 500 Nm obrtnog, a golf tek 270 Nm
Hm mislim da bi ipak bilo obrnuto... okretni moment na velikim brzinama ne znači apsolutno ništa...
http://www.amknitro.com Audi S6 2.2 turbo
|
|
| 05-12-2006 06:10 PM |
|
|
R19
Crvena mamba

Status:
|
Sa BMW-om je malo tackanje bilo samo od Alipasinog do RTV-doma, a kasnije se nisam niskim utrkivao tim vise jer se BMW divlje provlacio izmedju auta, a to ne volim.
I usput, stignut je do RTV-doma
|
|
| 05-12-2006 06:31 PM |
|
 |
spinner
Junior Member

Status:
|
Ne znam koliko je to bitno za vece brzine ali ima veze sa medju ubrzanjima ...
... kako god ... bio sam posmatrac i nisam ocekivao takav ishod
|
|
| 05-12-2006 06:37 PM |
|
|
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
BMW zbog tih 500Nm ne *ebe 2% to sto je pun auto.
@Kostur - bas obrnuta je situacija. Automobili sa vecim obrtnim su tromiji na startu, i tu gube trku, ali su na vecim brzinama superiorniji, bas zbog veceg obrtnog , odnosno manje osetljivosti na opterecenja, nebitno da li je to opterecenje zbog tereta, trenja ili otpora vazduha. Ja sam se trkao protiv Audija 80 1.6 sa 90 konja ( ista snaga kao kod mene na tdi-ju), i po gradu sam ga hvatao samo na ultrabrzo saltanje bez pustanja gasa, ali kad smo izasli na otvoren put i na brzine od 150 pa na gore, morao sam da popustam gas, i onda ponovo na potapanje gasa sam ga stizao, i opet popustao i tako dalje.
The only way is….sideways
Nissan 200SX S14 SR20DET
|
|
| 05-13-2006 12:23 AM |
|
 |
spinner
Junior Member

Status:
|
da .. mislim da si potpuno upravu .. ako ga golf tada nije uspio uhvatiti onda nema sanse na vecim brzina ... kako god sto ti kazes ima tu prednost i prednost 4motiona .. pritisnes gas dignes na 4000-5000 obrtaja i pustis kvacilo .. tako se ispalis dosta dosta bolje
|
|
| 05-13-2006 02:10 AM |
|
|
R19
Crvena mamba

Status:
|
E da bi zavrsili diskusiju, Golf uopste nije imao namjeru da se trka, krenuo je pola sekunde nakon BMW-a kojeg je vozac "ispalio" pa sam ga ja stizao ... i do sljedeceg semafora stigao te pola haube prestigao.
Ali ponavljam...to je bilo na Alipasinom, a za ChVillu ne znam sta je ko vidio.
@spinner: taj tramvaj isao brzo ko ona kamera pokretna sto juri 150 na sat ... ili si imao dvogled pa si to u sekundi uspio sve "snimiti"
|
|
| 05-13-2006 05:58 AM |
|
 |
|
|