|
BMW E24
|
| Author |
Message |
kalkan
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
RE: BMW E24
još par slika...
Prije svega svaka cast na automobilu, prije svega sto je u odlicnom stanju, a zatim i sto je vrlo rijedak/ekskluzivan, samo moram napisati par zamijerki...
Da sam na tvom mjestu bih definitivno potrazio original volan, a izbacio onaj aftermarket, a isto se odnosi i na rucicu mjenjaca. Takodjer bih potrazio i original audio-uredjaj ili barem neki koji generacijski ide uz taj auto, novi hi-tech sareni uredjaji definitivno ne idu uz ovaj auto, treba poraditi na autenticnosti.
Sretno i pozz
isto razmišljamo. volan i ručica stoje doma. praktičniji mi je ovako, pošto je ljeto i auto se dosta vozi, a serijski volan je veelik. sve što je bilo na autu ili je ostalo na njemu, ili je u garaži. što se radija tiče, hiFi mi je hobi tako da bez dobrog ozvučenja ne ide. ali to je već manja briga...
lim je strah br.1, mehanika br.2 i sva energija ide u tom smjeru. auto je odličan, ali svejedno svako malo ga rastavljamo i provjeravamo.
zbog autentičnosti sam i felge uzeo. i dobio sam mlade dok sam gume pronašao...
http://www.ak-bmw.com
http://www.dicentra.hr
This post was last modified: 08-26-2007 09:32 PM by kalkan.
|
|
| 08-26-2007 09:31 PM |
|
|
goran16v
Posting Freak

Status:
|
još par slika...
Prije svega svaka cast na automobilu, prije svega sto je u odlicnom stanju, a zatim i sto je vrlo rijedak/ekskluzivan, samo moram napisati par zamijerki...
Da sam na tvom mjestu bih definitivno potrazio original volan, a izbacio onaj aftermarket, a isto se odnosi i na rucicu mjenjaca. Takodjer bih potrazio i original audio-uredjaj ili barem neki koji generacijski ide uz taj auto, novi hi-tech sareni uredjaji definitivno ne idu uz ovaj auto, treba poraditi na autenticnosti.
Sretno i pozz
isto razmišljamo. volan i ručica stoje doma. praktičniji mi je ovako, pošto je ljeto i auto se dosta vozi, a serijski volan je veelik. sve što je bilo na autu ili je ostalo na njemu, ili je u garaži. što se radija tiče, hiFi mi je hobi tako da bez dobrog ozvučenja ne ide. ali to je već manja briga...
lim je strah br.1, mehanika br.2 i sva energija ide u tom smjeru. auto je odličan, ali svejedno svako malo ga rastavljamo i provjeravamo.
zbog autentičnosti sam i felge uzeo. i dobio sam mlade dok sam gume pronašao...
Cuvanje original dijelova je pametan potez... Sto se HI FI uredjaja tice, uz malo strpljenja mozes naci uredjaje s pocetka '80 koji proizvode fantastican zvuk, s tim sto neces bas uzovati u CD-u i MP3, ali kao alternativa uvijek postoji dual head unit, odnosno vidljivi uredjaj koji pase godinama auta i drugi savremeni koji zapravo svira ugradjen na alternativno mjesto (pretinac ispred suvozaca itd)...
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 08-27-2007 11:59 AM |
|
 |
munem
Junior Member

Status:
|
malo sam surfing i eto mene ovde!!jos nemam ni pravi avatar,nego ja sam jedan od sretnika koji se dograbio dobre stare sestice  nije bas u super stanju(malo rdje i zeljan nove farbe) ,najveci problem je sto je stajala[dali ste primetili da se autu obracam u zenskom licu,ipak je to sestica  ] pa sad to treba sve pronjuskati ALI tako sve restauracije pocinju.ja bas i nemam puno posla jer nemislim ju dovesti u savrseno tvornicko stanje vec onako kako ja zelim.evo je u trenutnom izdanju
samo hrabro... moj savjet ti je da temeljito rješiš limariju. ostalo može čekati... long live e24!
Long live E24!!!
pa limarija mi i predstavlja problem!garazu nije video ,huh 100 godina a ni ja ju nemam pa i ono sto bih mogao ja sam srediti - nemogu.svi su originalni djelovi na njemu,cak imam Alpine felge samo sto su 14"
|
|
| 08-27-2007 01:04 PM |
|
 |
munem
Junior Member

Status:
|
a ti slavonac kazes da imas originalne felne,pa gde si nabavio gume 390?ja imam samo rezervnu,ako ti je potrebna mozemo se dogovoriti jer ja sam ubiti iz BM a radim u PU
Nego vidim na tvojim slikama da je tvoj prva generacija šasije,razlikuju nam se prednji spojleri i nemaš zadnji a i motori su drugaciji.kad sam vec kod toga jesi li ubacio glavu od M6?
|
|
| 08-27-2007 01:12 PM |
|
 |
kalkan
Junior Member

Status:
|
a ti slavonac kazes da imas originalne felne,pa gde si nabavio gume 390?ja imam samo rezervnu,ako ti je potrebna mozemo se dogovoriti jer ja sam ubiti iz BM a radim u PU
Nego vidim na tvojim slikama da je tvoj prva generacija šasije,razlikuju nam se prednji spojleri i nemaš zadnji a i motori su drugaciji.kad sam vec kod toga jesi li ubacio glavu od M6?
nije prva generacija, druga je, na bazi e28. granica je 6mj. 1982, moj je iz 9mj. stražnji spojler sam skinuo, malo je popucao a i više volim čisti look. gume sam kupio nove.

postoji i danas mogučnost narudžbe, samo su cijene strašne. ali imaš jedan trik. a to je da nađeš skladište u kojem ima zaostalih guma. ali to ti je isto kao da tražiš e24... poslovno sam vezan uz jednog distributera, pa su mi ljudi izišli u susret. sad imam i dvije viška
nisam ubacivao glavu. nitko nema iskustva s tim, tako da ostavljam auto kakav je.
|
|
| 08-27-2007 04:44 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
Ljudi ovaj auto je mrak inače. I vaša dva sigurno zaslužuju sve moguće pohvale, samo se ni sa jednim od vas dvojice neću složiti u jednoj stvari; pa vi ova dva auta vozite skoro svaki dan!!! Za old timer-a mogu reći da se čuva i provoza tek da ne bi zaribao, a ne da se koristi kao neko standardno sredstvo prevoza. Moj prijatelj je tako uništio mercedesa w126c iz 83, a na putu je da uništi i W116 iz 77 godine. Ti auti su rijetkost u današnje vrijeme i kao što vi svi to već znate vrijede gomilu para, ali što se mene tiče nema tih para kojima bi neko mogao kupiti moje saznanje da sam vlasnik jednog auta koje želi svaki zaljubljenik u auta, te bih stoga to auto čuvao kao što ga čuva onaj lik sa sajma u Skenderiji (Mercedes 107 iz 75 godine u fabričkom stanju i čuvaju ga 2 njegova tjelohranitelja ). Pozdrav i sve najbolje Vam želim sa vašim vozilicama....
Mirza K.
This post was last modified: 08-28-2007 04:32 PM by MK516.
|
|
| 08-28-2007 04:31 PM |
|
|
goran16v
Posting Freak

Status:
|
Ljudi ovaj auto je mrak inače. I vaša dva sigurno zaslužuju sve moguće pohvale, samo se ni sa jednim od vas dvojice neću složiti u jednoj stvari; pa vi ova dva auta vozite skoro svaki dan!!!
Ne mora to biti zamjerka, sve zavisi od situacije u kojoj se neko, ko vozi ili ima takav auto, nalazi. Nekome je to zadovoljstvo voziti svaki dan, a nekome je potreba, jer nema drugi auto, a neko razmislja "sto sam ga sredjivao da ne uzivam i njemu i da ga vozim". Po meni je cijenjenije kad vidis ekstra ocuvan stari auto a koji se koristi svaki dan, jedna stvar je cuvati auto u garazi i voziti ga samo po lijepom vremenu, a druga stvar je sacuvati auto koji vozis svaki dan, po snijegu, kisi, klizavici, parkirati gdje stignes itd... Ja uzivam u toj privilegiji da imam stari auto, uslove gdje da ga cuvam, a da istovremeno imam auta za svaki dan i opet pored toga padnem u iskusenje da ga koristim redovno...
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 08-28-2007 04:45 PM |
|
 |
kalkan
Junior Member

Status:
|
635CSi je auto u kojem uživam u svakom pređenom kilometru, i tako već tri godine koliko ga imam. auto se ne koristi kao svakodnevni, za to služi 735iA, već kao vikend auto za vožnju do omiljene terase. i na okupljanja bmw kluba. na zimu, kišu i sl. ne ide.
ali, jednostavno uživam u tome da 25 godina star auto još uvijek ima jako malo konkurenata na cesti. u bilo kojem smislu. servo, abs, šper diferencijala, z mjenjač, 220ks, sve su to stvari zbog kojih auto ne čami u garaži...
razlika je samo u tome što su njegovi kilometri skupi, ukoliko se auto želi održati na ovoj razini. ali, dok ide, ide...
auto je zvjer, i jednostavno ga volim pustiti na cestu...
evo, ovo je jedna slika gdje e24 pali trx gume... mnogima suza krene na oko od prizora, ali eto...

pozdrav
This post was last modified: 08-28-2007 05:14 PM by kalkan.
|
|
| 08-28-2007 05:11 PM |
|
 |
munem
Junior Member

Status:
|
ajde da i ja kazem nesto, pod prvo i jedino vazno prvi put kad sam JU video skoro mi je srce stalo i znao sam da ce biti moja jer kao sto kalkan kaze retki su auti koji mu mogu parirati ne samo po teh. podatcima vec i po samom izgledu,zar ne? ajde navedite mi koji evropski auto tog godista je uspeo predstaviti tehniku u takvom bljesku(recimo Porsche ali brate bili su ruzni)
Moja jos nije registrovana ali to me ne sprecava da ju vozim svaki dan pa cuj tesko je odoleti takvoj reputaciji da ti stoji u garazi i da ju SAMO gledas!!!
|
|
| 08-28-2007 08:44 PM |
|
 |
kalkan
Junior Member

Status:
|
porsche tog godišta je izvrstan auto, ali dorađenost i cjelokupna slika auta nije na razini bmw-a. vrlo brz auto, ali to je to. dok bmw ipak može zadovoljiti cijeli niz kriterija. prostor, udobnost, svakodnevna iskoristivost uz brzinu i užitak u vožnji.
ali, i 911 je legenda, i to potpuno zasluženo....
jednog popodneva sam imao zadovoljstvo provozati ih...
|
|
| 08-28-2007 09:30 PM |
|
 |
|
|