|
BMW E30 320i problem sa motorom
|
| Author |
Message |
MK516
BMW MOD 516

Group: Registered
Status:
|
RE: BMW E30 320i problem sa motorom
Ja ne znam kako se zovu, ali na kraju okretaljke na Breci...ili ti Breki...ne mozes fuliti...
Uhh, evo sad sastavio auto (predihtovao usisnu granu i pregledao crijeva) i zamislite: ISTO SR..E!!!!!!!!!!!!!!! Nema snage, sav se nekako gusi, fakat vise ne znam sta da mu radim! Otici cu sutra do Breke da vidim da mi naprave ovu gumu ako moze, a ako ni to ne pomogne mijenjam motor ili auto... Ako neko zna gdje mogu uzeti dobar motor 2.0 ili 2.5 sa svim senzorima i ECU na njemu neka javi sto prije.... Hvala svima.......
Ništa me ne pitajte o BMW-u!
Ja solim pamet!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!
|
|
| 08-22-2007 04:57 PM |
|
|
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Status:
|
Evo ti broj pa ih nazovi: 668777
"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
|
|
| 08-23-2007 05:50 AM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
Bio sam kod njih prije 2 mjeseca! To je TehnoGuma iz Velesica. Ne mogu mi napraviti ovo sto trazim. Bio sam danas kod majstora Tarika u Kiseljaku i uradili smo elektro-dijagnostiku. Motor prikazuje oko 10 stepeni vecu temperaturu nego sto jeste (ECT senzor), i kada radi u leru obrtaji lude totalno. Mislim na mom obrtomjeru stoji oko 600 rpm-a, ali u software-u se vrijednost stalno mijenja od 500 do 5200!!! Rece majstor evo ti ECT senzor polovan pa stavi i idi kupi CKP senzor. Ja poslusao uzeo njegov ECT i kupio drugi CKP i postavio danas, ali nista bitnije se nije promijenilo. Opet nema prvog gasa, slabo vuce. Kad ga vozim na vecim obrtajima dobro se ponasa (preko 2500) u svim brzinama, ali kad krecem iz mjesta to je katastrofa.
Kad smo prvi put spojili comp i auto procitali smo greske iz ECU i bila je greska "Check Lambda Probe". Program nije izbacio kod greske, ali kada smo upalili auto i ponovo procitali ECU bilo je "STATUS OK". Ima li jos neko neku ideju sta da radim???
Ja solim pamet!
|
|
| 08-23-2007 05:04 PM |
|
 |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
Bio sam kod njih prije 2 mjeseca! To je TehnoGuma iz Velesica. Ne mogu mi napraviti ovo sto trazim. Bio sam danas kod majstora Tarika u Kiseljaku i uradili smo elektro-dijagnostiku. Motor prikazuje oko 10 stepeni vecu temperaturu nego sto jeste (ECT senzor), i kada radi u leru obrtaji lude totalno. Mislim na mom obrtomjeru stoji oko 600 rpm-a, ali u software-u se vrijednost stalno mijenja od 500 do 5200!!! Rece majstor evo ti ECT senzor polovan pa stavi i idi kupi CKP senzor. Ja poslusao uzeo njegov ECT i kupio drugi CKP i postavio danas, ali nista bitnije se nije promijenilo. Opet nema prvog gasa, slabo vuce. Kad ga vozim na vecim obrtajima dobro se ponasa (preko 2500) u svim brzinama, ali kad krecem iz mjesta to je katastrofa.
Kad smo prvi put spojili comp i auto procitali smo greske iz ECU i bila je greska "Check Lambda Probe". Program nije izbacio kod greske, ali kada smo upalili auto i ponovo procitali ECU bilo je "STATUS OK". Ima li jos neko neku ideju sta da radim???
Imam ja i mislim da je extra.Nadji nekog ko zna sta radi i ima dijagnostiku da ti ocita greske.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 08-23-2007 05:22 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
A ja preporucujem Ajdina Purica iz Zenice...on ti je na Bristu zna covjek a i ima alat...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 08-23-2007 08:14 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
A ja preporucujem Ajdina Purica iz Zenice...on ti je na Bristu zna covjek a i ima alat...
Preporuka uvazena... Ajdine cut cemo se da ti javim kad mogu doci, uskoro sam na odmoru pa da vidimo mozemo li sta napraviti.....
Ja solim pamet!
|
|
| 08-23-2007 08:26 PM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Eto onda i ti 9.9. na rostiljanje...hahahaaa
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 08-23-2007 08:34 PM |
|
 |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
Akobogda......
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 08-23-2007 09:04 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
Akobogda......
Eh necu moci... Dajo mi se zeni 10 pa sam u Gorazdu!!! Sve u svemu bit ce prilika AkoBogda
Ja solim pamet!
|
|
| 08-24-2007 11:53 AM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Poselami daju i sve u Gorazdu...
|
|
| 08-24-2007 12:58 PM |
|
 |
|
|