|
bmw e36 tds problem
|
| Author |
Message |
poKle
Senior Member

Group: Registered
Status:
|
bmw e36 tds problem
Ovako, malo je teze objasniti. Auto: bmw 318tds
Naime, ovo sam primjetio, auto se u voznji samo ugasi, jednostavno izgubi gas, kao da ga nesto ugusi. Potom nece da upali, tek nakon par verglanja. Takodjer teze upali i dok nije vozen. Nekakav cudan dim se pojavi tad, ne crni, vec bijeli.
Ali, to se desava tek kada se kolicina goriva u tanku spusti skoro do rezerve, znaci jos uvijek se lampica ne upali, dok kad je tank pun, sve normala, bez ova dva problema(gasenje u voznji i teze paljenje) i bez onog dima kod paljenja.
cudno...
Ima li to kakve veze sa gorivom? Voda u gorivu mozda?
Jer ovaj problem se poceo desavati tek od proslog mj., kad smo poceli sipati gorivo na "Petrol" b. pumpi u Otesu.
da napomenem da mu je bosch pumpa radjena kod Zufera u Visokom prije mozda 10mjeseci, pustala naftu, pa gumice mjenjane, sta vec, rekoh da se sta ne moze povezati sa tim.
filter goriva mjenjan prije 6mjeseci.
This post was last modified: 07-31-2008 02:49 PM by poKle.
|
|
| 07-31-2008 02:32 PM |
|
|
drBMW
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
RE: bmw e36 tds problem
promeni filert goriva opet,
proveri elektricnu pumpu malog pritiska u rezervoar i istovremeno ocistis filter na istoj pumpi u rezervoar
mozda ce ti ovo pomoci
poz
http://www.dtm-pr.net
|
|
| 08-03-2008 05:44 AM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
promeni filert goriva opet,
proveri elektricnu pumpu malog pritiska u rezervoar i istovremeno ocistis filter na istoj pumpi u rezervoar
mozda ce ti ovo pomoci
poz
hvala, pogledat cu da ga odvedem nekom majstoru.
|
|
| 08-03-2008 03:04 PM |
|
 |
mico73
Junior Member

Status:
|
Moze li mi ko pomoc imam problem,kad je hladan pali bez problema ali kad je vruc nece da pali,ako neko ima slican problem nek mi pomogne
|
|
| 01-11-2010 05:52 PM |
|
 |
babetina978
Junior Member

Status:
|
Moze li mi ko pomoc imam problem,kad je hladan pali bez problema ali kad je vruc nece da pali,ako neko ima slican problem nek mi pomogne
nemam taj problem ali promjeni indikator temperature motora on je najvjerovatnije otisao ili je puklo kablo od istog
This post was last modified: 01-15-2010 09:48 PM by babetina978.
|
|
| 01-15-2010 09:47 PM |
|
 |