|
brušenje glave/g3tdi
|
| Author |
Message |
tataratira
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
brušenje glave/g3tdi
e ovako,
od prije nekih mjesec-dva kada idem na duže relacije "troši" motor vodu,
tj nestane iste (cca 1 litar do Neuma preko Svitave), dok se po gradu mogu vozati do besvjesti a da ne fali ni kap.
zamijenio sam par crijeva i neki plastični razvodnik koji je bio napukao i mislio sam da je u tome problem ali nije, nakon toga sam štelio neki bakreni dihtung na kojem je "balavio" pri visokoj turi, ali ni to nije pomoglo, prestao je baliti ali ima još negdje da curi, tj isparava
sipao i onaj prasak ali nije pomoglu...
e sad, kako sam odlucio napraviti neki omanju generalku kupio sam
dihtung glave, i jos neki manji sto ide sa strane, onu gumu preko glave
motora (jel to ide u kompletu sa dihtungom ne znam, uglavnom i to)
vođice ventila 8 komada, nedavno zamijenjeni spaner i remen a sada sam uzeo i lezaj spanera (onaj kotur, zvizdi kada je hladan i u leru)
i filtere, ostalo remenje...(znam da sam nesto zaboravio ali ima još nekih sitnica) uglavnom ide skidanje glave da vidim jel treba na brusenje
planiram jos kupiti karike pa me zanima sta bi se jos trebalo zamijeniti
kada vec otvaram motor a da je neophodno ili bar poželjno
g3tdi 90ks '96 300.000+ km
Hate It Or Love It- The Golf
|
|
| 04-25-2005 07:41 AM |
|
|
Engin
Posting Freak

Status:
|
Koliko vidim ,fale ti difloni(a to je sega koliko je jeftino) i sto bih ti preporucio s obzirom na pređene Km,lezajevi radilice obavezno.Po simptomima vjerovatno da miješa vodu i ulje,iako je glupo ovako napamet dijagnoze postavljat.
Brušenje glave,ako nije kriva nije potrebno,ali svaki iole bolji majstor ce je prije postavljanja odnijeti na ravnanje,znaci nije neko drasticno skidanje nego priprema za montazu. Dihtunge ne kupuj parcijalno,nego kad ga vec otvaras uzmi komplet,isplati se.Zamisli da ga sastavis,a na nekoj gluposti pocne curiti ulje.Bar za golfa nije skupo.Eto,nasrah ti se ja,al iz najboljih namjera,da ti se radi 50-ak maraka ne desi sranje...
|
|
| 04-25-2005 08:14 AM |
|
 |
tataratira
Posting Freak

Status:
|
|
|
| 04-25-2005 08:33 AM |
|
 |
Engin
Posting Freak

Status:
|
Super kad su orig. dijelovi,lako je onda dokupiti sto bude falilo. Vakat mu je za osvjezenje,ali ako se kvaliteno odradi sa jednom finom revizijom glave,bice on dobar opet.Samo ja mislim da ti je i revizija turbine na pomolu,vjerovatno ona utice na taj gubitak snage.. Sve u svemu to ti je normalno za te km i s ovim sto ces uraditi mislim da ces bit miran duzi period.
|
|
| 04-25-2005 08:46 AM |
|
 |
Vladimir
Posting Freak

Status:
|
Rekoh ja : nije dizel baš toliko ekonomičan i isplativ za voziti.
Više će te izaći dijelovi i ruke nego mene kompletno održavanje auta za 3 god.
Bez ljutnje i ne počinjem novu raspravu ,već te samo potsjećam na neke prošle rasprave.
|
|
| 04-25-2005 11:06 AM |
|
 |
tataratira
Posting Freak

Status:
|
Rekoh ja : nije dizel baš toliko ekonomičan i isplativ za voziti.
Više će te izaći dijelovi i ruke nego mene kompletno održavanje auta za 3 god.
Bez ljutnje i ne počinjem novu raspravu ,već te samo potsjećam na neke prošle rasprave. 
nije da nisam čekao da se javiš ali samo da te podsjetim da je auto prešlo 300k km, a ja u njemu zadnje tri godine 150k km
pa samo izračunaj razliku u gorivu, a održavanje sa odgovarajućim dijelovima nije nešto jeftinije od drugih auta, mada je ipak jeftinije za nekih 10-15%
što je opet sitnica, mada imaš opciju drugih proizvođača mada ja ne štedim na tome pa mi svaki dio traje koliko i treba da traje, sem toga mogu ga ja voziti ovako ko zna još koliko ali nisam ja neki štediša samo da vozim benzinac ne bih imao ni za goriva ni za opravki, čista ekonomija
drive and let drive
|
|
| 04-25-2005 11:15 AM |
|
|
Sike
Posting Freak

Status:
|
Meni da auto crkne na 300.000 km ja bi se sažalio i odvezao ga na otpad. Tatarataratata... (ne mogu ti nikako zapamtiti nick) - vadiš mu dušu !
|
|
| 04-25-2005 11:24 AM |
|
 |
tataratira
Posting Freak

Status:
|
Meni da auto crkne na 300.000 km ja bi se sažalio i odvezao ga na otpad. Tatarataratata... (ne mogu ti nikako zapamtiti nick) - vadiš mu dušu ! 
moj golf ne stoji u izlogu pa je valjda normalno da mu se šta i zamijeni s vremena na vrijeme, daleko je on od crkavanja mada bi se taj koreanac raspao po šavovima na 300.000k km, valjda ga zato i štediš
|
|
| 04-25-2005 11:34 AM |
|
 |
Sike
Posting Freak

Status:
|
moj golf ne stoji u izlogu pa je valjda normalno da mu se šta i zamijeni s vremena na vrijeme, daleko je on od crkavanja mada bi se taj koreanac raspao po šavovima na 300.000k km, valjda ga zato i štediš 
S vremena na vrijeme - generalka.
Ne štedim ja ovog mog kosookog da vozim Golfa svakih 10.000 bi bila generalka. A i ne planiram ga voziti 300.000 km.
|
|
| 04-25-2005 11:39 AM |
|
 |
darkman79
Senior Member

Status:
|
drug ja kad sam na dvojci radio to isto sto ti radis reko majstoru promjeni sve sto mislis da treba promjeniti znaci odradio je osvjezenje motora sa tim to auto jos uvjek vozi a presao je preko 100 000 km kad vec otvaras uradi sve sto treba
|
|
| 04-25-2005 11:41 AM |
|
 |
|
|