|
bruka na ulicama BL
|
| Author |
Message |
Procesor
Banned
Group: Banned
Status:
|
RE: bruka na ulicama BL
Ok ba ljudi, ajmo biti realni, ja sam samo iznio cinjenice i nikoga ja ne podrzavam niti koga ja osporavam, mjesto da ste im vi pritekli u pomoc da ste se potrudili ukazati im na greskama vi ste odmah u njima vidjeli neke konkurente, protivnike!
Ajde ljudi ne budalite, razumijem da ste iznervirani zato sto je neko drugi dobio mogucnost organizovanja SR-a u vasem gradu, ali to ne znaci da trebate biti protiv toga...
Pomagati nekome ko je razvalio i unistio nekoliko takmicenja u BiH dosad je ravno samoubistvu.Drugo mi da smo htjeli mogli smo da pravimo trku na cesti ali ko bi nam dosao na tu trku?? Mi pravimo ozbiljne trke za ozbiljne automobile koji prelaze 402m za 10.9 sec.Ali na kraju nije ni bitno mora postojati i druga liga takmicenja ali ovo sto pravi Mirkan i co moze biti peta , daleko je druga liga.....
|
|
| 10-16-2006 12:47 PM |
|
|
moKe
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Mah da se ne prepiremo dalje ,
A ps. Bio sam prosli SR i u Banja Luci i Mostaru ( gdje sam se trebao takmiciti , onako sam rekreativno, ali sam bio sprijecen zbog nekih drugih stvari)!
Sto se mene tice u Banja Luci je bio za nijansu bolje organizovan SR od onoga u Mostaru, ali je ekstra bila u svakom slucaju!
Ajde budi ti pozdravljen...
|
|
| 10-16-2006 12:49 PM |
|
 |
ajdin_ze
2.0 16v SFI

Group: Administrators
Status:
|
Lako je vama svima.Prepirete se oko toga sta je ko i kako napravio.Mi u Zenici nemamo nista od toga.Trazili ove godine dozvolu za brdsku trku i nacelnik MUPa pitao kuda ce se voziti.Pa fakat vjetrenice a covjek kaze ma nema teorije tamo je ogranicenje 40 a vi bi da vozite trku????????Nigdje veze pa hajd.Trazili smo SR,kazu recite kuda.Mi nasli cestu,pravac,zaustavni trag,sirina 14m.Sve extra i to u samom srcu grada a oni kazu nemoze.Trebalo bi zbog toga obustaviti saobracaj u tom dijelu grada(iako imaju 3 alternativna pravca kretanja)Jedino sto je uspjelo i sto je BoBov stari sa jos nekim pojedincima uspio da organizuje OSV na kamberovicima.I to im je na kraju sve zasluge pokupio "gospodin" Sahib SABE koji je predsjednik AMK Zenica No.1 a koji nije imao veze nisacim.Samo je covjek na kraju dosao i jos sam sebi(SABE KOMERCU)dodijelio nagradu za organizaciju,sponzora itd..neznam vise ni ja sta vise.Mimo sto sav novac od sponzora sebi kupi.BoB zna o cemu pricam ali kao svugdje drugo mi svi sutimo i sutili smo dosad.Sad ima inicijativa o osnivanju novog AMK kluba u Zenici koji bi sve pratio i ucestvovao u organizovanju svih dogadjanja iz auto sporta a ne samo onih koji pasu predsjedniku kluba(SABE - brdske trke,za ostalo ga nije briga).To i jeste glavni problem.Sto vas sa SR nije briga za ostalo,a ove sto voze brdske trke neinteresuje SR.Umjesto da ste svi zajedno i slozni vi prebacujete lopticu iz krila u krilo.To i jeste glavni cilj ove inicijative,da se svi ujedinimo pod jednim krovom i da klub pomaze svima i brine o svima a ne samo o pojedincima.
Iz svega ovoga mislim da cete svi shvatiti da imate manje problema nego mi u Zenici.Ali trudimo se koliko mozemo i umijemo.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 10-16-2006 02:01 PM |
|
|
Terminal
Junior Member

Status:
|
E ovo je definitivno sramota ,obzirom da je imao svu mogucu podrsku federalne televizije ,gdje je naravno on voditelj nekih emisija o automobilu heehhe...i propade opet
|
|
| 10-16-2006 06:05 PM |
|
 |
Kenno
Posting Freak

Status:
Away
|
covjek kaze ma nema teorije tamo je ogranicenje 40 a vi bi da vozite trku????????
A nije čuo da se vozila ista brdska trka 2004-te godine
Nevjerovatno je ponašanje nekih ljudi, donese odluke o nekim stvarima o kojima očigledno pojma nemaju, isto kad bi mene postavili da budem tumač kineskog jezika , gledaju samo svooj lični interes koliko su oni dobri para, je*o sve ostalo, takvi su i g.načelnik, sabe, gera....
|
|
| 10-16-2006 07:03 PM |
|
|
ramirezz
Junior Member

Status:
|
covjek kaze ma nema teorije tamo je ogranicenje 40 a vi bi da vozite trku????????
Nevjerovatno je ponašanje nekih ljudi, donese odluke o nekim stvarima o kojima očigledno pojma nemaju, isto kad bi mene postavili da budem tumač kineskog jezika , gledaju samo svooj lični interes koliko su oni dobri para, je*o sve ostalo, takvi su i g.načelnik, sabe, gera....
ljudi sto se tice SR tu se ocigledno poklapaju neke stvari (entuzijazam,volja i malo srece da se naslo par spremnih ljudi) ali sto se tice brdskih i kruznih staza tu nje stvarno potrebno i malo vise ulaganja (u sama vozila) sto bi samim tim donjelo svima i zaradu (organizatorima i vozacima) ali ocigledno da za takvo nesto u ovoj drzavi nema dovoljno sluha a netreba ponistavati nicije uspjehe (u to ubrajam stvarno uspjehe)
ni na organizatorskom ni na vozackom nivou mislim da se ovo par vozaca koji imaju dovoljno sredstava (miljevic isl.) trude dovoljno s obzirom na desavanja u ovim savezima i amk
|
|
| 10-16-2006 07:44 PM |
|
 |
ajdin_ze
2.0 16v SFI

Status:
|
[quote=Kenno]
[quote]covjek kaze ma nema teorije tamo je ogranicenje 40 a vi bi da vozite trku????????
Moram da se ispravim.U pitanju je bio nacelnik opstine a ne MUPa.
U isto vrijeme znaci da dodam na ono sinoc nacelnik opstine Vitez se nudio da bude sponzor trke sa druge strane vjetrenica i to pored svega i novcanim iznosom od 10 000,00KM(deset hiljada).Nigdje veze ali iskreno nesto cemo napraviti iduce sezone pa se nadam da cete svi imati priliku posjetiti Zenicu bilo to zbog SR ili brdske trke ili nesto drugo.Trebamo svi biti zajedno i istrajni i nesto cemo napraviti.Ovako kako je sad necemo nista napraviti.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 10-17-2006 08:23 AM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Status:
|
@moke
procitao sam ja clanak u Avazu.
Pise da se vozila TRKA dbdraga i stylinga
..hmm.. da... vrlo interesantna definicija
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 10-17-2006 10:21 AM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Status:
|
moKe vidi se da pojma nemas !!!
Potrudili se s tim sto su doveli 5 fica koji ide 28 sekundi na 402
Potrudili se s tim sto su doveli Šoljića s trkaćim autom koji vozi na kišnom sliku i ide u klasu sa ostalim daleko ne konkurentnim autima u 1.4
Potrudili se sto su doveliu Hotu s trkaćim autom koji je zajedno u klasi sa Rover Vitese koji ide 17 s a Hota 12 i to je interesantan race !!!
Potrudili se ?????????!!!!!!!!!!
Dottore prvo ti si niko i nista da meni govoris da neam pojma, dalje ja tebe nisam vrijedao, niti sam tebe uopšte naveo.
Samo sam rekao neke cinjenice, a to je da sam ja osiguravao tu utrku, radim u Lido osig. i to mi je posao iz cega proizilazi da je ova utrka bila 100% legalna i imala je potporu od države.
Pogledaj članak u Avazu,
Dalje nekoga ne interesuje jesu li to auta 3.5 16V ili su to dizeli vazno je da ima takvih desavanja u drzavi, sto je dobro!
Ne govorim nista za njihovu organizaciju niti me zanima, samo je cinjenica da je bio street race koji naime vi ne podrzavate ali ih zato podrzavaju ljudi koji su na vecem funkc. i koji imaju veze, ovo znam!
S toga ne zelim se s tobom ni sa 5-10tim raspravaljati oko ovoga, ali si ispao pravi osnovac dokazavsi to onom prvom recenicom, sretno ti!
dalje,
to sto ti radis u Lido osiguranju i to sto si ti osigurao trku, treba da znaci da je trka legalna?
Trka nije legalna. Legalna je koliko bi bila i legalna utrka Formule 1 koju bi odlucio neko napraviti u BiH.
Potpora najboljih i najjacih streetrace klubova i samog organizatora 402 streetrace ide klubovima Nitro SRCBL PG a ne Mirku Gerhu.
Pametnom je i to dovoljno.
Potporu od drzave ima i BIHAMK koji godinama uzima ogroman novac na ime SPI, sto je karakteristican primjer da onaj ko ima potporu ne mora znaciti i da je to ispravno.
Utrke koje organizuju NItro SRCBL i Gradiska nisu imale potporu drzave. Skupilo se vise takmicara nego na ovim tzv utrkama u organizaciji AUTO 4x4. Zapitaj se zasto?
I jako je bitno kakva su ta takmicenja, i nije dobro za drzavu da ima sto vise takvih takmicenja kakvih takvih, nego je bitno da ih ima kvalitetnih. Pa makar i jedna trka bila ali da je ona kvalitetna. Ne postoje uzalud u svim sportovima prva liga druga liga treca liga. Ovo sto je bilo u BL proteklog vikenda je sesta liga, ona gdje igraju mjesne zajednice.
''Ne govorim nista za njihovu organizaciju niti me zanima, samo je cinjenica da je bio street race koji naime vi ne podrzavate ali ih zato podrzavaju ljudi koji su na vecem funkc. i koji imaju veze, ovo znam!''
Podrzavaju ih ljudi na vecim funkcijama? Koji to ljudi?
Ajde.... nemoj majke ti dalje pricat o ovoj temi.
Imenuj te ljude pa da ja odem do svakog od njih i zamolim ih za izjavu o tome zasto podrzavaju nesto sto je evidentno lose, sto ne doprinosi bezbjednosti u saobracaju nimalo, i sto je velika prevara kroz koju se u protekle dvije godine provuklo 60-tak hiljada KM ako ne i vise. A sve to otislo u nista.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 10-17-2006 10:33 AM |
|
|
Sike
Posting Freak

Status:
|
@moke
procitao sam ja clanak u Avazu.
Pise da se vozila TRKA dbdraga i stylinga
..hmm.. da... vrlo interesantna definicija
A da vidiš tek Glas Srpske...nije mi jasno kako neko može plaćati ovakve članke u novinama...
...Послије трке убрзања "402 стрит рејс куп", представљени су и "шминкери"...
To su vjerovatno ovi što voze dbdrag i styling trke.
...застајао је дах када су возачи шарених "фића" и "југића" оштрили љуте машине и на упаљено зелено свјетло у часу нестајали из видокруга...
...oдушевили су ме возачи "југића", који су у секунду "спрашили" стазом...
...Послије "фића", на ред су дошли много бржи и јачи "југићи" и "голфови", који су невјероватним убрзањем измамили аплауз посјетилаца. Возач тјунираног "југа" Младен Шољић "летио" је стазом...
...прво мјесто припало је такмичару из Хрватске, возачу "голфа кеца ГТИ" Горану Илијеву...
...У четвртој, "краљевској" класи, преко двије и по хиљаде кубних центиметара запремине, у којој је дозвољена и употреба "НОД", система са смјесом оксиген и нитроген гаса, који у секунди "катапултира" аутомобил до фантастичних брзина, "прохујао" је Суад Хота ...
SRCBL
This post was last modified: 10-17-2006 10:58 AM by Sike.
|
|
| 10-17-2006 10:55 AM |
|
 |
|
|