|
Bye - bye
|
| Author |
Message |
goran16v
Delegat

Group: Administrators
Status:
|
Bye - bye
U prosli petak sam prodao svog Kadetta E 1.6i GT '87 poslije 12 godina. Taj je auto ima intesantnu vezu sa odredjenim datumom, Prvi put registrovan 15.05.1996. godine, proslijedjen u Mostar 15.05.2000. godine gdje je bio 4,5 godine i konacno prodat opet na isti dan, 15.05.2008 godine. Sjecam se da se komsiluk okupljao kad sam ga dovezao ispred zgrade, tad je to bila "ozbiljna" masina, jedini ispravan auto u zgradi...
Auto presao oko 435 000 km, kad je kupljen na satu je bilo 220 000 km i u prvih 4 godine sam s tim auto svasta proputovao, vidio i prozivio i bas mi je prirastao srcu. Prije svega to mi je bio pvi ozbiljan auto u zivotu s kojim sa se usudio krenuti na duzi put, preci granicu i neki znak da se zivot poslije 4 godine vraca u normalnu. Pod kraj 2004 i 400 000 km je dozivio klinicku smrt (ne motor, nego generalno stanje auta, stajao u Mostaru 6 mjeseci pokvaren na parkingu), iz sentimentalnih razloga smo ga dovukli u Sarajevo, opet osposobili i vozili bez vecih problema naredne 3,5 godine. U principu sam za njega imao planove za restauraciju, dosta toga je vec bilo uradjeno (sva mehanika obnovljena) ali su se neke stvari primjenile, kupljen je BMW za restauraciju, tako da se auto poceo svakodnevno koristiti skoro pa u teretne svrhe (samim time od restauracije nema nista) i na kraju je nabavljen Knagoo koji je puno noviji, prakticniji i jeftiniji za koristenje tako da je Kadett jednostavno ostao "visak", odnosno trosak jer je limarija vec bila prilicno naceta, zatim registracija itd... Lomio sam se da li da ga prodam, ako ga ne prodam nisam bio siguran da cu imati uslova (garaza itd) i vremena da ga "uradim" do kraja, dok budem cekao da se steknu uslovi on ce propasti na parkingu i ono sto je vec uradjeno maralo bi se raditi na novo, sve bi to samo pravilo nepotreban trosak, tako da je ipak najbolje rijesenje prodati ga.
U svakom slucaju nije mi bilo svejedno kad sam ga vidio kako odlazi s parkinga...
Decembar 2004. godine, kad je auto vracen u Sarajevo
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 05-19-2008 10:49 AM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
RE: Bye - bye
Nece ti biti jednostavno ni kada ga vidis u gradu...u svakom slucaju sa malo ulaganja jos ce oni dosta proci...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 05-19-2008 12:12 PM |
|
 |
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
al preko 400.000, pa nek neko kaze da ne moze Opel prec...
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 05-19-2008 03:17 PM |
|
 |
pirebar
Junior Member

Status:
|
ma daj, mogu preci koliko hoces, rodica mi je imala kadeta do prije dvije godine. Inace kupljen je prije 11 godina da bi posluzio od kuce do posla bar godinu dana, ali na kraju je 9 godina sluzio u sve svrhe, islo se njim i na more, i svugdje, ali jednostavno je prije dvije godine dosao kraj, limarija je bila kriticna, motor onako, par sitnica za uraditi, a koliko je presao, i ne zna se, ali tako oko 400 000 sigurno. A iskreno, i sad ga vidam, vidio sam ga neki dan, covjek njim ide na selo, i naravno, jos uvijek sluzi.
|
|
| 05-19-2008 05:38 PM |
|
 |
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
ma znam ja to...nego ne mogu onih prica, da samo VW moze prec tolko...svaka cast, moze, al mogu brate i ostali...
|
|
| 05-19-2008 08:31 PM |
|
 |
goran16v
Delegat

Status:
|
Ne znam za ostale ali dok je bio kod mene ovom Kadettu motor nije otvaran (samo dihtunzi dekla, kartera, semering na razvodniku itd) ali da se ne lazemo vec je poceo trositi ulje i bacati plavi dim...
|
|
| 05-20-2008 05:14 AM |
|
|
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
al ipak 400 i kusur hiljada...i ne poceo bacat plav dim...
|
|
| 05-20-2008 07:26 AM |
|
 |
goran16v
Delegat

Status:
|
al ipak 400 i kusur hiljada...i ne poceo bacat plav dim... 
Ma sve to zavisi, dosta znaci i kako ga je neko pazio od prvog dana do prodaje (jer sam to papirima ja bio navodno drugi vlasnik), a i od odrzavanja, dok je bio kod mene u auto nikad nije nasuto neko no name ulje, nikad divljak i nikad se nije zamijenilo ulje, a da nije bio zamjenjen i filter ulja i ulje se mijenjalo svakih 8000 km... Meni 10-ak KM jednom ili dvaput godisnje ne predstavlja veliki izdatak da mijenjam filter svaki drugi put.
|
|
| 05-20-2008 09:04 AM |
|
 |