|
Cazin 5-6.8.2006
|
| Author |
Message |
gordon
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Cazin 5-6.8.2006
nemojte me pogrešno shvatiti
ja poštujem SVE vozače
ali da postoji razlika u klasi - postoji
|
|
| 08-09-2006 12:27 PM |
|
|
zlaja ban
Member

Status:
|
Da,razlike u klasi postoje,ali po autima.
Normalno svi se takmice za bolje vrjeme,kao i u atletici,plivanju biciklizmu....neko pravi bolje vrjeme,neko slabije.Stvar koncentracije,poznavanja svoje mogucnosti,kao i mogucnosti vozila.Na kraju je neko par sekundi gore,neko dole,ali svi su pobjednici jer su ostvarili ono glavno.Vozili trku,to jest radili ono sto vole.
Tebi predlazem da prodas onu skalameriju i kupis neku trkacu zujalicu,pa izvoli napravi vrjeme kao oni" tanki kao jufke".
|
|
| 08-09-2006 12:49 PM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
svi su pobjednici jer su ostvarili ono glavno.Vozili trku,to jest radili ono sto vole.
Ovo je Zlaja jedini dio tvog posta gdje si u pravu.Pa hoces li stvarno da kazes da razlika ne postoji u klasi voznje i vozaca.Ne mogu da vijerujem da ostatak posta cujem bas od tebe.Pa zar nisi za sve ove godine shvatio da je ovo sto je napisao Gordon ziva istina.Ili je to samo da se nikome ne zamjeras.Pa bolan Zlaja zar nisi vidjeo da ih pola iz nize u visu saltaju sa medugasom.Pa gledaj gdj ko koci i vidi na kraju i vremena.I onda kad sve to vidis kako mozes napisati onakav uvlakacki post i negirat notornu istinu koju je naveo Gordon.
Isto kao i Gordon i ja tvrdim(a za svoje tvrdnje imam i podlogu)da kod nas postoji prva,druga i liga kojoj bi ja oduzeo vozacku dozvolu i zabranio nastupe jer samo obezvrijeduju Sampionat bez obzira kakav je on.
|
|
| 08-09-2006 02:21 PM |
|
 |
gordon
Member

Status:
|
hvala "tata"
mene je pogodio zlajin post i samo sam ugasio komp. da razmislim šta bih odgovorio.
Sada odustajem, nemogu ništa pametno reći
|
|
| 08-09-2006 02:55 PM |
|
 |
zlaja ban
Member

Status:
|
Zlatko,ti znas dobro koliko ja pratim ovaj sport i dobro znam ko je prva liga a ko ne.(vrhunskih vozaca ima vrlo malo)Nemam razloga nikom pisati "uvlacacke postove",jer to meni ne treba ,niti od koga zavisim niti kome sta dugujem.
Stoim iza toga sto sam napisao,jer je naj lakse pametovati,a nista neciniti(to se ne odnosi na tebe,dobro znas)Mislim da onima sto saltaju iz manje u vecu s medjugasom treba pomoci,a ne ih pokopati.
Po meni, u masovnosti je spas ovoga sporta,i samo tako se moze iskristalisati nesto dobro.Kada bi trenutno tezili ka vrhunskom kvalitetu,dosli bi do broja od pet sest vozaca sa prosjekom starosti od preko 50godina.
Prema tome,za mene je jedino rjesenje propagiranje mladima da sa ulice i supljiranja pocnu voziti trke,a onda ce iz kvantiteta da se izdvoji i kvalitet.
Preko noci ,i podjelama na lige(kad jedva skupis tridesetak takmicara na stazi i na postolju za dodjelu pehara imas 2 vozaca) nece se nista napraviti.
This post was last modified: 08-09-2006 03:52 PM by zlaja ban.
|
|
| 08-09-2006 03:43 PM |
|
 |
gordon
Member

Status:
|
dobro Zlaja,
nemoj više - ti si u pravu!
|
|
| 08-09-2006 04:22 PM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
Za Zlaju
Dodosmo i Gordon i ti i ja na isto.Definitivno je cinjenica da su razlike u kvaliteti vozaca izmedu onih vrhunskih i onih vozara ogromne.Ali opet se sa jednom tvojom konstatacijom ne bih slozio.Ono sto govoris o sacici vrhunskih vozaca ciji je prosijek godina preko pedeset jednostavno ne stoji.Svima vama dobro je poznato moje postovanje kvaliteta jednog Nevena ili Fadila ali potpuno je jasno da dolaze neka nova mala raja.Njihovi(uspjesni)pokusaji da sa trona skinu starije i iskusnije mora rezultirati kvalitetom prvenstva.Ovdje prije svega mislim na Vujasina i Ergu(govorim o rezultatima u prvoj sezoni,umjecu voznje,entuzijazmu,odnosu ulozeno dobijeno itd).Do njihove sposobnosti da se izbore za dobra vozila sada je pitanje vremena.Samim tim ova sezona je potpuno uspjesna sto se novih takmicara tice.iI iz ostalih desetak novih takmicara izrodice se novi Hota ili Zakir.I nema kod nas drugog nacina da ovaj sport napreduje.Sada izvlaciti neke teorije o omasovljenju,o kupovima,o kartingu kao nekom logicnom pocetku,o finansiranju novih nada od strane sire zajednice.......sve je to cista demagogija i apstrakcija na koju ova drzava kompletna kasni li kasni.Drzimo se mi ovoga sto imamo u ruci.
This post was last modified: 08-09-2006 05:11 PM by tata.
|
|
| 08-09-2006 04:58 PM |
|
 |
Procesor
Banned
Group: Banned
Status:
|
|
| 08-09-2006 06:39 PM |
|
 |
zlaja ban
Member

Status:
|
Drzimo se mi ovoga sto imamo u ruci.
Pa sta ja govorim. Prema tome ne treba pretjerivati u kritikama i tjerati one koji hoce da voze.
Kupovi ne bi bili losi,ali posto ocito sponzore to i ne zanima,pruzimo podrsku mladim entuzijastima koji ulazu zadnju marku da skrpe neki auto,pa ce mo imati vise Bojana,Enga ,Krleta,Borisa,Emira,Dejana....
Mislim da je BHT ucinila jedan medijski pomak i bas takvim pruzila priliku da njihov trud ne ostane ne zapazen
This post was last modified: 08-09-2006 06:59 PM by zlaja ban.
|
|
| 08-09-2006 06:47 PM |
|
 |
Engin
Posting Freak

Status:
|
Za Zlaju
Do njihove sposobnosti da se izbore za dobra vozila sada je pitanje vremena.
Ja nisam spreman da se istovarim za auto recimo 20.000 KM onako, iz džepa...
Hvala Bogu svi vidite da ćemo teško ikad dočekati da nam sponzori kupuju auta, tako da sam skoro siguran da je meni ovo nažalost prva i zadnja sezona.
Ovo je sport u kojem i onaj koji ima znanje i talenat, to može dokazati samo ako ima odgovarajuću sumu novca.
A kad hladno i sa distance razmislim, možda bih se i složio sa Gordonom, ima tu raznih kombinacija, onih koji znaju voziti i nemaju para i onih koji imaju para i ne voze nešto posebno.Ali i to je u suštini šuplja priča dok se ne sjedne u identičan automobil...
Ja sam veliki zagovornik kupa bilo kakvih identičnih automobila i mislim da to nije tolika utopija. Većina naših takmičara vozi automobile koji vrijede
isto ili više nego neki kup auto tipa Polo,Fabia ili Fiesta, tako da uz malo volje nabavka ne bi bila neki extra problem.
Povoljna kreditna linija, popust kod proizvođača za ogoljen auto, jedan guma sponzor i nekoliko medijskih kuća kao podrška i eto spektakla... 3 brda i 3 kruga, recimo 2 u BL i jedna ulična u Sa i eto povratka auto sporta na velike staze...najbolji primjer su Hrvatska i Srbija, pa to su
TRKE u pravom smislu te riječi ...
E sad koliko bi neki koji u svojim klasama imaju nadmoćne aute htjeli da se trkaju, to je po meni najveći problem.
mislim da nam za kup najviše nedostaje takmičarskog duha i malo entuzijazma ljudi u klubovima i BiHAMK-u
This post was last modified: 08-10-2006 09:59 AM by Engin.
|
|
| 08-10-2006 09:44 AM |
|
 |
|
|