Post Reply  Post Thread 
Pages (6): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
CHIP TUNING - nakon ostalog
Author Message
Citboy
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
CHIP TUNING - nakon ostalog

Ljudi moji, pametni i pametniji imali ko sta da doda na ovu temu???

Chipovanje motora dizelski i benzinski???

Da je dobro NIJE ali sta mi sve radimo SVE JE TO ZA LJUDE!!!

Nego to kod nas jos nije zavladalo kao u zapadnim drzavama!?!?!?!

Hajmo narode malo i o tome! Jer zelim uskoro otvoriti radnju za CHIP TUNING!!! Very Happy

BOJ NEBIJE SVIJETLO ORUZJE VEC BOJ BIJE SRCE U JUNAKA!!!
04-01-2005 07:04 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
street.wise
Senior Member

Re: CHIP TUNING - nakon ostalog

Citboy Wrote:
Ljudi moji, pametni i pametniji imali ko sta da doda na ovu temu???
Chipovanje motora dizelski i benzinski???
Da je dobro NIJE ali sta mi sve radimo SVE JE TO ZA LJUDE!!!
Nego to kod nas jos nije zavladalo kao u zapadnim drzavama!?!?!?!
Hajmo narode malo i o tome! Jer zelim uskoro otvoriti radnju za CHIP TUNING!!! Very Happy

Nije zavladalo ??? pogledaj sa cika Krvolok radi na tom polju...za koje ti auto treba chip IMA !!! a ja znam ljudi u Sa koji su chipovali auta...a na ovom forumu ih ima "bukadar" znaci zavladalo itekako...da je stetno jebiga, stetnije je brusenje glave !

04-01-2005 07:16 AM
Citboy
Junior Member
**

To si upravu Surprised

A ipak mislim nije to bas toliko kao tamo vani! U Tuzli to tek polako ulazi u realiziranje!

Meni netreba jos drug moj, tek sam presao 4500km pa dok se to malo jos razradi! A osim toga imam namjeru da otvorim radnju u Tz sa jednim prijateljom tako da...

Koliko se krecu cijene u Sa? I koliko daje konja? Recimo Xsara 2,0HDi 110KS Bosch sistem Common Rail? Na koliko dize snagu i obrtni momenat? Sad je 250Nm pri cca 1750o/min! Remus auspuh je na njoj od grane i dizne su vec bile na doradi kod ovlastenog Bosch servisa, tako da ona sada ima neki, kako on tvrdi 120KS!? Iako mu to bas nevjerujem!

Pozdrav!

04-01-2005 07:21 AM
esso_sa
Posting Freak

Status: Away

Cijena zavisi gdje nadjes chip. Ovi nasi trgovci ovdje pretjerano napucavaju cijene i lupaju po usima ljude koji ne znaju da ima i drugih mjesta za nabavku chipa po puno nizim cijenama. Npr. Ja ! Trazio sam chip za svoje auto i svi su (ovdje u sarajevu) trazili od 300-500 KM !
Na kraju sam kupio chip preko Ebaya za 50 Eura, rastavio ECU, uzeo lemilicu i sam zalemio chip ! Naravno, prosao sam kroz muke jer auto nije htjelo upaliti poslije ovoga (nisam fino zalemio, nedostatak adekvatnog alata) ali sam na kraju iskopao covjeka sa toplim zrakom koji mi je chip sa tim i zalemio. Sada imam 18 KS i 22 Nm vise Laughing a kompletna investicija je bila 50 EUR za chip, 3 Eur za postarinu i 5 KM za lemljenje, TOTAL = 111 KM Laughing
Ako se odlucis za startanje posla sa chipovima bilo bi ti pametno da se uvezes sa KRVOLOKOM ! On je jedan od rijetkih koji chipove daje po realnoj cijeni !

04-01-2005 07:43 AM
Citboy
Junior Member
**

A jeli ti to Golf TDi ili??? Znam i ja da ima tih chipova na eby, raznih vrsta itd...

Mozda uradim isto jer ja imam sav alat osim chipova, nema se para da se to odjednom sve kupi! Laptop za mjenjanje i podesavanja brojkica, lemilica za mikrochipove te postolja ma ima toga pun vrag! Ali bice nekako!

04-01-2005 09:54 AM
esso_sa
Posting Freak

Status: Away

Citboy Wrote:
A jeli ti to Golf TDi ili??? Znam i ja da ima tih chipova na eby, raznih vrsta itd...

Kod mene je GTI (benzinac) i zato sam morao da lemim po procesoru motora a kod TDI ide ona kutijica plug and play Laughing sto nije komplikovano postaviti

04-01-2005 10:05 AM
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators

Hehe. laptop je najmanji problem, malo veci problem je software... a josh od krvoloka nisam cuo da je i na jednu cijenu odgovorio, i za software b16 ili b18 masine... volio bih da cujem jer kao sto sam ga vec pitao ineteresovalo bi i mene... al boze moj, na netu bozijoj basti ima svega

Man maximum Machine minimum
04-01-2005 12:17 PM
Citboy
Junior Member
**

Ali ti chipovi plug&play su sranje u bojama! Nedaju stvarnu jacinu i malo su ko opasniji od ovih na koje ja mislim!

Ja planiram da zalemim potpuno novi chip u elektroniku, koji pojacava i mjerac protoka zraka, pritisak goriva ubrizgavanju, obrtaje turbine(sto znaci da ce pri manjim obrtajima imati vise Nm) i citav el.sistem!

Uradili smo to do sada na obicnim TDI motorima i to Audi A3 sa 90 na 120KS - rezultat jedva je isao 190 Km/h a sada najuri 205 dok reknes keks(kako to mala djeca kazu) sve to na zimskim gumama!
A takodje smo dignuli Passata 1,9TDi sa 110 na 140KS, druze ide kao benzinac HAHAHA(malo sale u vezi predhodne teme) ali stvarno ide bolje i osjete se konji, tj 30 ih vise!

P.S. O onom konju koji je za volanu ne vrijedi raspravljati hehe

04-01-2005 02:52 PM
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators

Quote:
lucozade:
a josh od krvoloka nisam cuo da je i na jednu cijenu odgovorio, i za software b16 ili b18 masine

sta te interesuje,razvojni sistem ili gotov chip?

Quote:
cityboy:
Ja planiram da zalemim potpuno novi chip u elektroniku, koji pojacava i mjerac protoka zraka, pritisak goriva ubrizgavanju, obrtaje turbine(sto znaci da ce pri manjim obrtajima imati vise Nm) i citav el.sistem!

ooooo majstore pa neide to bas tako.Sta mislis lemiti i mijenjati?

http://www.smchiptuning.com
04-01-2005 07:15 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Citboy
Junior Member
**

O pa postovanje g-dine!

Mislim izvaditi sadasnji chip i ugraditi drugi, jednostavno! Uz malo truda, sva sreca pa imam mogusnost mjenjati podatke u racunaru ECM i BSi!

Mislim da cu uspjeti! Danas dogovoreno, do Subote je pojacan motor!

A koliko bi me doslo onda da dodjem do tebe? Da to odradis? Hocu rezultat 30KS! Ako je moguce to?

Pozdrav!

04-01-2005 08:07 PM
Pages (6): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Senner Tuning Audi A5 White Speed TDI Fele 0 700 07-31-2008 12:24 PM
Last Post: Fele
  Otvoren A3M auto tuning u Banja Luci A3M Banja Luka 18 3,876 07-01-2008 03:21 PM
Last Post: mesak_tuzla
  Seat Leon Cupra i Golf GTI by O.CT Tuning -dene- 3 971 06-24-2008 11:07 AM
Last Post: cybernck
  Rover 75 tuning-Pomoć! Vladimir Mago%u010D 0 542 02-16-2008 01:41 AM
Last Post: Vladimir Mago%u010D
  Golf 4 TDI by O.CT Tuning -dene- 7 1,718 02-06-2008 12:08 PM
Last Post: nerko

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: