Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First [1] 2 3 4 Next > Last »
Civic  iz B.Luke u VG + slike
Author Message
Vladimir
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
Civic  iz B.Luke u VG + slike

I Honda je prevazisla nasa ocekivanja.

Sve je pocelo sa losim startovanjem u upadanjem u klasu 16+ sec.

Honda je zapocela klasu 16+ trkom protiv Suzukija koji je isao odlicno i natjerao je Hondu da probije vrijeme tako da smo odmah upali u klasu 15+ ...mislili smo da je to kraj za nas ali...

U klasi 15+ bilo je 62 auta, Honda staje pored Clia SPORT 2.0 i za dlaku pobjedjuje,pravi vrijeme 15.50 sec.

Ostaje znaci sa 31-autom,slijedecu trku pobjedjuje Civica Hatchbecka I pravi vrijeme 15.30 sec i ide dalje.

Slijedeca trka je bila protiv Audija S-3 300 ks Tjuniran,da je stao sa bilo kim drugim iz klase 15+ pojedio bih ali izgubio je od audija kada honda pravi svoje najbolje vrijeme 15.090 sec . i tako postize 2 najbolje vrijeme u klasi 15+.

Vozac Audija nam prica da njegov auto ide 14+ sec na pisti ali on manipulise vramenom tako sto koci pri kraju staze.

Inace Civic Coupe VTI vozi moj kum Danko Hrka i bile su slike ovdje na forumu a ja sam bio kao neka pratnja ili suvozac.
Sike ce uskoro da stavi slike sa SR-a.

Zacudio nas je mal broj takmicara iz BIH bili smo mi jedini iz BL Sad
a Mostarcima svaka cast ,ljudi su organizovani kao pravi tim ,dosli dan ranije,druze se i ostalo.

Najvaznije od svega je da smo dokazali da je civic slozen odlicno sto pokazuje vrijeme koje je medju najboljim u klasi 15+ u kojoj je bilo cak 62 auta.

Civic je imao bolje vrijeme od Integre Type R,Clia Sport,Calibre Turbo,BMW E36 M3,Civic VTI,CRX VTI,Civic Type R 2.0,Kadet GSI 2.0 sa lexmaul usisnom granom i bocom kisika,i ostalih 50-tak auta iz klase 15+ Trudili smo se da je odradimo kako treba ali ipak nas je iznenadila vremenom od 15.090 sec 8) i to sa reakcijom.

Na putu prema Zagrebu smo ostvarili max speed od 240 km/h trkali se sa Calibrom koja nas je pratila do 235 km/h kad smo polako poceli odmicati,vlasnik Calibre nam je potvrdio da je isao 235.

Organizacije je bila na nivou osim samih pravila o klasma ipak su kod nas klase po kubikazi bolje, to je pravi SR a ne klase po vremenima jer je dosta brzih auta namjerno upadalo u sporije klase i tako pobjedjivali moguce favorite kakvi smo i sami bili.
Pametnjakovic sa S3 nas je ipak izbacio na kvarnjaka HA,HA.

Hans me razuvjerio kao sto je i obecao,ide Clio ide,sta ces olaksan auto i solidan motor cine svoje.

Mogao bih ja pisati jos ali zuri se Siketu na rucak , gladan je kaze. Laughing

Uskoro ja pravim civic za SR a i Kum Danko i njegov brat Darko sa silver Cupeom ce da nastupaju u BIH na SR-ovima Na kojima cemo da dokazemo koliko je HONDA Power of dreams dominantna u klasi 1.6. Twisted Evil

P.S.
Uhvati nas murija na auto putu,ode 40 eura zbog brzine od 175km/h.

P.S. P.S.

Izvinjavam se sto je napisano nepovezano i Zbog mogucih gresaka
jer je pisano u zurbi iz navedenih razloga,Sike gladan. Smile

05-22-2005 02:35 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
esso_sa
Posting Freak

Status: Away

Svaka cast na ostvarenim rezultatima ! Vrijeme koje ste napravili sa Civicom je i vise nego odlicno, posebno za tu kubikazu !

05-22-2005 03:19 PM
Amer-STI
Senior Member

Svaka vam cast momci, nadam se vise srece na sljedecim utrkama. A audi tu se nema sta pricati, svi koji su bili tamo uvjerili su se na varanje koji vecina vozaca radi. I u klasi 16+ momak sa 206 bijelom sto je pobjedio, nakon svake utrke pri kraju je kocio to se moglo vidjeti na njegovim stopovima takodjer i na audiu S3 koji je tuniran od firme O.CT. Ali da neduzim, vama svaka cast momci nadam se da cete napravit jos vecu zvijer od te civic.
Vidimo se na sljedecem streetu

05-22-2005 03:23 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sike
Posting Freak

Čuj ja gladan ! Laže dušmanin ! Laughing Nego bruka je što je bilo tako malo takmičara iz BiH, ne znam da je iko osim Nidala, ovih mojih i Mostaraca bio. Hrki svaka čast - ja nisam vjerovao ali sad moram. Wink Poslao sam Vladimiru linkove za slike pa će ih sad postaviti. Uskoro još bolja i brža Honda ! 8) Čuće se ! 8) 8)

05-22-2005 07:08 PM
Vladimir
Posting Freak

05-22-2005 07:16 PM
Guest
Unregistered

Svaka cast na rezultatima, a pametnjakovice poput tog sa S3 bi trebalo diskvalifikovati, ja sam mislio da se sankcionisu ta namjerna kocenja da bi se upalo u visu klasu....

05-22-2005 08:52 PM
Quote this message in a reply
hondagirl
Administrator

Group: Administrators

Bravo za HONDU!!! Laughing Laughing Laughing

05-22-2005 09:01 PM
cod
Member

ma to i jest problem kod takvih klasa,svako sebi vrijeme hoce da namjesti,svaka cast civicu i vozacu,i hocel biti vise slika? Laughing

05-22-2005 09:02 PM
Amer-STI
Senior Member

Samo ti mogu reci da ta honda ide ko nevrijeme, nisam znao da mislis na tu hondu, ali to cudo ide nevjerovatno. Svaka cast jos jednom.

05-22-2005 09:27 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
OGI
Banned

Group: Banned

Čestitam, svaka cast.

05-23-2005 03:51 AM
Pages (4): « First [1] 2 3 4 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Slike: Toronto Motorsports Park - Street Car Nationals BAHbA 10 1,287 11-30-2007 06:40 AM
Last Post: Skyline
  402SR Rijeka, 25.-26.08.2007. - SLIKE cybernck 2 1,076 08-31-2007 11:12 AM
Last Post: Tea
Icon_cool 402 Street Race Varazdin, 07.-08.07.2007. - SLIKE cybernck 7 4,270 07-20-2007 06:33 PM
Last Post: Edis Jasarevic
  Slike sa dodjele Sarajevo 2006! Kostur 6 885 10-31-2006 08:58 AM
Last Post: Kostur
  Slike s dodjela nagrada (bihcup402) Jim 3 436 10-29-2006 07:59 PM
Last Post: Jim

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: