Post Reply  Post Thread 
Pages (5): « First < Previous 1 [2] 3 4 5 Next > Last »
Coming up soon
Author Message
Hybrid
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
RE: Coming up soon

7 brzina....
gledao sam juce emisiju i cim sam vidjeo novinara koji voditelj odmah mi je mrak na oci pao...Špica je dobro pravo uradjena, nije los ni reklamni spot auto magazina, mada su mogle bolje ispast one fotografije...trebala se o tome obratit paznja, da ne izgleda amaterski.
Snimanje auta je blago receno drhtavo, vidi se da je iz ruke snimano i cak se snimatelju pojavila sjena u kadru, zar obn nema stativ za kameru?
Primjetio sam da se jedan kadar pojavio 2x zaredm i to onaj kada kamera ide s ljeva na desno i prikazuje close up peugeot slova na gepeku...to je greska montazera...sta je jos lose, pa ne znam kako vam je prosla ona sedmica na naslovu emisije, ona na sve ostalo lici nego na broj 7
I recimo draze bi gledaocima bilo da neka cura vodi auto emisiju, mnogo je zabavnije, vedrije i ugodnije za oko.
Ovo sam sve govorim da bi vi bili bolji, jer ovako dobra uvodna spica odstupa od dosadne emisije koju sam po sebi pravi gdin Vilić, nek je sto put on urednik al brate imate li vi oci?

Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
03-05-2006 12:38 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
goran16v
Posting Freak

RE:  Coming up soon

Hybrid Wrote:
7 brzina....
gledao sam juce emisiju i cim sam vidjeo novinara koji voditelj odmah mi je mrak na oci pao...Špica je dobro pravo uradjena, nije los ni reklamni spot auto magazina, mada su mogle bolje ispast one fotografije...trebala se o tome obratit paznja, da ne izgleda amaterski.
Snimanje auta je blago receno drhtavo, vidi se da je iz ruke snimano i cak se snimatelju pojavila sjena u kadru, zar obn nema stativ za kameru?
Primjetio sam da se jedan kadar pojavio 2x zaredm i to onaj kada kamera ide s ljeva na desno i prikazuje close up peugeot slova na gepeku...to je greska montazera...sta je jos lose, pa ne znam kako vam je prosla ona sedmica na naslovu emisije, ona na sve ostalo lici nego na broj 7
I recimo draze bi gledaocima bilo da neka cura vodi auto emisiju, mnogo je zabavnije, vedrije i ugodnije za oko.
Ovo sam sve govorim da bi vi bili bolji, jer ovako dobra uvodna spica odstupa od dosadne emisije koju sam po sebi pravi gdin Vilić, nek je sto put on urednik al brate imate li vi oci?

Dzaba sve kad je kod nas, nazalost, u pitanju stara poslovica "koliko para - toliko muzike" pomijesana sa ukupnom situacijom na auto-trzistu i licnim interesovanjem interesovanjem g-dina Vilica za automobilizam, jer nazalost masa je onih "novinara" koji prate automobilizam iz licnog interesa kao sto su vozikanja u testnim autima, ne testa radi nego sto je dzaba gorivo, putovanja, sajmovi, promocije, dzaba jest-pit, a krajnji rezultat bilo da je u pitanju novina ili emisija je nesto tek toliko da zadovolji formu i eventualne sponzore! Ne mogu drugacije da objasnim da isti taj Vilic koji na OBN-u obavlja funkciju izvrsnog direktora ili nekakvog menadzera i samim time ima daleko vaznijih poslova nego da se bakce sa nekom tamo auto emisijom kao sto je radio dok je bio obicni novinar...

Proud to be BMW E 21 owner!
03-05-2006 01:31 PM
igorp
Member

RE:  Comming up soon

dr Wrote:
I to - Ferrari guma.

Otkad Ferrari proizvodi gume?
Moze da su Bridgestone ili PirelliWink

03-05-2006 09:51 PM
dr
Posting Freak

Status: Away
RE:   Comming up soon

igorp Wrote:

dr Wrote:
I to - Ferrari guma.

Otkad Ferrari proizvodi gume?
Moze da su Bridgestone ili PirelliWink

Jah.
Trebalo je to biti u smislu: Ficina guma il' sl'.

03-06-2006 12:08 PM
Hybrid
Posting Freak

RE:   Coming up soon

goran16v Wrote:

Hybrid Wrote:
7 brzina....

Dzaba sve kad je kod nas, nazalost, u pitanju stara poslovica "koliko para - toliko muzike" pomijesana sa ukupnom situacijom na auto-trzistu i licnim interesovanjem interesovanjem g-dina Vilica za automobilizam, jer nazalost masa je onih "novinara" koji prate automobilizam iz licnog interesa kao sto su vozikanja u testnim autima, ne testa radi nego sto je dzaba gorivo, putovanja, sajmovi, promocije, dzaba jest-pit, a krajnji rezultat bilo da je u pitanju novina ili emisija je nesto tek toliko da zadovolji formu i eventualne sponzore! Ne mogu drugacije da objasnim da isti taj Vilic koji na OBN-u obavlja funkciju izvrsnog direktora ili nekakvog menadzera i samim time ima daleko vaznijih poslova nego da se bakce sa nekom tamo auto emisijom kao sto je radio dok je bio obicni novinar...

u potpunosti se slazem s tobom, pa ako niko obn ima lijepih cura, da postave onu plavu Irenu sto vodi vijesti i jos neke emisije, mislim da bi to bila najgledanije auto emisija Very Happy
i nek potraze novog montazera jer ovaj sadasnji nema pojma o poslu

Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
03-06-2006 02:15 PM
goran16v
Posting Freak

Sjooo... Ista prica je povlaci vec godinama, i svaki put su raja strpljiva i pocnu da najdobronamjernijim kritikama jer je svima stalo da imamo kvalitetnu auto-emisiju, ali dzaba i svaki put se zavrsi isto, napravi emisiju sto jeftinije mozes da zadovoljis sponzore i svoje licne materijalne interese, a lijepa voditeljica je dodatni trosak zato - out!
Sto se stampe tice, osim Auto Magazina sve ostalo je kriza. Nedavno citam u auto-prilogu Oslobodjenja predstavljanje Volva S40 i autor teksta je cura za koju nisam siguran da ima vozacku, ali sam siguran da o automobilima ne zna apsolutno nista!

03-06-2006 06:11 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

Smile
ja bih zamolio za malo strpljenja. Ukljucit cemo se aktivnije u pravljenje emisije, i mislim da cemo moci popraviti.
Al bih opet molio za strpljenje jer se to nece desiti preko noci, i trebat ce nam neko vrijeme da to postavimo na temelje kakve i vi a mi ocekujemo.
Ipak, u trenutnom aranzmanu za OBN-om mi samo dajemo tekstove koji se citaju, a nemamo uticaja na montazu i ostalo.
Mi smo uradili i spicu, odnosno firma Kerozin (http://www.kerozin.si), i mi smo radili onaj mali filmic sa BMW-eima koji opisuje na koji nacin funkcionise Auto magazin. ostatak smo gledali na tv-u Smile kad i svi vi.

Rekao sam vec na automagazin.ba forumu da cemo nastojati da popravimo emisiju. Sad i ja sam ocekivao vise...

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
03-06-2006 07:39 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
goran16v
Posting Freak

RE:  Coming up soon

Edis Jasarevic Wrote:
Smile
ja bih zamolio za malo strpljenja. Ukljucit cemo se aktivnije u pravljenje emisije, i mislim da cemo moci popraviti.
Al bih opet molio za strpljenje jer se to nece desiti preko noci, i trebat ce nam neko vrijeme da to postavimo na temelje kakve i vi a mi ocekujemo.
Ipak, u trenutnom aranzmanu za OBN-om mi samo dajemo tekstove koji se citaju, a nemamo uticaja na montazu i ostalo.
Mi smo uradili i spicu, odnosno firma Kerozin (http://www.kerozin.si), i mi smo radili onaj mali filmic sa BMW-eima koji opisuje na koji nacin funkcionise Auto magazin. ostatak smo gledali na tv-u Smile kad i svi vi.

Rekao sam vec na automagazin.ba forumu da cemo nastojati da popravimo emisiju. Sad i ja sam ocekivao vise...

Pazi Edise, tebi niko nista ne zamjera cak sta vise, da nije takvih kao ti emisije uopste ne bi bilo ALI...! Po mom nicku znas ko sam i koliko znam sta se radi po raznoraznim medijima i novinama i na koji nacin, i dobro znas da tekstove moze napisati i sam J Clarksson ali kad to Vilic (koji se i poslije silnih godina razumije u automobile k'o Mara u kriv *urac) upakuje, to opet nece biti ono pravo. Meni ne bi smetalo da on napravi pristojnu emisiju prije svega i da u svemu tome uklopi svoje raznorazne interese. ALI sve dok Vilic gleda kako ce gdje sta na guzove, a tek onda usput pravi navrat-nanos emisiju, uzme neopremljenog i nespremnog kamermana na pola sata (koji zumira napola prljav auto) itd od emisije nece biti nista, bice mu dosadna i smijesna bas kao i ranije! Nazalost, na taj nacin on diskredituje i vase tekstove. Ne moze se vise vaditi kako se nema para, bio rat, ovo, ono, uporedi kako Nova TV radi Automotiv koji radi neko ko to voli i zna i kako to radi nas Mirza, a gazda im je isti - Caleta! Jednostavno, kad se sastave MIRZA VILIC i emisija o automobilizmu od toga NEMA nista, nazalost...!

03-06-2006 08:00 PM
muslijam
Pedal To The Metal

Status: Away
RE:   Coming up soon

goran16v Wrote:
Jednostavno, kad se sastave MIRZA VILIC i emisija o automobilizmu od toga NEMA nista, nazalost...!

Slazem se u potpunosti, i to ne emisija o automobilizmu nego bili kakva emisija koju bi on vodio.
Vjerujem da taj covjek vrijedi nesto i da je dobar u nekom poslu, kao urednik ili ne znam ni ja vec sta, ali nikako da radi pred kamerama. Cim ga vidim ili cujem iznerviram se.

Vjerujem da ce emisija biti sve bolja i bolja a kao prvi korak u poboljsanju predlazem promjenu voditelja.

A vala ni one curice na OBN-u nisu nesto, sve su one slatke, fine i sl. al su vala neprofesionalne, pogotovo ona sto je s Mirzom vodila "zenski kutak" su u magazinu koji su radili ranije.

Fabbrica Italiana Automobili Torino
http://muslijam.blogger.ba/
Fiat 128 Sport Coupe L '74
03-07-2006 01:38 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
alik
Banned

Group: Banned
RE:    Coming up soon

muslijam Wrote:

goran16v Wrote:
Jednostavno, kad se sastave MIRZA VILIC i emisija o automobilizmu od toga NEMA nista, nazalost...!

Slazem se u potpunosti, i to ne emisija o automobilizmu nego bili kakva emisija koju bi on vodio.
Vjerujem da taj covjek vrijedi nesto i da je dobar u nekom poslu, kao urednik ili ne znam ni ja vec sta, ali nikako da radi pred kamerama. Cim ga vidim ili cujem iznerviram se.

Vjerujem da ce emisija biti sve bolja i bolja a kao prvi korak u poboljsanju predlazem promjenu voditelja.

A vala ni one curice na OBN-u nisu nesto, sve su one slatke, fine i sl. al su vala neprofesionalne, pogotovo ona sto je s Mirzom vodila "zenski kutak" su u magazinu koji su radili ranije.

U potpunosti se slazem sa vama, stvarno meni nema smisla kad on vodi, ali eto !

ALIK......
03-07-2006 09:55 AM
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: