Post Reply  Post Thread 
Common Rail agregati u BiH
Author Message
Guess Who
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
Icon_idea  Common Rail agregati u BiH

Pozdrav svima,

Koliko mogu vidjeti po sredstvima informisanja savremeni Common Rail diesel agregati poprilično su osjetljivi na loš kvalitet goriva (čitaj: dizel u BiH), tako da pojedini proizvođači odustaju od prodaje vozila sa novijim dizel motorima na našem tržištu.
Kakva su vaša iskustva sa ovom problematikom, koja su vozila (ako su) posebno osjetljiva na ovaj naš sumpor Smile
Da li se može uopšte izdvojiti neka pumpa koja ima kvalitetniji dizel od ostalih (u Sarajevu).

Unaprijed hvala.

03-22-2008 07:50 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kremenko
Member

RE: Common Rail agregati u BiH

INA ili OMV. Imam dosta prijatelja koji sipaju u svoja auta (common rail i pumpe duse) na tim pumpama i nikada,ali bas nikada nisu imali problema s gorivom.

FORMA JE TRENUTNA,A SLAVA VJECNA
03-22-2008 10:50 PM
goran16v
Posting Freak

E sad za common rail kruze razne price... VW je izbacio PD sistem i uveo Common rail ubrizgavanje u svoje motore, navodno zbog visoke cijene proizvodnje PD sistema. Vecina proizvodjaca (ako ne i svi) za turbo-dizel motore koriste jedino common rail sistem i ako prestanu s isporukom te vrste motora (mada ja za to jos nisam cuo) ne znam kakve bi dizel motore onda isporucivali?

Proud to be BMW E 21 owner!
03-22-2008 10:50 PM
Guess Who
Junior Member
**

goran16v Wrote:
E sad za common rail kruze razne price... VW je izbacio PD sistem i uveo Common rail ubrizgavanje u svoje motore, navodno zbog visoke cijene proizvodnje PD sistema. Vecina proizvodjaca (ako ne i svi) za turbo-dizel motore koriste jedino common rail sistem i ako prestanu s isporukom te vrste motora (mada ja za to jos nisam cuo) ne znam kakve bi dizel motore onda isporucivali?

Toyotini D-CAT (Diesel Clean Advanced Technology) motori izuzetno su osjetljivi na sumpor u dizelu. Pošto bi kvar na motoru nastao u garantnom periodu, Toyota bi morala snositi troškove popravke, a to im nije prihvatljivo.
Stoga će, shodno rječima dirktora Toyote za BiH, na tržištu BiH biti dostupni 1.4 diesel, 2.2 diesel D4-D motori, dok se novi D-CAT motori neće prodavati na našem tržištu.
Znači pod 'novijim' diesel motorima mislio sam na ove Toyotine, a vjerujem da će zbog ekološkog aspekta i ostali proizvođači izbaciti na tržište motore koji zahtjevaju kvalitetan diesel, a kojeg ovdje nema ni za lijeka Hissyfit8wr

03-23-2008 10:12 AM
goran16v
Posting Freak

Toyotin D-CAT se koliko ja znam nikad nije isporucivao u BiH (bar ne 2.2. D-4D u RAV4) koji inace koristi isti comon rail sistem ubrizgavanja kao i "obicni" D-4D, a ni sam 2.2 D-4D nije cvjecka (za razliku od starog 2.0 D-4D ili 3.0 D-4D) jer u pravilu trosi ulje. Zadnji slucaj koji sam ja imao je da se liku na 25 000 km upalila indikacija za nizak nivo ulja (zadnji redovni servis uradjen na 15 000 km, servisni interval 15 000m, sljedeci servis na 30 000 km). Na istom autu se ista stvar desila i na 14 500 km. Ljudi iz Toyote priznaju taj nedostatak i u garantnom roku bez ikakvih primjedbi dosipaju ulje u motor...

Proud to be BMW E 21 owner!
03-23-2008 12:45 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

Guess Who Wrote:

goran16v Wrote:

Toyotini D-CAT (Diesel Clean Advanced Technology) motori izuzetno su osjetljivi na sumpor u dizelu. Pošto bi kvar na motoru nastao u garantnom periodu, Toyota bi morala snositi troškove popravke, a to im nije prihvatljivo.
Stoga će, shodno rječima dirktora Toyote za BiH, na tržištu BiH biti dostupni 1.4 diesel, 2.2 diesel D4-D motori, dok se novi D-CAT motori neće prodavati na našem tržištu.
Znači pod 'novijim' diesel motorima mislio sam na ove Toyotine, a vjerujem da će zbog ekološkog aspekta i ostali proizvođači izbaciti na tržište motore koji zahtjevaju kvalitetan diesel, a kojeg ovdje nema ni za lijeka Hissyfit8wr

citirano sa weekend.ba trebao si navesti izvor

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
03-24-2008 10:17 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Guess Who
Junior Member
**

Edis Jasarevic Wrote:

Guess Who Wrote:

goran16v Wrote:

citirano sa weekend.ba  trebao si navesti izvor

U pravu si, razmišljao sam da li da stavim izvor, ali mi nekako preozbiljno izgledalo Smile
Inače ne pravim slične propuste.
respect U4jchina

03-24-2008 11:18 AM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  cjene ulja u BiH zlatan 0 123 09-10-2008 11:57 AM
Last Post: zlatan
  BMW E30 Club BIH ???? BMW-E30 46 2,318 02-07-2008 09:37 PM
Last Post: muh@
  BMWClub BiH? Faya_M5 54 1,143 10-29-2007 07:14 PM
Last Post: poKle
Icon_question Web Online auto djelovi firme koje salju u BiH??? sadik007 10 1,094 10-26-2007 06:13 AM
Last Post: sadik007
  Oficijelni zastupnik/servis za Hondu u BiH? aenis 7 1,195 05-31-2007 09:16 AM
Last Post: Amer-STI

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: