Thread Closed  Post Thread 
Pages (6): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 Next > Last »
crno na bijelo
Author Message
crank
Banned

Group: Banned
Status: Offline
RE: crno na bijelo

e ovako drug moj,posto su vozila ''PASIVNO'' poravnana ,vidim da je mercedes dosta istupio za razliku od mog auta,ja nisam krenuo ranije ni jedan put,ni na kvalifikacija ,ni na trci,svaki put sam cekao da drugo vozilo krene pa sam ja kretao da ne bi dosao u situaciju preranog starta....
a kako cu se zalit kad sam 20 minuta cekao safety car da dodje po nas i cekao 15 minuta da dva zadnja auta u toj klasi odvezu trku,jer ste vi namjestali semafor........koji evidentno nije radio kako treba jer se meni to crveno svjetlo upalilo zajedno sa zelenim prije nego sto sam krenuo.....
nemam vise ni snage ni vremena da se raspravljam i dokazujem,meni ne trebaju ni pehari ni prva mjesta ,niti mi je to najbitnije u zivotu,ali ne znam samo kako se na sljedecim trkama poslije mene zanemarivalo to crveno svjetlo u lijevoj traci.............

This post was last modified: 05-07-2006 04:54 PM by crank.

05-07-2006 04:53 PM
Find all posts by this user
ermin402
Junior Member
**

Group: Registered
RE:  crno na bijelo

crank Wrote:
jer se meni to crveno svjetlo upalilo zajedno sa zelenim prije nego sto sam krenuo.....

potpuno ista stvar se i meni desila u toj lijevoj traci, a vozio sam poslije tebe u class 17. to se izgleda citavi dan ignoriralo...

all we are is dust in the wind
05-07-2006 05:43 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

Clio RS Wrote:

crank Wrote:
toliko od mene o mom preranom startu.......

Evo ovako:
Jutros sam čitao malo ove vaše postove od početka. Mada jutros mi slika iz prvog posta nije bila vidljiva, pa nisam mogao ništa napisati o njoj.
Sada ću napisati pošto znam najviše o startu i ispisanom vremenu, pošto sam JA VODIO EVIDENCIJU O VREMENIMA I SVE EVIDENTIRAO S KOMPJUTORA!!!!!!!!!!!!
1. Kao prvo ova slika, ako je malo bolje pogledate, pokazue samo pasivno stanje vozila jer je vozač mercedesa okrenut ulijevo i nikko nije mogao gledati u semafor, koji je puno više naprijed. Znači auta samo stoje na liniji poravnanja. ŠTO TO DOKAZUJE U VAŠOJ CJELOJUTARNJOJ PRIČI?!?!?
2. Tebi sam Dane rekao nakon što me Silvestar pitao da upiše vremena Vašeg kluba (ispred onog kafića u gradu) nakon nekih 3 sata nakon utrke, da si ti DISKVALIFICIRAN (DNS) radi toga što je na semaforu pokazano na tvojoj traci CRVEN O SVJETLO  jer si krenuo 0,25 sec[size=medium]prije paljenja zelenog svjetla. ŠTO TU NIJE JASNO???? Osim toga, prema pravilniku, imao sje Dane 15 minuta da se žali na rezultat. A Silvestar je bio kod zapisničkog stola skoro cijelo vrijeme i ništa nije rečeno. Tek kada sam Vam JA NAVEČER POKAZAO REZULTATE Vi ste nakon 30 minuta počeli sa primjedbama.
3. Selmine izjave tipa " ...da je zakinut Pun gas od mostaraca kao i prošle godine..." je jako uvredljiv i jako diskutabilan, ali ja kao dobar domaćin nisam htio da se raspravljam o tome, jer je BILO EVIDENTNIH PROPUSTA U RADU SEMAFORA!!!! Ali ljudskih pogrešaka, tipa NAMJEŠTALJKI  siguno nije bilo!!! To je 100%. Znate zašto- ZATO JER SE JA ISTO TAKO NATJEČEM I U BIH I U HR I MISLIM U SLOVENIJI I SRBIJI I NAJVIŠE ME POGAĐA NEPRAVDA KOJA JE PROIZVOD NAMJEŠTALJKI!
4.  Selmi se nemam što izvinuti, čisto zbog njenog nastupa koji je bio jako podcjenjivački i uvredljiv za sve članove AMK NITRO Mostar, ali imam se izvinuti DANETU zbog propusta da ga pozovem da sa vozačem Opela na utrku ZA 3. MJESTO, ali mislim da je to pogreška nenamjerna jer je donijeta odluka (prije utrka) da se ne voze utke za treće mjesto. Sve ovo je raspravljeno sa članovima PUN GAS sinoć na dodjeli nagrada.

Ponovno želim ovim putem uputiti ekipi PUN GAS-a i DANETU (CRANK) ispriku od mene koji sam vodio evidenciju onoga što je kompjuter pokazao, za ono što se dešavalo na stazi. Ali isto tako, mislim da je jako uvredljivo svoditi ovu ljudsku pogrešku na odnos prema ekipi PUN GAS OD STRANE AMK NITRO MOSTAR!!!

Malo bolje pogledajte sliku pa ćete vidjeti da ništa ne kazuje o startu dvojice natjecatelja.

ne bih sad isao tako daleko da optuzujem AMK Nitro da sunamjestali rezultate ali evidentno je da je kod Cranka napravljena greska. Ukoliko je ona fotografija diskutabilna, evo ja imam drugu fotografiju koju je uslikao fotograf PunGas.com-a odnosno fotograf Auto magazina u momentu starta:

vjerovatno se nesto desilo sa senzorom, jer Crank nije prerano startao, barem sudeci prema ovoj fotografiji.

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
05-07-2006 07:39 PM
Visit this users website Find all posts by this user
Clio RS
Member

Ja ću opet ponoviti ono što sam ranije napisao da je kod Daneta semafor pokazao da je ranije startao 0,25 sekundi od zelenog svjetla i to je Red light. Tijekom dana događalo se dosta puta da baš na toj stazi natjecatelj stoji i upali se crveno svjetlo, bez da natjecatelj pođe, ali tada je vrijeme bilo i do -1,70 sekundi prije zelenog svjetla. Međutim u ovom slučaju jasno se radilo o preranom startu.
Problema sa semaforom i ćelijama je bilo i to nitko ne krije, ali mislim da ne treba tražiti neku vezu između namještanja rezultata i postignutih vremena. Ja sam osobno nadgledao sva vremena na displeju kompjutora i upisivao ih natjecateljima. Svaki od natjecatelja za mene je bio samo broj. Uopće me nije ni zanimalo kako se tko zove i odakle dolazi.
Kod Daneta se radilo o jednoj drugoj grešci, a to smo raspravljali sinoć na dodjeli nagrada. Mislim da je nepotrebno raspravljati o preranom startu kad su suci na startu rekli da je prerano startao a i semafor je tako ispisao. Ako sumnjate u sve to onda nema ni smisla utrkivanje uz semafor i suce.
Prošle godine i ja sam se utrkivao u Mostaru pa sam popušio crveno svjetlo. Pa se nisam nikom žalio, a odluka je bila donijeta od dva suca koji su iz mog kluba. A da sam se žalio rekli bi da je štela. I tako uvijek ima onih koji su zadovljni i koju su nezadovoljni, a bogami i oštećenih. Mislim da treba shvatiti samo da postoje i ljudske greške koje su nenamjerne, a ne sve pripisivati nekim štelama.

AMK NITRO MOSTAR
05-07-2006 08:47 PM
MAZAMALI
Senior Member

crank Wrote:
toliko od mene o mom preranom startu.......

ZASTO NIKO ZIV NEGLEDA U SEMAFOR INACE KAD KRECE UTRKA SVI PRATE SEMAFOR PA CAK I GLEDATELJI I OVAJ MOMAK U SESIRU "VIDI CAK I DECKO IZ MERCEDESA IMA OCI SASTRANE PA GLEDA U SUPROTNU STRANU OD SEMAFORA ::::::KAKO SELMA RECE SVE SU OVO U MOSTARU BILA "SRANJA I SMICALICE"

POGOTOVO OVO SAD CITAJ:
PISE M_A_Z_A_M_A_L_I
2PUNGAS
SILVESTAR ESSO HONDA I OSTALI

Slusaj ovako ....Silvere koliko puta kada smo sjedili skupa sam ti govorio de guraj bolan to u Sarajevu bola da krene i u vas to s klubom ...(koliko se sjecam cak je KLUB((KOJI VAS JE POKRAO)) dao Edisu i statu naseg kluba da ga vi nemorate praviti i slagati vec da se posluzite nasim da to sto prije bude na nogama

JESMO LI VAM NUDILI PISTU ZA STREET RACE DA NAPRAVITE

Selma jesmo ti POMOGLI U PARKU VOZACA KAD SI SE VRATILA S UTRKE
STALA SI NA START UPALILO SE ZELENO SVJETLO AUTO TI JE OSTALO U MJESTU ODGURANO JE U PARK VOZACA I TO JE TO.....NI NA JEDNOM SR NA SVIJETU KADA SE UPALI ZELENO SVJETLO I AUTO TI OSTANE NEMA PONAVLJANJA UTRKE ....raspitaj se ili otidi na neki SR van BIH

STO SAM JA GLUPAN DOLAZIO U SARAJEVO NA SASTANAK DA PRICAMO O SVEMU ZA OVU GODINU O SR i Jesam li reko ajde napravite STREET SHOW U SA I "KLUB KOJI VAS JE POKRAO" CE VAM POMOCI

I DA NEPISEM DALJE MILION STVARI

semafor je za*ebavao JESTE (PRVI PUT RADIMO S NECIM OVAKVIM I JEBI GA GRESKE IDU I POPRAVLJAJU SE)

AKO MISLITE DA POSLIJE SVEG OVOGA MI VAS IMAMO RAZLOGA POKRASTI PA IZVOLITE NEMOJTE DOCI NA MoStreetRace

SVAKA VAM CAST

Sto se tice onog 3 mjesta (nisam siguran klasa 18+ ili 17+) mislim da je dragan priznao da je pogrijesio i sta treba sad da uradi covjek???

I LIJEP MI JE ONAJ POZDRAV BIO NEKA DOCETE VI U SARAJEVO NA SR

MENI BI BILO DRAGO DA VI NAPRAVITE SR U SARAJEVU PA MAKAR NAM I ZABRANILI DA MI VOZIMO ili NAS "POKRALI"

I NAJVECE PITANJE STA MI IMAMO OD TOGA DA SMO VAS I "POKRALI" ILI TEBE SELMA NESTO ZAJEBALI DA NEVOZIS VISE ILI CRANK DA SMO NAMJERNO REKLI DA PRERANO STARTAO??????????????????

http://www.amknitro.com
05-07-2006 09:45 PM
BoB
Senior Member

Edisova fotografija pokazuje trenutak starta, nista "pasivno". Ako to nije dovoljan dokaz onda stvarno ne znam...Pogledajte gdje su tockovi oba auta u odnosu na liniju (mercedes je vec nagazio startnu liniju TOCKOM a jos je i duzi naprijed u odnosu na stojadina). Vec ga prestigao iako je crank startovao ranije??? Da nije zalosno bilo bi smijesno.

05-07-2006 10:18 PM
dr
Posting Freak

Status: Away

Iskreno se nadam da ce se smiriti prepirka pa da svi imamo od ovoga pouku i korist.

05-07-2006 10:18 PM
speed_racer
Senior Member

OVO JE BIH!!!Embarassed

Hyundai Accent 1.5 MPi
05-07-2006 11:27 PM
kremenko
Member

RE:  crno na bijelo

BoB Wrote:
Edisova fotografija pokazuje trenutak starta, nista "pasivno". Ako to nije dovoljan dokaz onda stvarno ne znam...Pogledajte gdje su tockovi oba auta u odnosu na liniju (mercedes je vec nagazio startnu liniju TOCKOM a jos je i duzi naprijed u odnosu na stojadina). Vec ga prestigao iako je crank startovao ranije??? Da nije zalosno bilo bi smijesno.

a vidis li na slici da su senzori za mjerenje stavljeni na daljoj liniji od auta, znaci da je mercedes bio blizi senzorima 20 cm pa covjek nije diskvalifikovan,vec je tacno da je crank ranije krenuo ako je tih 20 cm koliko je merc bio ispred njega brze presao i prvi presjekao zraku senzora.

FORMA JE TRENUTNA,A SLAVA VJECNA
05-08-2006 04:56 AM
crx
Member

RE:   crno na bijelo

kremenko Wrote:

BoB Wrote:

a vidis li na slici da su senzori za mjerenje stavljeni na daljoj liniji od auta, znaci da je mercedes bio blizi senzorima 20 cm pa covjek nije diskvalifikovan,vec je tacno da je crank ranije krenuo ako je tih 20 cm koliko je merc bio ispred njega brze presao i prvi presjekao zraku senzora.

Na kolikoj udaljenosti je senzor od piste? Meni se cini da je mercedes prvi okinuo mjerni instrument i da se to desilo u vremenskom intervalu u kojem dane nije nikako mogao preskociti 20 cm, jer je ova slika uhvacena kad su oba auta vec krenula??

05-08-2006 06:45 AM
Pages (6): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 Next > Last »
Thread Closed  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Serijski Auti na QM komar 28 1,781 01-24-2008 10:09 PM
Last Post: Hybrid
  Fotografije AMK NITRO 1/na/1 Beograd Terminal 12 1,573 05-29-2007 01:54 AM
Last Post: cybernck
  Dodju na pistu dr 12 819 04-05-2007 01:21 PM
Last Post: MAZAMALI