|
Cuvajte se Sarajevskih taxi-sta...
|
| Author |
Message |
pajero1987
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Cuvajte se Sarajevskih taxi-sta...
Ured i garaza se nalaze izmedju Skenderije i Vrbanje mosta (most Suade D.). Uvijek rikvercom izlazim na glavnu cestu (pravac prema Skenderiji) gledam prema gore da vidim ima li auta. Sacekam i izadjem i tako evo vec 4-5 godina. Sinoc oko 18 izlazim lagano, sef mi govori gdje treba, gledam prema gore i vidim da ima auta...polako spustam Volva i osjetim da sam se na nesto bukvalno naslonio. Kontam posto ima snjega na desnoj strani da je snjeg. krecem naprijed kad neko svira. Pogledam u retrovizor kad iza mene stoji SARAJEVO TAXI 675!!! Golf III. Ja izadjem i vidim da sam se ustvari na njega naslonio. On odmah pocne galamiti, histerisati i trazi 100KM za nesto sto ne vrijedi ni 20KM. Samo malo udubljena vrata ispod lajsne. Kao ovo treba praviti, farbati...Ja mu kazem nije problem ja cu platiti direktno majstoru koliko god bude pa makar i 500KM ali tebi ne dam 100KM. On hoce da zove policiju, taxi centar (valjda kontao da mu pomognu ako ga krenem biti)itd...Pozovem oca koji je isto taxista i on proba razgovarati sa ovim "taxistom humanitarcem". U tom trenutku izlazi moj sef iz auta uopste nije ni primjetio zasto smo stali i pita sta ovaj hoce...ja mu objasnim i on kaze ja cu platiti jer zurimo na sastanak. Ja nisam za to ali on insistira...platimo mu i on ode...ja sefa na sastanak i nazad u ured kontam OK, kriv sam izlazio sam na glavnu nisam vidio, mada sam sebi se cudim kako nisam vidio!!! Ah reko sta ces desava se i najboljim. Dodjem u ured kad me doceka se dvojica ljudi koji rade u praonici do ureda. Kaze sto to nije murija dosla, reko nisam zvao platio, kriv sam i on otisao. Kazu oni: PA BOLAN ON JE GLAVNOM VOZIO RIKVERCOM!!! STA??? Kaze stao je kod njihove praonice i vidio musteriju da mu mase iznad mog ureda i krenuo da glavnom vozi rikvercom...Pa reko sada mi je jasno zasto ga nisam vidio...Bilo proslo ja platio i sad sam ljut sam na sebe, ali eto za u buduce... CUVAJTE SE TAXI-sta U SARAJEVU!!!
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
This post was last modified: 11-22-2007 08:53 AM by pajero1987.
|
|
| 11-22-2007 08:50 AM |
|
|
cenga
Posting Freak

Status:
|
RE: Cuvaj te se Sarajevskih taxi-sta...
uh familiju mu jesi vidio ... Boze sacuvaj
Peugeot 206 X-LINE PACK 1.4 HDi
|
|
| 11-22-2007 09:06 AM |
|
 |
Francuz
Senior Member

Status:
|
znas ti onaj vic,
Izveo u nekom kabareu Amerikanac Bosanca da mu asistira u publici.
Vadi Amerikanac zeca Bosancu iz sesira svi pljescu.
Vadi kasnije buket cvijeca opet svi pljescu.
Ajd kaze sad on Bosancu imas li ti nesto da pokazes publici prije nego se vratis na svoje mjesto?
Stao Bosnjo pa konta kaze imam.
Na to ce Amer 'ajd i to da vidimo.
Kaze Bosanac, Skidaj Gace
Ovaj ga nekonta al hajd uradi.
Kaze Amer ok i sta sad.
E sad se naguzi glavom prema publici.
Hmmm hajd dobro uradi on i to.Bosnjo prodje iza njega i upita
"e jel osjetis sad moj prst u dupetu??"
Ahmmm paaa osjetim.
Bosanac digne obadvije ruke u zrak i pocne se derat
"eheee ;a vidite mi ruku slobodnih"
Ne ljuti se al ga je i on tebi slozio kolko ja vidjeh
Bolje biti glup i sutjeti
nego progovoriti i
otkloniti svaku sumnju.
Opel Astra 1.7 DTI 16V
Garmin Nuvi 760TFM
|
|
| 11-22-2007 09:18 AM |
|
 |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
To ti je brate moj svugdje tako a ne samo u sarajevu.
Mene davno jedan taksista navukao na fazon sa prekidacem stopa.Ugradio prekidac da moze gasiti stope.Ti udaris a on ga opet aktivira i sve radi kako treba.Ja isao iza njega par metara kad je zakocio.Udario ga nazad i usao mu na zadnje sjediste.On vozio golfa 3 a ja vozio Lanciu Themu.Ja platio kaznu 120km jer nisam znao da ima prekidac ugradjen a njega iz osiguranja opet naguzili jer su proglasili totalnu stetu.Auto bilo unisteno do prednjih vrata.
A ja nakon udesa upalio svoju lutku,vratio se par metara nazad i otisao u radnju.Doduse poslije sam mjenjao haubu,farove,hladnjake i jos nekih sitnica.
Otad vecinom vozim samo auta koja imaju 2m haube ispred.Nek se podmecu koliko hoce.
P.S.
Ernese sta mislis sto sam uzeo Renault 25 3.0 V6???
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 11-22-2007 09:19 AM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Ma jasta nego mi ga je slozio...ne bi da nije bilo mog sefa i da se njemu nije zurilo...a i ja nisam znao da je on vozio rikvercom...Ali bilo proslo naguzit cu ja njega...ili SARAJEVO TAXI 319...hihihihiii...samo lagano...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 11-22-2007 09:35 AM |
|
 |
Smokey
Member

Status:
|
Samo i ti ljudi iz praoince ako su vec sve vidjeli trebali su odmah pric pa rec, a ne ovako...
|
|
| 11-22-2007 11:25 AM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
To sam i ja rekao...ali se to odigralo u 2 min...oni su kontali da ce doci murija...nema veze...samo upozorenje ostalima...
|
|
| 11-22-2007 11:29 AM |
|
|
Hybrid
Posting Freak

Status:
|
E zato ce sad svi propast, digli cjene nenormalno i eno ih po 20 na standovima
Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
|
|
| 11-22-2007 01:26 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Ziva istina...kaze tata (moj tata) nikad ih nije vise stajalo na standu...
|
|
| 11-22-2007 01:46 PM |
|
 |
basake
Posting Freak

Status:
|
To ti je brate moj svugdje tako a ne samo u sarajevu.
Mene davno jedan taksista navukao na fazon sa prekidacem stopa.Ugradio prekidac da moze gasiti stope.Ti udaris a on ga opet aktivira i sve radi kako treba.Ja isao iza njega par metara kad je zakocio.Udario ga nazad i usao mu na zadnje sjediste.On vozio golfa 3 a ja vozio Lanciu Themu.Ja platio kaznu 120km jer nisam znao da ima prekidac ugradjen a njega iz osiguranja opet naguzili jer su proglasili totalnu stetu.Auto bilo unisteno do prednjih vrata.
A ja nakon udesa upalio svoju lutku,vratio se par metara nazad i otisao u radnju.Doduse poslije sam mjenjao haubu,farove,hladnjake i jos nekih sitnica.
Otad vecinom vozim samo auta koja imaju 2m haube ispred.Nek se podmecu koliko hoce.
P.S.
Ernese sta mislis sto sam uzeo Renault 25 3.0 V6???
Prekidac stopa! haahaaha e cega se nece sjetiti.
|
|
| 11-25-2007 01:02 PM |
|
|
|
|