Thread Closed  Post Thread 
Pages (5): « First < Previous 1 [2] 3 4 5 Next > Last »
da li je i zeder rizik?
Author Message
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status: Offline
RE: da li je i zeder rizik?

Dren Wrote:
Zeder ti je napravljen jer su se kod LK poceli pojavljivati slucajevi kradja... Osim toga i ovaj segment tezine, grubosti i prakticnosti LK je samo pomogao odluci da se radi nesto novo...

Ove kradje su se bile pocele desavati (mahom kod VAG koncerna) na modelima koji su imali upravljacki mehanizam radjen od (mislim) alu-legure, koji se mogao doslovno iscupati kompletan iz toga auta, zajedno sa LK... Zato je izmisljen Zeder, koji zakljucava upravljanje nize od mjesta na kome se to lomilo...

Nadam se da ti ovo pomaze...

otvore ti gepek, vezu sajlom kroz tvoj auto za drugi auto, trgnu, stave novi volan i voze

kod Zedera je dobra fora sto mozes da stavis samo nalepnicu na auto, i desava se da odustanu misleci da stvarno imas zeder, zato sto nikako ne mogu da znaju, jer se ne vidi spolja

ali, ako se bas namerace, stavice ti auto na ona mala kolica sto koriste kad odvoze paukom, navuci na slep, oterati negde u neku planincinu i lagano ga otvarali
a on moze da se dere dok ne potrosi akumulator

The only way is….sideways
Nissan 200SX S14 SR20DET
09-28-2006 08:13 AM
Find all posts by this user
DVV
Member

Group: Registered

Skyline Wrote:
pitali nekog cicu, koji je od drzave ovlascen za otvaranje brava sefova, " koja je najsigurnija brava"?

NEMA!!!

Pogresno si ispricao. Izmedju svih brava koje se nude, jedna ce uvek biti najsigurnija i tu nema boga.

Cicu su pitali koja brava je 100% sigurna, na sta je on rekao da takve nema.

Ako je brava, moze se obiti. Trik nije u tome da se spreci nesto sto se spreciti ne moze, nego u tome da toliko otezas posao lopovima da im se vise ne isplati muka.

Nema tog alarma koji je potpuno obezbedjenje, posto SVI alarmi na svetu imaju pre svega psiholosko dejstvo. Ako su dobro postavljeni, trebace im vremena da ga ucutkaju, a dotle bi neko mogao i da se pojavi.

Ni GPS nije 100% bezbedan; vec su lopovi na Zapadu provalili foru, pa spakuju auto u metalnu prikolicu, a iz nje u garazu sa armiranim betonom. U oba slucaja, Faradejev kavez, signala nema, auto se ne moze naci.

Kao bivsi vlasnik Lavlje kandze, a sada snji vlasnik Zedera, moram da kazem da me je sunce obasjalo kada sam se resio Lavlje kandze. Neprakticna do zla boga. Zeder je opet tako lak za upotrebu kada se covek malo navikne, da ja nemam reci. Sem toga, daleko je bezbedniji jer je duboko dole, pa ga je jako tesko uopste obijati, jer je raspoloziv prostor jedva za neko malo mace da se upakuje, kakav crni odrastao lopov.

Licno bih svakome preporucio Zeder. Jos ako prilikom parkiranja zaokrenete tockove i klasicno blokirate volan, jedini iole racionalan nacin da vam maznu kola je da ih pokupe sleperom. Od toga nema zastite, ali je to opet jako malo verovatno ako ne vozite neki besni MB, BMW, Audi ili slicno, otprilike od 60 kila evra nagore.

Kombinacija Zedera, alarma, blokiranja volana i okretanja tockova ce spreciti 99,9% lopova.

Apsolut ne postoji.

Pozdrav,
DVV

09-29-2006 03:37 PM
Skyline
Super Moderator

DVV Wrote:

Skyline Wrote:
pitali nekog cicu, koji je od drzave ovlascen za otvaranje brava sefova, " koja je najsigurnija brava"?

NEMA!!!

Pogresno si ispricao. Izmedju svih brava koje se nude, jedna ce uvek biti najsigurnija i tu nema boga.

Cicu su pitali koja brava je 100% sigurna, na sta je on rekao da takve nema.

da, pogresno sam formulisao, hvala ti
izvin'te

Nissan 200SX S14 SR20DET
09-29-2006 09:15 PM
hake
Junior Member
**

Ma alarm nije losa stvar ukoliko je neki kvalitet, i naravno uz jos neku kombinaciju. Danas ima svakakvih alarma da te bog sacuva. Naletim skoro na alarm koji kosta 45 km. Smijesno. A sto je jos smjesnije kad se aktivira muski glas galami Ahtung ahtung... Zamislite taj cirkus. Sto se mene tice na autu imam neki alarm ni sam ne znam koji je ali koliko mi se cini nije los, ustvari jos hvala bugu ne znam kakav je, nadam se da necu ni saznati. A sto se tice naljepnica mislim da to nije dobro jer ofiras model i vrstu alarma. Kad nema nista pa cak ni lampice veca je mogucnost da se povlo iznenadi i razguli.
Pozdrav

09-29-2006 09:41 PM
DVV
Member

hake Wrote:
Ma alarm nije losa stvar ukoliko je neki kvalitet, i naravno uz jos neku kombinaciju. Danas ima svakakvih alarma da te bog sacuva. Naletim skoro na alarm koji kosta 45 km. Smijesno. A sto je jos smjesnije kad se aktivira muski glas galami Ahtung ahtung... Zamislite taj cirkus.

Jes' vala, bas bedak. Zamisli da ti izleti neki samozvani Valter, pa krene smajserom po narodnom neprijatelju ... Valoranim01

Quote:
Sto se mene tice na autu imam neki alarm ni sam ne znam koji je ali koliko mi se cini nije los, ustvari jos hvala bugu ne znam kakav je, nadam se da necu ni saznati. A sto se tice naljepnica mislim da to nije dobro jer ofiras model i vrstu alarma. Kad nema nista pa cak ni lampice veca je mogucnost da se povlo iznenadi i razguli.
Pozdrav

Znas da ima zemalja na zapadu, ako se dobro secam i Svedska je medju njima, u kojima po zakonu MORAS da informises lopove da imas alarm? Ako to ne ucinis, prekrsio si njihova ljudska prava, usled cega se njihova odgovornost pred sudom jako smanjuje ... Kakvi ludaci!

Ma, hadzija je bio onaj lik, pre 20-ak godina, koji je u autu drzao pitona. Pa ko misli da vredi, bujrum ... Yupi3ti

Pozdrav,
DVV

09-30-2006 07:13 AM
Skyline
Super Moderator

ma parkiras jednog bernandinca na zadnje sediste..........
jedinop da ga upuca spolja, pa onda da udje u auto

a sto se tice alarma, dobar je, bar kod mene, samo zato sto imam daljinsko zakljucavanje i sto mi sam zatvara otvorene prozore

Nissan 200SX S14 SR20DET
10-01-2006 11:17 PM
tuzla
Junior Member
**

ja stvarno ne znam da su nekome marnuli auto sa zaključanim zederom, volio bi da mi neko da bar teoretsku ideju kako je to moguće da znam da ubacim i ja kakvu zmiju u mog audija, a evo jedan informativni link pogotovo za one koji ne znaju da razlikuju kandžu od zedera-http://www.dit.com.ba/
pozdrav iz Tuzle

10-02-2006 10:23 AM
Skyline
Super Moderator

ja sam cuo da LK ( ne znam za zeder ) naprskaju tecnim azotom, udare cekicem i ona spadne kao gace bez lastisa.
sad, koliko je istina ne znam, ali mi tehnika skoroz pije vodu

Nissan 200SX S14 SR20DET
10-02-2006 06:41 PM
DVV
Member

Skyline Wrote:
ja sam cuo da LK ( ne znam za zeder ) naprskaju tecnim azotom, udare cekicem i ona spadne kao gace bez lastisa.
sad, koliko je istina ne znam, ali mi tehnika skoroz pije vodu

Te i takve price sam i ja mnogo puta cuo, ali se pitam zasto su onda morali da cupaju cele volane?

I kako to da niko nikada nije snimio tako nesto, pa to je prava poslastica za casopise?

Znam da su neki probali, ali su posle nesto ostali nemi ...

Pozdrav,
DVV

10-02-2006 09:00 PM
Skyline
Super Moderator

ok
samo velim da sam cuo
nisam ni ja nigde video da pisu ili govore o tome