|
Daewoo Espero 2.0 16V by Viper (ADSL no way)
|
| Author |
Message |
ViperZG
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Daewoo Espero 2.0 16V by Viper (ADSL no way)
Turbo ? One day, for now , NA power 8)
This post was last modified: 04-08-2008 09:58 PM by ViperZG.
|
|
| 04-08-2008 09:49 PM |
|
|
ViperZG
Junior Member

Status:
|
RE: Daewoo Espero 2.0 16V by Viper
C/P sa daewoo-hr.com
Evo i moje pile konačno u garažu..
Dakle Daewoo Espero, 1.8 mašina, 95 konja..za tu snagu čak i dosta solidno ide mogu reć..zadnji polu-protočni lonac sa 2 ovalna nastavka by lasta i neka gljivica pod habom..
Ovakav je bio davno...pa su mi neki pametnjakviću na Zrću na parkingu s :cenzura: li haubu i potrgli retrovizore..zato je na svim slikama lagano ubijen,pogotovo hauba >

Pa ga dugo nisam htio predstavljat jer je bo visooooook fakat ko neka koza...svi su mi se smijali :bag :doh ...al sam reko bit će ..jednog dana 
znači samo felge.....i u Furlanu na akciji nekoj kupljene Fulda Exelero gume ( mogu reć da su zasad odlične ) u dimenziji 215/35 18 (nije ni čudo da mi se prodavač smijao kad sam mu rekao da je serijski 185/65 14 :rotfl)..

sjele su odma i Momo distance 2 cm na zadnje kotače jer su bili dosta uvučeni, ovak bolje zgleda

visokoooo :rotfl, skoro ko monster truck..nije bilo terena na koji nisam mogao :doh

u Gabreku su naručene Eibach opruge -30mm...al je ko i uvijek bilo nekih sranja, pa su došle krive opruge i tak..na kraju sam se dogovorio da ću stavit Eibache -30 za Nexiu koje su imali na skladištu pošto bi trebale bt identične :
bio sam kod gabreka na ugradnji istih..kad sam došao po auto sam se fakat šokirao..nadao sam se da će past bar 30 al i trunčicu više..a ono ..zadnji kraj je pao 40mm a prednji 70mm (sedam centimetara) !!!!! s tim da mi kaže lik da će nakon 500 km past još cca 1 cm dok se razrade :rotfl :rotfl :rotfl :rotfl ..i fakat mi je *ebeno ispalo, više sam ga spustio nek s gewindama LOL.-..sve mi se čini da ću morat skoknut do Slovenije kratit i otvrdnut amortizere (makar za sad NIŠTA ne lupa , ne grebe i auto je još uvijek udoan u PM :rotfl ).
par slika kako je izgledao tad

[img width=360 height=480]http://img241.imageshack.us/img241/2408/img6682dx9.jpg[/img]

nabavio sam krilo neko ,bilo je na Vectri pa sam ga malo proširivao , širi mi je auto ,
naravno nakon malo fiberisanja , kitanja i lakiranja ..ja sam zadovoljan

ajmo dalje
evo i mali update onda..
novi zadnji most s diskovima, rastavljen

By ViperZG

By ViperZG
most očišćen od hrđe, i prefarban u mat crnu

By ViperZG
kliješta koja su sva zahrđala, na test vožnji se skoro zapalilo sve u prvih 500 metara :doh..nisu pločite htjele odvojit više nakon prvog stiskanja papučice

By ViperZG
kliješta odnešena na reparaciju ,nove gumice, zamijenjeni klipići, odmašćena i prefarbana u racing crvenu :

By ViperZG
stari diskovi vs novi diskovi

By ViperZG
novi diskovi malo upicanjeni :

By ViperZG
stavljeni novi lageri, sve namazano mašću, sastavljeno..

By ViperZG
usporedba stari vs novi most, sastavljena i kliješta..novi most je oko 1-2 cm širi svukupno..

By ViperZG
|
|
| 04-08-2008 09:51 PM |
|
 |
ViperZG
Junior Member

Status:
|
pošto sam zagrebao jednu felgu , odlučio sam ih malo osvježit :
felga iznutra prelakirana u mat crnu..

By ViperZG
onda sam krenuo s vrlo preciznim obljepljivanjem felgi, potrošio sam oko 4 sata na sve 4 felge, uglavnom vrlo iscrpljujući posao..

By ViperZG
sve 4 felge prelakirane i montirane gume

By ViperZG
i jedna u kombinaciji sa novim diskom 

By ViperZG
odluka je pala na lakiranje cijelog auta :bravo
onda se krenulo sa rastavljanjem auta, i to je trajalo... :blink

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG
ne nije photoshop :bag :rotfl

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG
uglavnom odkad sam izvadio sve stvari i rastavio auto zadnji kraj se dignuo oko 3 cm, sad je lagan...3 c
i na slikama još nema distanci H&R 3 cm po kotaču, i naprijed 20 mm po kotaču koje će doć..
auto je tak odvežen limaru, koji je izvukao i sredio rubnjake , pragove je mijenjao mislim, zatvraraju se rupe od lajsni po vratima, žmigavci sastrane, bad look je već napravio limar, izgled gepeka se mijnja, svjetla se režu po sredini,itd.[/align]
|
|
| 04-08-2008 09:51 PM |
|
|
ViperZG
Junior Member

Status:
|
evo nastavak radova
malo limarije po autu se radilo
maknute su sve oznake s auta, zatvoreni prednji žmigavci, rupa od antene i sl.
zadnja svjetla malo razrezana,serijski mi je ružan zadnji kraj pa ću ga promijenit : , maknuta bravica, zatvoreno pola gepeka..

By ViperZG
novi rubnjaci izravnani i izvučeni van, sad taman paše na ovu 3cm distancu..

By ViperZG
evo i distanci, kad dođe auto ih moram skinut i pofarbat u mat crnu , da se uklopi unutra..

By ViperZG
pošto su se skidale sve lajsne s auta, zatvarane su rupe po vratima, i trebalo je izravnati spojeve, da se mogu poslije normalno otvarati i zatvarati

By ViperZG
napravljen bad look na prednjim svjetlima naravno, doći će do izražaja kad legne branik 

By ViperZG
zatvorene sve rupe po vratima, i poslje pokitano..

By ViperZG
poravnata i pokitana stranica auta koja je bila oštećena

By ViperZG
gepek zatvoren do kraja i pokitan

By ViperZG
pokitani i rubnjaci

By ViperZG
i evo auto konačno u fileru, spreman za put

By ViperZG
svjetla samo provizorno stavljena , nisu zašerafljena pa malo vise, a i moram ih sredit još..

By ViperZG
auto je tak uz pratnju frenda otpeljan u križevce (imali smo par epizoda s policijom na autoputu :doh ) na modeliranje i izradu branika,
jošje trebalo dosta sitnica napravit, trebalo ji auspuh novi napravit, tj. nastavak,zatamnit šajbe, svjetla sredit malo , žmigavce prednje, boju odabrat :rotfl , itd.
Mali update, kupljena je boja i sav popratni materijal, ode pola mjesečne plaće :bag

pošto nema auta doma da ne bi rekli da se ništa ne radi, igrao sam se sa zadnjim svjetlima malo :bravo
odlučio sam zatamnit žmigavce u crveno :bok
Kupljen sav potreban materijal, s lijeva na desno benzin za čišćenje, crveni transparentni sprej (40-ak kuna) , sjajni bezbojni lak (20-ak kuna) i pik traka najobičnija..
sva svjetla na okupu, sljedeće na redu je čišćenje..
nakon što smo očistili sva svjetla benzinom od prljavštine i masti, treba zaštititi dijelove koje ne farbamo pik trakom..
nakon što smo ih zaštitili slobodno krećemo s crvenim transparentnim sprejem..
polako nanosimo 1. , 3. , 5. ruku spreja , nemojte se žuriti da ne bi bilo curaka.. meni je taman taj sprej bio dovoljan za 5. puta sva svjetla prešpricat, i taman su crvena sad
ovo je nakon 2. , 3. sloja slikano

ostavimo da se suši crveni transparentni sprej oko pola sata i onda možemo bezbojni lagano..ja sam stavio 3 sloja i sad se suše..slikam sutra po danu još da se vidi kakva su clap
evo osušio se lak , i ispalo je super :bravo
ovo je prednji branik u zradi , oko 60-70% završen , miče se ova rupa gornja, "zatvaraju" lajsne po stranama i usisnici obrađuju , uglavnom još jedno 2-3 dana posla samo na njemu
|
|
| 04-08-2008 09:52 PM |
|
 |
ViperZG
Junior Member

Status:
|
evo par slikica auta kad sam ga podigao sa izrade branika..uglavnom , branici su 99% ono kaj sam ja htio, ima nekih sitnica, al nebitno sad..difuzor na zadnjem naravno ide u mat crno , i naprijed idu crne mrežice..meni se sviđa i to mi je jedino bitno , samo se nadam da će se i drugima sviđat :bravo

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG
možda malo čudno izgleda na slikama , al vjerujte mi , uživo je 10 puta bolje..
kad podignem auto moram odma ić auspuh montirat, tj nastavak navarat novi, koji BTW izgleda *ebeno :rotfl
naprijed je "maska" , tj . ovaj lim sa bad look-om poslije trunčicu prepravljen , uglavnom sad prati linije branika kad ga se gleda savršeno..to je bila poanta takvog bad look-a..
i kupio sam distance za prednje kotače od 2 cm...samo mislim da će mi bit trunčicu previše , te da ću ih dat potokarit na 15-16 mm, ..to ću vidjet kad montiram
|
|
| 04-08-2008 09:53 PM |
|
|
ViperZG
Junior Member

Status:
|
Auto je polakiran i doma :bleh
Sa bojom sam preprezadovoljan...i nije mi žao kaj sam ju tolko platio..ima 2-3 curka, al to se rješava u utorak , srijedu ..tak da će bit "savršeno" ..
Evo i par fotki brzinskih , dopeljan 5 minuta prije , i samo neki dijelovi nataknuti gore LOL ..moram ga složit sad za vikend , pa onda malo kvalitetnije fotke 

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG
I s frendovim Sift Sportom spuštenim LOL , malo usporedite visine branika :rotfl

By ViperZG
difuzor se lakira u mat crno za 2-3 dana, i auspuh se novi montira, zaboravio sam ga slikat, budem kasnije..
uglavnom nemojte komentirat da branici i ostatak auta "zjapi" i da nije poštelano kad znam da nije, moram cijeli auto posložit, i poriftat kak spada..sad je doma , drugo me niš ne zanima :rotfl
Evi i koja slika auspuha..na "suho" 
E da, i krilo je još kod lakirera..kad sredim difuzor i auspuh ću ga montirat da upotpuni auto..
sad navečer sam montirao zadnja stakla, neke lajsne , kvake sve i tak..pomalo , mislim da ću ga sutra cijelog sastavit clap
stavim za vikend nove slike kad ga složim cijeloga da konačno nakon 3 mjeseca bude u voznom stanju :palac
i evo jedna za kraj
prije-poslije

By ViperZG
|
|
| 04-08-2008 09:54 PM |
|
 |
ViperZG
Junior Member

Status:
|
Evo malo novosti , posložio sam veliku većinu stvari , još ima par sitnica za napravit , tipa otić do majstora da mi poštimaju, izravnaju i zašerafe branike kak spada :rotfl (ne stoje na nosačima) , stavit čepove na poklopac goriva iznutra ( naslikama ne stoji ravno , zaboravio sam ih stavit ) , mrežice postavit i nalijepit mat crne trake po štokovima vrata ..to za par dana..
još nije auspuh navaren nego samo nataknut pa možda malo visi..
i molim vas nemojte mi "opet" samo reć da mi branici vise i takve stvari , to moram složit u utorak srijedu, sad su samo nataknuti sa po 2 šerafa LOL..
i ova prednja maska nije zašerafljena jer se ispod nje branici prišerafe, tak da se mora složit i to poslije..
možda su malo mutne slike al nema veze..nisam ja slikao :rotfl 

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG

By ViperZG
|
|
| 04-08-2008 09:54 PM |
|
|
ViperZG
Junior Member

Status:
|
Evo KONAČNO je auto regan , sad se mogu vozit ko normalan čovjek , a ne da stalno moram pazit di će me haltat..
I da, nakon godinu dana sam uspio napravit nešto ..evo zaokruženo je na slici ..
sa 185/65/14 na 215/35/18 bez atesta :2palcagor

ma..uglavnom ..
malo photoshop-a ..ali ovak će izgledat kad zatamnim stakla i "stupove" koje želim..

By ViperZG
|
|
| 04-08-2008 09:55 PM |
|
 |
ViperZG
Junior Member

Status:
|
Evo da malo update-am topic..
Radio sam ujutro malo na autu, kolko mi se dalo :
Dok mi nema frenda mehaničara ja sam malo pripremao teritorij za vađenje mašine, znači sve sitnice koje se trebaju skinut, odspojit , odšerafit itd..
Gleda on mene , gledam ja njega , i zna da mu se ne sluti dobro :lol

By ViperZG
Kak to sve izgleda u originalu , malo se zelena boja nazire :doh

By ViperZG
Skinut prednji branik , maska prednja , farovi , žmigavci..

By ViperZG
Onda sam poskidao i sve ostalo s auta :rotfl, uglavnom oće ko kupit bodykit za Espera ? :

By ViperZG
Čelične i bez haube..

By ViperZG
I zadnja slika za danas..znači poskidano sve oko usisa, odspojena većina struje , ostatak sutra , odspojena voda, skinut kiler dolje , posude za vodu , akumulator itd.

By ViperZG
uglavnom zašto sam baš sve skidao ..kao prvo da ne s***** neš kod vađenja motora pošto nisam baš pravi mehaničar :doh , kao drugo bit će puno lakše izvadit motor ( ovak bi treba ići i u zrak samo , malo pod koso i hop gore s getribom ..vidjet ćemo sutra , i pod treće, kaj mi je valjda i najbitnije bilo , da malo uredim to pod haubom , nervira me više zelena boja ta , zmazanoća sva itd. ...kad izvadim sve van imam 1 dan čišćenja i lakiranja motornog prostora :cle ..
Posudio sam dizalicu za motor ,tak da sutra dođe frend ujutro , i laganini krenemo s vađenjem ovoga van :bravo
|
|
| 04-08-2008 09:56 PM |
|
|
ViperZG
Junior Member

Status:
|