Post Reply  Post Thread 
Daewoo Leganza 2.2 CDX
Author Message
cenga
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
Daewoo Leganza 2.2 CDX

Malo vozim ovog korejanca... nije los ... 100 kw , automatik... e imam par problema... bas ko da je htjelo nisam presao 1000 km ja sa njim desila se 2 kvara...
1.ugasio se display automatske klime, znaci uopste ne radi ni ventilacija ni klima, osigurace sam sve promjenio... e o cemu se sada radi neka protekcija ili, jer se vec desavalo i sama od sebe proradi...
2.posto se radi o automatiku, upalila mi se lampica check engine.. i nekada nece da mi salta brzine kako treba...

Kod nas nema dobar servis, prosli put kada sam imao neki kvar, evo do sada nije bilo nista ozbiljno , a auto je preslo 130 000 , ni jedan ozbiljan kvar , samo je jedno bio otiso neki senzor , ne znam tacno za sta... pa zna li neko neki dobar servis, nekog majstora, koji bi mogao ovo popraviti, da ne bih morao ici u Ljubljanu, jer je tamo auto kupljeno, ovi kod nas , ko fol daewoo ovlasteni servis, na dobrinji NEMAJU POJMA, jedino ulje znaju promjeniti i filtere...

unaprijed hvala

05-19-2005 08:14 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sike
Posting Freak

Quote:
upalila mi se lampica check engine

To nije ništa. U 99% slučajeva se pali zbog lošeg goriva, ako svijetli non-stop trebaš otići u servis da je isključe.
Nisam siguran ali ja mislim da u BL ima servis za Daewoo - ako ti nije daleko mogu provjeriti.

05-19-2005 08:39 AM
cenga
Posting Freak

Sike Wrote:

Quote:
upalila mi se lampica check engine

To nije ništa. U 99% slučajeva se pali zbog lošeg goriva, ako svijetli non-stop trebaš otići u servis da je isključe.
Nisam siguran ali ja mislim da u BL ima servis za Daewoo - ako ti nije daleko mogu provjeriti.

e hvala ti sike... dolazim stari cesto u BL, pa ce on dovuci auto , glupo da idem dalje, nije zbog goriva , bilo bi mi drago kada bi mogao nabaviti broj tog servisa , da ih nazovem , jer ruzan je osjecaj sada voziti ovo auto ti mu slozis gas , a on presalta na 50 u cetvrtu ... uzas samo ga manuelno mogu saltati kako treba , prvo u L ubacim presalta prve 2 brzine onda u 3 ubacim pa u trecu , tek onda mogu u D...

eto ako mozes de mi taj broj pa da ih nazovem i hvala ti puno

05-19-2005 08:48 AM
Sike
Posting Freak

Imaš PP.

05-19-2005 08:51 AM
cenga
Posting Freak

sike , hvala puno odoh provjeriti mogu li sta uraditi

05-19-2005 09:19 AM
cenga
Posting Freak

izgleda da se ovo sa mjenjacem moze rijesiti , hvala sike, a aa zna li iko nekoga za klimu ovo da sredim ...

05-19-2005 09:49 AM
mr2turbo
Member

CEL se moze upaliti za svaku sitnicu. skini klemu sa baterije za jedno 15sec i ponovo je vrati. upali opet auto i pusti ga da odradi 15-20 min.
toliko compu treba da registruje gresku ko zna mozda ti ostane ugasena,za klimu pogledaj el. kontakte kreni sa ac kompresora a za automatik mjenjac moj ti je savjet rijesi se auta
ovdje u usa kvar na mjenjacu $$$ sto ne mora znaciti i tamo raspitaj se i vozi sto manje. ali prvo probaj zamjeniti ulje i filter

05-28-2005 08:01 PM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: