|
Dali se moze...
|
| Author |
Message |
Mondeo
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Dali se moze...
... naknadno patricionisati hard disk i na jednu praznu patriciju prebaciti windows, a drugu ostaviti sa svim dokumentima, programima, driverima i sl., a onda formatirati ovu sa dokumentima i sl., a da ova patricija sa Windowsom ostane, tj. da se ne obrise.
Jednostavnije receno- dali je moguce formatirati hard disk a da se ne obrise windows, i da se poslije nemora opet podizati.
HEMI Power
|
|
| 04-14-2005 04:41 PM |
|
|
Smokey
Member

Status:
|
Nisam nikad probavao tako radit jednostavnije i bolje ti je formatirat citav HDD zajedno sa win-om jer u njemu ima najvise smeca koje ti ne treba a skupi se vremenom.Mozes naknadno napravit particiju sa programom Partition Magic 8.0, i na kraju ne kaze se patricija nego particija!
|
|
| 04-14-2005 05:19 PM |
|
 |
Jim
Senior Member

Status:
|
Re: Dali se moze...
... naknadno patricionisati hard disk i na jednu praznu patriciju prebaciti windows, a drugu ostaviti sa svim dokumentima, programima, driverima i sl., a onda formatirati ovu sa dokumentima i sl., a da ova patricija sa Windowsom ostane, tj. da se ne obrise.
Jednostavnije receno- dali je moguce formatirati hard disk a da se ne obrise windows, i da se poslije nemora opet podizati.
ne
http://www.galerija.neeth.info - najveca BiH galerija
|
|
| 04-14-2005 05:23 PM |
|
 |
Cile
Member
![*]() ![*]()
Group:
Status:
|
Moze ovako,sad predpostavljam imas jednu particiju C, uzmes PM 8 i podijelis je na dvije,znaci C i D i na C ostavis win a ostale dokumente trpas na drugu particiju D,samim tim ne opterecavas radi Win-a .. a D uvijek mozes formatirati nezavisno od C-a.
Naravno podjeljene particije mozes sastaviti u jednu i raditi resize istih.
:) :) :)
|
|
| 04-14-2005 08:15 PM |
|
 |
HOROR
Junior Member

Status:
|
Re: Dali se moze...
Nije moguce da ostane bilo sta na njemu. Ti mozes napraviti particije na njemu ali to onda nije formatiranje diska nego samo particije
|
|
| 04-14-2005 09:31 PM |
|
 |
Jim
Senior Member

Status:
|
Moze ovako,sad predpostavljam imas jednu particiju C, uzmes PM 8 i podijelis je na dvije,znaci C i D i na C ostavis win a ostale dokumente trpas na drugu particiju D,samim tim ne opterecavas radi Win-a .. a D uvijek mozes formatirati nezavisno od C-a.
formatirat disk a da ostane win na njemu ??? nebi bas rekao da se moze..
al eto..
http://www.galerija.neeth.info - najveca BiH galerija
|
|
| 04-15-2005 10:02 AM |
|
|
Mondeo
Posting Freak

Status:
|
to mi je i trebalo... Nisam se dobro izrazio. Ja sam svakako mislio na formatiranje PATRICIJE sa svim i svacim, a da windows ostane na drugoj patriciji.
HEMI Power
|
|
| 04-15-2005 03:03 PM |
|
 |
Audi
Member

Status:
|
Od ZDK do jupitera kroz aleju svi smo na*ebali barem jednom
|
|
| 04-18-2005 12:45 PM |
|
 |
Mondeo
Posting Freak

Status:
|
kingu ako ces mene poslusat onda ovako: snimis si pqmagic 8.0 il koji imas , imaju i oni na disketi sto dodju svejedno je. pogledas koliki ti je  i onda napravis resize diska. formatiras onaj visak sto je osto poslije resize i resetujes komp. kopiras sve podatke koje ti trebaju ( dokumente , ne aplikacije, i onda formatiras i onaj drugi disk i instaliras win. ako je XP u pitanju to je najlakse, pokrenes instalaciju i samo citas sta te pita, osim ako nemas sata disk i plocu koja nije asus, jer asusove velik broj prepozna sata disk, ako niej sata disk furas samo sto te pita. ( vazi i za win2000 za ostale se moras malo zezat al ako ne budes znao javi pa ti kazem kako  ovo ti je info iz prve ruke 
Ma znma ja to, ali sobzirom na to kakvo iskustvo imam sa instaliranjem Windowsa (bolje ti je da neznas) ja radije nebih brisao Windows.
HEMI Power
|
|
| 04-18-2005 04:44 PM |
|
 |