|
Daljinsko zaključavanje
|
| Author |
Message |
NEVEN1808
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Daljinsko zaključavanje
Pozdrav svima!
Nisam znao di bi stavio temu pa sam tu...
Naime zanima me,kupio sam daljinsko zaključavanje...
Imam Polo 6n2 2000. g. on ima na sebi centralno vakuumsko...
Čovjek kod kojeg sam to kupio mi je rekao da spajam na relej i to...ali pošto ne želim dirat osigurače i sve to dole...zanima me da li mogu spojit to na vakuum pumpu iza u bunkeru? Na njoj ima puno žica...
Neznam koje je marke daljinsko... Evo vam skica kako se to spaja pa ako mi samo možete reći koju žicu na šta da spojim i da li to može na pumpu iza,nisu mi bitni žmigavci,truba i to,samo da je daljinsko...
Hvala Vam!
(hm neznam dal mi je uspio attachment)
|
|
| 11-05-2007 03:43 PM |
|
|
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
RE: Daljinsko zaključavanje
nije ti uspio attachment
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 11-05-2007 03:59 PM |
|
 |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
Nije ti uspjelo.Nema veze.Imas u shemi spajanja sve nacrtano.Spajaju se dvije zice i to u buntu zica koji ide sa prednjih lijevih vrata(vozacevih)
U vratima imas vakum bravu i na njoj tri zice.U jednom modelu dodje jedna dovodna a dvije odvodne a na drugom modelu dvije dovodne a jedna odvodna.
To moras instrumentom provjeriti znaci koja sa kojom zakljucava a koja otkljucava.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 11-05-2007 04:04 PM |
|
 |
NEVEN1808
Junior Member

Status:
|
hvala vam na odgovorima,još samo da vas pitam...
neznam kako stavit sliku,nema veze... u glavnom...
znači mogu to slobodno spojit iza u bunker na pumpu?
kolko vidim po shemi,crvena +,crna -,neznam šta znači piše: blue to door margin (što je taj margin?),i još imam smeđa i bijela piše da se spajaju na: connect to manual lock switch or remote control alarm system-bi to trebalo biti to za pobudu otključavanja i zaključavanja? ima i ovo za žmigavce i trubu al ako spajam u bunkeru onda ništa od toga a to mi nije ni bitno.
i znači jedna žica se spaja na jednu pobudu druga žica na drugu,znači samo im malo skinem izolaciju i spojim na tu žicu bez cvikanja te?
molim vas da mi samo to kažete i puštam vas onda na miru ako uspijem!
pozdrav!
|
|
| 11-05-2007 08:46 PM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Ma drug samo ti pitaj tu smo svi da pomognemo svako ono sto zna... Sliku ces postaviti tako sto kad kliknes ovde na odgovor dobijes prozor gdje pises tekst. Ispod tog teksta imas New Attachment:-----------Browse Add attachment
Kliknes na Browse i pronadjes sliku koju zelis staviti u post. Nemoj da je preteska inace nece proci. Nakon toga na Add i trebalo bi proci...
pozdrav...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 11-05-2007 08:51 PM |
|
 |
NEVEN1808
Junior Member

Status:
|
http://img114.imageshack.us/my.php?image=tmp1sf5.png
hvala vam što ste dobri i što mi pomažete!
valjda mi je slika preteška pa onda...
al sam uspio ovako pa vas molim onda da pogledate i da mi samo u kratko kažete koja na koju žicu ide... i da mi odgovorite na onaj post malo gore..
eto hvala vam puno!
|
|
| 11-05-2007 09:30 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
E ostalo ce Ajdin...Sretno...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 11-05-2007 10:00 PM |
|
|
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Status:
|
Druze ovo je shema kopcanja kada ugradjujes nanovo centralnu bravu komplet sa elektro motorima.Ti vec imas vakum centralnu bravu i samim tim tebi ova shema nepase.Pokusao sam uvecat da vidim sta pise ali nemoze.Bude mutno.
Nebitno.U gornjem lijevom cosku imas prekidac nacrtan.Pretpostavljam da se on kopca na bravu na vratima a ispod njega lijevi motoric ti je upravljanje bravom.Ali dobro moras paziti da nebi napravio kratak spoj.
|
|
| 11-06-2007 02:00 PM |
|
 |
NEVEN1808
Junior Member

Status:
|
haha
a joj ajdine sad sam sav usran neznam šta da radim
na autu su mi oba dvije strane kao glavne,mislim na oba dvije se sve otključa i zaključa... sad dal to može šta pomoć neznam...
po meni ispada da mi ovaj manji kabel što se spaja na žmigavce,trubu i to...da mi netreba nego da mi samo treba ovaj veći koji spojim na plus,minus i na 2 pobude... sad dal sam u pravu neznam...
(ovo što je mutno piše:taj prekidač gore lijevo-manual lock switch,chassis ground...onda ovo ispod njega piše-connect to manual lock switch or remote control alarm system... a ovaj manji desni kabel piše za žmigavce i to...)...
kolko mi se čini ovako mi baš nemožete pomoć nego bi to trebalo raskopat ha?a šta kažete na ovo:po meni ispada da mi ovaj manji kabel što se spaja na žmigavce,trubu i to...da mi netreba nego da mi samo treba ovaj veći koji spojim na plus,minus i na 2 pobude...
joj usran sam 
hvala vam na trudu
|
|
| 11-06-2007 02:48 PM |
|
 |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Status:
|
Druze najbolje ti je da sacekas par dana.Meni treba ovih dana doci jedna trica sa vakum bravama.Neradi joj brava na vozacevim vratima.Ako se mozes strpiti kada je budem radio slikat cu ti sta trebas uraditi.
|
|
| 11-07-2007 09:36 AM |
|
|
|
|