|
daljinsko zakljucavanja+alarm
|
| Author |
Message |
Lady
Member

Group: Registered
Status:
|
u joj cobra za te pare puno puno punoo preskupo. Ima meta sa senzorima 450km, bez senzora za 400km, a nije se rodio taj koji je ukro auto sa metom, barem u BiH.  Pardon, ispravka sa metom koju je ugradio, maglovski  ..
E ne znam sta je kobra se metom i bez, ali kod mene su i senzori i daljinsko itd, pa mislim da sto dobijes za te pare i nije bas toliko skupo.
|
|
| 04-13-2005 07:59 AM |
|
|
daki
Posting Freak

Status:
|
Ma dobro, sazem se nema veze da je od celika, al stvarno desilo se u gaz auto imali si neki taj alarm na slupan autu i skidali su sve, njihovo auto je bilo. I kad su capnuli zicu upalio se i ljudi su doslovno ganjali sirenu onde ispred i udarali cime su stigli, nakraju su je triput dernuli nekom macolom, fakat velikom i popucalo je al je idalje svirao, i zlaja ga umora u krpu i u frizder ga stavio hehehe i sviro jadnik jos 45 minuta. A eto kod mene je emta skoro 5 godina i senzori se nisu sjebali, tj nuisam nikad iso da mi nesto popravlja, oko alarma, samo redovno vd-om pospricam prekidace, i to je sve. Dobro mozda mi sutra crkne al dosad nije fala bogu ... A sad kako ko gdje nabavi. Mozda i jest 80km alarm, al nebi se ja handrio sa onim zicama ni za 500km. A sad da ti kazem da smo ja mladen i amer, po imenice nabrajam, ugradjivali metu, naj noviju ona sto moze na kljuc od auta, na naj novijeg a3 audija, a to covjeku nije niko htio uradit ni po kakve pare, ni nipex ni asa. I radili smo do 4 ujutro dobro od 10 navece do 4 ujutro. Jer zivo je sranje novi audi stos e instalacije tice, i fala bogu sto nisam ja to moro prckat i patit se neg je mladen to handrio, ja sam samo pomago nidje veze ja bi zapalio audija ))
|
|
| 04-13-2005 08:00 AM |
|
 |
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
HEHEHE dobar fazon, da je bilo to snimiti kako pokusavaju "smiriti alarm". Pa dobro, ovaj kvar sto je kod mene bio, je ustvari kvar samo jednog senzora. To se desi mozda na 10000 primjeraka, pa ja bio te srece.
Oko ugradnje netreba petljati onaj ko nema pojma. Ja se malo razumijem oko struje i volim petljati oko auta (to mi je dusevna hrana) pa sam ja skinuo Metu sa jednog auta i ugradio na drugo. Naravno imao sam semu pa nije bilo tesko. Ono sto hocu reci je: dobro je imati alarm pa makar i onaj najjeftiniji jer lopov ce radije ukrasti ono auto bez alarma nego da razmislja koji je alarm kod tebe i koje senzore imas. A ako lopov zapikira tvoje auto (nedaj boze), nikakav alarm ne pomaze.
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 04-13-2005 08:24 AM |
|
|
Lady
Member

Status:
|
[/quote]Ono sto hocu reci je: dobro je imati alarm pa makar i onaj najjeftiniji jer lopov ce radije ukrasti ono auto bez alarma nego da razmislja koji je alarm kod tebe i koje senzore imas. A ako lopov zapikira tvoje auto (nedaj boze), nikakav alarm ne pomaze[quote]
Slazem se.
|
|
| 04-13-2005 08:33 AM |
|
 |
dsimic
Member

Status:
|
Neko ga pljuje, neko kaze da u principu za pare koje je dao, nije los i sluzi. To opet kazem u poredjenju ovde u tuzli koji su radili,a puno toga ima do covjeka koji ti ugradi alarm. Neki su traljavi pa bude poslije nekih gluposti, i komplikacija.
Hm, Excalibur sam bas ja sam sebi ugradjivao, radio sam i neke modifikacije alarma (ukida i pumpu za gorivo, a ne samo anlaser, dodao sam jedan skriveni prekidac koji je nezavisan od alarma, a koji ukida pumpu za gorivo, razdvajao pojedina el. kola diodama itd.).
E, sad, ono sto me interesuje je koje sve senzore imaju Meta, Cobra itd.? Tj. kakva je razlika osim u imenu i eventualnoj kvaliteti izrade? Excalibur ima shock senzor, senzor koji reaguje na promjenu napona u autu, i standardne koji se okidaju na otvaranje (vrata, hauba, gepek).
I jos jedno pitanje, ako je neko upoznat sa tim ili ako je vec radio: Kako na Excalibura povezati istovremeno dva shock senzora (pa jedan stavim u prednji a drugi u zadnji dio auta)?
|
|
| 04-13-2005 08:46 AM |
|
|
daki
Posting Freak

Status:
|
|
| 04-13-2005 08:50 AM |
|
 |
dsimic
Member

Status:
|
Ma od prilike je isto sve kod mete i kod mene ukida dodovd goriva. Ima skriveni svich za resetovanje, e jedino sto imam senzor pokreta, sa mogucnosti iskljucivanja. To je to  ) A alarmi i brave su za posten narod to je moje misljenje  ja imam te sve gluposti i parkiram pod prozor metar visine, i ima svjetlo i dva reflektora i ukradose mi black panel sony  ja ga gledo s prozor, jebga ja doso u pola 4 s puta posan, nosi ga ko mu heheb mater sam da se naspavam 
Hm, pa jesi li skidao plocicu sa radija? Inace, kakva su iskustva, da li lopovi maznjavaju i radije sa skinutom plocicom (mada ne znam sta ce mu takav?) ili ne (sto je logicno )?
Usput, taj moj prekidac koji sam spomenuo nije prekidac (taster) za resetovanje (valet switch), vec zaseban prekidac...
|
|
| 04-13-2005 09:01 AM |
|
|
daki
Posting Freak

Status:
|
hehe SONY BLACK panel nema mogucnost skidanja plocice, a oko hiljadu KM dodje tj spao je sad na 800km. Kako doslo tako i otislo, dobro imo sam ga dvije godine tamam ... stacu nemogu plakat, sad sam uzeo neki bezveze sony mp3, 300km pa halal bilo i ako ukrade, al najgore mi za staklo bude. A sad se skida plocica, sa ovog. A imam i pistolj pa nek krade odrobijacu ga, jebat ga tam.
|
|
| 04-13-2005 10:08 AM |
|
 |
iceman ze
Senior Member

Status:
|
Ja predlazem da uz alarm kao elektronsku zastitu ugradis i neku mehanicku .Jer samo u kombinaciji obadvije mozes dosta sigurno zastititi auto. I jedne i druge imaju prednosti i mane, ali kombinaciji ove dvije mozes dosta sigurno spavati. LK ti je oko 250 KM.....Zeder ti je oko 400 KM....Mul-t-lock od 450 do 620 KM zavisno od modela.......Meck lock neznam cijenu ali imam kontakt telefon .Koliko ja znam na forumu imas ljude koji imaju svaku od ovih pobrojanih.....pa se mozes i raspitati za iskustva.
|
|
| 04-13-2005 10:17 AM |
|
|
chimera
Posting Freak

Status:
|
Mislim da Cobra nije skupa. Cijena je oko 450 KM. Mehanickim zastitama ne vjerujem jedne sekunde. Moje misljenje je da je bilo koji propisno ugradjen alarm bolji od LK.
I kupio si A4 audija pa nemoj zalit 500KM na alarm...
Malo ti je to bezveze.
Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 04-13-2005 10:50 AM |
|
 |
|
|