|
daljinsko zakljucavanja+alarm
|
| Author |
Message |
cenga
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
daljinsko zakljucavanja+alarm
Nudi mi jedan momak da mi za 200 KM uradi daljinsko zakljucavanje i alarm u jednom, daljinski ne izgleda lose , alarm se fino cuje , samo je marka neka lijeva. Inace auto koje imam je Audi A4 1998 godiste i nema daljinskog ono normalni codirani kljuc, ali nije onaj na preklapanje steta..... ali eto kad je stari uzimao auto nije mislio na to , a ja bih htio to imati. Pa isplati li se ovo ili ne...
samo bih najradije htio onaj Cobrin ehhe ali to je skupo ili......
|
|
| 04-12-2005 07:20 PM |
|
|
iceman ze
Senior Member

Status:
|
pa onako gledajuci iskosa, to sto ti se nudi i nije skupo.....ja znam da je samo 200 KM bilo to daljinsko zakljucavanje(cini mi se turski proizvod)......znaci bez alarma. Najbolje bi ti bilo bilo kupiti Cobru, isto sa daljinskim zakljucavanjem......sto se prvo ne raspitas u SA je zastupnik i serviser ''Comel '' 033-205-703, pa vidis koliko bi te izaslo.....pa malo jos skupis para pa uzmes nesto kvalitetno......Mada nisu losi ni alarmi ''Vampire'', ''GT'', ''Meta'', ako mozes do njih isto doci.
|
|
| 04-12-2005 07:58 PM |
|
 |
tuzla
Junior Member

Status:
|
ma uzmi što jeftinije cisto da imaš daljinski alarm i onako nicemu ne sluzi
|
|
| 04-13-2005 04:36 AM |
|
|
Lady
Member

Status:
|
pa onako gledajuci iskosa, to sto ti se nudi i nije skupo.....ja znam da je samo 200 KM bilo to daljinsko zakljucavanje(cini mi se turski proizvod)......znaci bez alarma. Najbolje bi ti bilo bilo kupiti Cobru, isto sa daljinskim zakljucavanjem......sto se prvo ne raspitas u SA je zastupnik i serviser ''Comel '' 033-205-703, pa vidis koliko bi te izaslo.....pa malo jos skupis para pa uzmes nesto kvalitetno......Mada nisu losi ni alarmi ''Vampire'', ''GT'', ''Meta'', ako mozes do njih isto doci.
Pa nije Cobra toliko skupa, imam je i ja. Znam momka koji to radi (ovlasteno) negdje oko 400-450 KM.
|
|
| 04-13-2005 06:56 AM |
|
 |
daki
Posting Freak

Status:
|
u joj cobra za te pare puno puno punoo preskupo. Ima meta sa senzorima 450km, bez senzora za 400km, a nije se rodio taj koji je ukro auto sa metom, barem u BiH. Pardon, ispravka sa metom koju je ugradio, maglovski ..
|
|
| 04-13-2005 07:27 AM |
|
|
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Kobra, Meta, Excalibur ... sve je to isti fazon. U Tuzli sa ugradnjom i garancijom 6 mjeseci (zaboravio koji je alarm) = 150 KM. Alarm sam mozes kupiti za 80 KM na arizoni.
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 04-13-2005 07:30 AM |
|
 |
daki
Posting Freak

Status:
|
Hmmm kobra meta nije bas isti fazon, cak sta vise nije ni slicno. Znam gledo sam, hiljadu puta ugradnju, kvalitet, razlika nebo i zemlja, Metu ako presjeces jednu zicu pogresno dok krades auto, blokira sve i neupali ti vise, kod mete dolazi samonapajajuca sirena, koja se nemoze postavit ni na jedand rugi aarm, nemozes je razbit cekicem, ni macolom a ako ipak uspijes i dalje svira, i ako je u vodu stavis idalje svira, hmmm ima jos nekih opcija al nesjecam se. A kobra trehni je malo jace pobrka se modul skroz.
|
|
| 04-13-2005 07:40 AM |
|
|
dsimic
Member

Status:
|
Kakva su iskustva sa Excaliburom?
|
|
| 04-13-2005 07:45 AM |
|
 |
daki
Posting Freak

Status:
|
Neko ga pljuje, neko kaze da u principu za pare koje je dao, nije los i sluzi. To opet kazem u poredjenju ovde u tuzli koji su radili,a puno toga ima do covjeka koji ti ugradi alarm. Neki su traljavi pa bude poslije nekih gluposti, i komplikacija.
|
|
| 04-13-2005 07:53 AM |
|
|
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Hmmm kobra meta nije bas isti fazon, cak sta vise nije ni slicno. Znam gledo sam, hiljadu puta ugradnju, kvalitet, razlika nebo i zemlja, Metu ako presjeces jednu zicu pogresno dok krades auto, blokira sve i neupali ti vise, kod mete dolazi samonapajajuca sirena, koja se nemoze postavit ni na jedand rugi aarm, nemozes je razbit cekicem, ni macolom a ako ipak uspijes i dalje svira, i ako je u vodu stavis idalje svira, hmmm ima jos nekih opcija al nesjecam se. A kobra trehni je malo jace pobrka se modul skroz.
Imao sam Metu, alarm ko alarm. Dobro je samo sto je sirena i alarm u jednom kucistu. Samo senzori pokreta crknu jako brzo pa se alarm aktivira bez ikakvog razloga. Neki alarmi imaju posebno sirenu, ali ja koliko znam i ta sirena se napaja iz alarma, znaci samo napajajuca sirena. Svaki alarm bi trebalo da se aktivira ako mu presjeces neku zicu. A to da ga nemozes razbiti macolom nisam bas siguran, ja koliko se sjecam plasticno je kuciste, ali to nije ni vazno. Pa nece valjda lopov razbijati alarm macolom. Tvrdoca kucista je potpuno nevazna, jer dok pridjes alarmu on bi se trebao aktivirati. Ono sto hocu reci, vecina alarma radi na istom principu. Neko prodaje alarme za 80 KM, a neko za 350 KM, pa ko koga odere.
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 04-13-2005 07:53 AM |
|
 |
|
|