|
Defender se prevrnuo na testu
|
| Author |
Message |
airman1
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Defender se prevrnuo na testu
Cuj fin je to nacin da se izvuce vise para od kupaca. Malo ih isprepadas navidnim pricama o nestabilnosti auta, uvalis ESP i eto para. Ma kriminal zivi (doduse govorimo o auto industriji). Jedno mi nije jasno zasto je nekom palo na pamet da uposte testira Defendera na ovaj test? Pa to se vidi s Marsa to taj tip vozila ne moze proci.
To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
|
|
| 06-27-2007 09:20 AM |
|
|
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Dobro uoceno: Test koji radi profesionalni super vozac = glupost.
Testirati bi trebali oni koji to i treba da voze, i to veliki broj njih, pa statisticki obraditi misljenja i zakljucke a zatim dodati i misljenje profesionalca (da ima).
|
|
| 06-27-2007 12:52 PM |
|
 |
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
ma jooj, to je najgore daju profesionalcima...sjecam se kad je bio neki Ford Explorer prije par godina i price da ga niko ne moze prevrnut, uze ga zena od Billa Clintona (Hilary) i prevrnu ga u voznji, sasvim slucajno, bez veze sa tim slucajem...
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 06-27-2007 03:08 PM |
|
|
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Status:
|
ko Dzemila fildzan.
Razlika izmedju Defendera i Fildzana... 
U prevnuti se fildzan moze gledati a u prevrnuti Defender tesko (marocito ako si sanjar a kokuz-siromah)
Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
|
|
| 06-27-2007 03:57 PM |
|
 |
airman1
Member

Status:
|
Kad vidis prevrnuti Defender a ti reci "Ja ti rekoh da imas dva puta, a ti izabra pogresan"
|
|
| 06-28-2007 01:04 AM |
|
|
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
test vozaci i postoje da bi testirali vozila u extremnim situacijama
svakom vozacu se moze desiti da prilikom nekog naglog manevra na putu dokuci krajnje granice vozila i zato pri kupovini treba znati koji se auto prevrce prilikom tih extremnih manevara, a sve to ne mozemo znati na osnovu test voznji obicnih vozaca, zato sto oni nikada ne bi svesno doveli auto na granicu prevrtanja
The only way is….sideways
Nissan 200SX S14 SR20DET
|
|
| 06-28-2007 08:55 AM |
|
 |
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
jest, al te su situacije u 1:100000, tako da je slucajnost da ti se takva situacija desi, a oni tolku prcu dignu oko toga sto se auto prevrnulo, ko da ces se svakodnevno prevrtat
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 06-28-2007 09:20 AM |
|
|
airman1
Member

Status:
|
Problem je sto prosjecan vozac i kada dodje u takvu sitaciju ne zna sta radi tako da su mu nekakve krajnje granice mogucnosti vozila porilicno imaginarne. Slazem se da te krajnje mogucnosti trebaju biti poznate (mada sve previsi o specificnim uslovima koji se gotovo nikada ne mogu reproducirati dva put zaredom), ali mi je komicno da bi neki prosjecni vozac svoju odluku o kupovini vozila donio na osnovu toga sto jedan automobil prolazi slalom za 4 km/h brze. Sad tebi i meni ili nama slicnima to moze biti vazno, ali mom starom je to mislena imenica (iako je vozac profesionalac). Duzina zaustavnog puta, srednja ubrzanja (80-120 isl) su puno vaznije informacije od 0-100 npr. O tome smo ja i dr govorili. Kome je potreban test da mu kaze da ce se vozilo sa klirensom od gotovo 40 cm prevrnuti prilikom nagle promjene pravca pri brzini od 60 km/h (sto je prilicno velika brzina) tome takvo vozilo ne treba. Osim toga sve to ovisi od vrste podloge, guma i opterecenosti vozila, ugla pod kojim su zakrenuti prednji tockovi, velim da je besmisleno jer se ne moze istesterisati svaka moguca situacija. Meni je sasvim normalno da ce se Defender prevrnuti u takvoj situaciji, ali bi ga opet kupio kada bi mi takvo vozilo bilo potrebno i kada bi mi mogucnosti dozvoljavale, za takvu odluku mi ne treba isforsirani Elk test, to se vidi odoka sjedno 100 metara udaljenosti.
|
|
| 06-28-2007 09:23 AM |
|
 |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
jest, al te su situacije u 1:100000, tako da je slucajnost da ti se takva situacija desi, a oni tolku prcu dignu oko toga sto se auto prevrnulo, ko da ces se svakodnevno prevrtat
ako krenemo tom logikom, onda nam ne trebaju ni vazdusni jastuci, ni pojasevi....
@ airman - lep post
a sto se samog Defendera tice, vec sam rekao da asfalt nije prirodno okruzenje za njega i da se tu ne snalazi
slazem se da su svi terenci ( pod ovim ne mislim na RAV4, Sportage, X5, Cayenne i ostale izdignute putnicke automobile sa 4wd ) jako nestabilni, ali jednostavno, odlicne terenske i putne vozne karakteristike su jednostavno nespojive
tako isto bi mogli i da kazu za M5 da je nebezbedan, jer se prelomio prilikom preskakanja iznenadnog brezuljka na putu
The only way is….sideways
Nissan 200SX S14 SR20DET
|
|
| 06-28-2007 10:31 AM |
|
|
airman1
Member

Status:
|
Nesto mi sad pade u oci, da je ovaj forum, uz neke male izuzetke, jedan od najcivilizovanijih foruma i uposte mjseta za razmjenu misljenja na kojima sam ja do sad ucestvovao. Malo OT, ali rekoh da nas pohvalim malcice.
"Potpuno se raspao prilikom iznenadnog udara u sleper pri brzini od 200 km/h" Ali nije sala, ameri su tako upropastili Suzuki sa svojim testovima o prevrtanju, gotovo da su se spakovali sa americkog trzista. Doduse test je radila vladina agencija za bezbijednost saobracaja. Cista demokracija!
|
|
| 06-28-2007 10:45 AM |
|
 |
|
|