|
Dijagnosticko pitanje Bosh
|
| Author |
Message |
Toledo
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Dijagnosticko pitanje Bosh
Pozdrav svima
Kako očitati pomoću Bosh KTS-550(EsiTronic software) uređaja koliko je ubrizgavanje goriva prilikom paljenja auta?Kako povećati količinu goriva koju prima pumpa dok se auto pali?Ili kako to riješiti mehaničkim putem bez spajanja dijagnostike?
Problem je sljedeći:
Radi se o Golf IV,2000,1.9 TDI,auto kad je hladan upali iz prve,a kad mu se digne temperatura onda mu treba malo duže da upali(zavrti nekih 5-6 puta).Na dijagnostici ne pokazuje nikakve greške,i vjerovatno je problem u dovodu goriva tijekom paljenja.Na forumima sam vidio da to riješavaju pomoću VAG-Com-a i da je problem u Rettard Fuel Timing ali ovaj tip ima Bosh KTS ali ne zna gdje to očitati i kako to poštelati da autu ubrizgava veću količinu goriva kad pali topal motor.
Stoga ako netko radi s takvim načinom dijagnostike ili ako se to može poštelati mehaničkim putem molio bih za savjete.
Hvala unaprijed
This post was last modified: 12-22-2006 10:18 AM by Toledo.
|
|
| 12-22-2006 10:11 AM |
|
|
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
RE: Dijagnosticko pitanje Bosh
Druze ako auto pali dobro kada je hladno a nece kada je vruce nije ti to do goriva.To ti nemoze niko ustimati kompjuterski.Ja radim sa KTS-om vec trecu godinu.Pokusaj sa mjerenjem kompresije.A sa KTS-om mozes dovesti vecu kolicinu goriva ako mu zakrenes paljenje vise u predpaljenje.I to se moze izvesti elektronski.Nikako drugacije.Ipak moj ti je savjet da pokusas sa mjerenjem kompresije.Kad je hladan vise mu goriva treba,tako da ako nece da upali vruc onda nije do goriva.Moje misljenje.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 12-23-2006 09:01 AM |
|
 |
igorp
Member

Status:
|
Stara boljka. 99% kompresija
This post was last modified: 12-24-2006 06:15 AM by igorp.
|
|
| 12-24-2006 06:12 AM |
|
 |
Toledo
Junior Member

Status:
|
Cudno je sve to,majstor je vec polako poceo luditi jer nemoze skuziti gdje je problem.Naj cudnije je to sto auto nekad upali iz prve bio topal ili hladan,a onda nekad nece nego tek nakon sto izvrti par okretaja i tek onda sastavi.
Baterija je nova,filter goriva novi,svi senzori rade,sve u najboljem redu a auto ima probleme.
|
|
| 12-24-2006 03:44 PM |
|
|
Toledo
Junior Member

Status:
|
Kompresija je dobra,majstor je stavio paljenje u predpaljenje i onda nece da hladan upali dobro.Iz auspuha bijeli dim izlazi i uzasno smrdi.
Ponekad kad je topal motor upali iz prve,ali to samo ponekad se dogodi.Kao da mu senzor topline motora nedaje prave vrijednosti pa se to događa,ali na dijagnostici nista ne pokazuje.
Čitao sam po forumima da ima na trećem cilindru regulator protoka goriva(injection regulator) da li bi se pomoću toga dalo što naštimati možda??
|
|
| 01-08-2007 11:00 AM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
I ko ono rece: "I sada mi reci te da je Golf auto"...hahahahahahahahaa
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 01-08-2007 11:07 AM |
|
 |