Post Reply  Post Thread 
Dijelovi za “Škodu” proizvodiće se u BiH?
Author Message
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status: Offline

U danasnjem broju Oslobodjenja

Predsjednik Grupacije autoindustrije Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (VTK) Midhat Čehajić i generalni direktor kompanije Asa Auto Nihad Imamović otputovali su u utorak u Česku Republiku, u jednodnevnu posjetu, gdje će sa čelnim ljudima Škode razgovarati o saradnji Škode i bh. proizvođača autodijelova. Čehajić je u utorak za Oslobođenje rekao da je saradnja bh. kompanija i Škode izvjesna te da bi nakon ove posjete trebalo da budu sklopljeni poslovi koji će biti veoma značajni za BiH. Na put sa predstavnikom VTK nije slučajno pošao direktor Asa Auta Nihad Imamović, jer je ova kompanija generalni uvoznik automobila Škoda, VW, Seat i Audi, a poznato je da kompanija Škoda, koja je pod okriljem njemačkog VW postavlja izvrsne prodajne rezultate u BiH. Primjerice, u 2003. godini u BiH je prodato više od 2.000 Škodinih automobila. Takođe, jedina firma u BiH koja montira automobile je Asa Auto, riječ je o SKD montaži automobila Fabia, Octavia i iz programa VW - Golf, Polo i Passat. Čehajić će šefu za nabavku dijelova prezentovati 40-ak bh. firmi koje se bave proizvodnjom autodijelova. Predsjednik Grupacije autoindustrije Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine takođe je rekao za Oslobođenje da je nedavna posjeta BiH jednog od čelnih ljudi u Renaultu bila pozitivna i da bi se rezultati mogli znati već u narednih 15 dana. “Iz BH. ambasade u Francuskoj sam obaviješten da bi se do tog roka trebali očekivati konkretniji dogovori, odnosno, da bi Francuzi mogli odrediti s kojom BH. firmom će ići u saradnju i šta će se za Renault proizvoditi u našoj zemlji”, kaže Čehajić.

Uskoro .... http://www.maliekran.com mali ekran ali veliki site :-)
12-17-2003 12:28 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Guest
Unregistered

aha eto dragi narode. ocigledan je napredak nase privrede i ujedno domace auto industrije. reko sam vam ja da mi imamo dobre famosove motore. Laughing

12-18-2003 10:59 AM
Quote this message in a reply
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Status: Online

Nista ne vjerujem dok nevidim gotov proizvod.

Jeli ko od vas citao brosuru o auto industriji sto je izala Agencija za promociju stranih investicija u saradnji sa privrednom komorom BiH i EU? Nisam ekonomista ali ono meni izgleda potanko i dosta ne primamljivo. Nije mi jasno koliko ono moze pomoci u privlacenju investicija.

Evo link pdf dokumenta ako se kome da citati 68 stranica. Dobar dio je istrazivanje trzista pojedinih zapadno evropskih zemalja... bezze
http://www.fipa.gov.ba/publikacije/auto%...stries.PDF

Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...
12-19-2003 01:00 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
KenanE
Member

Group: Registered

mislis dijelovi za vag koncern
to ti je sve lego-princip covjece

voznja punimgasom je opasna
molim za jedan BAN od administracije
12-19-2003 08:01 PM
Vrabac
Junior Member
**

Samo traze jeftinu radnu snagu, nista vise. A mozemo mi i bolje od toga.

12-20-2003 10:24 PM
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Status: Online

Zaboravih spomenuti da se u onoj brosuri spominje da je cilj da se u slijedecih par godina dodje do toga da se 40% dijelova ugradjenih u aute sklapane u Sarajevu proizvodi u BiH.
NC

Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...
12-21-2003 02:30 AM
KenanE
Member

Vrabac Wrote:
Samo traze jeftinu radnu snagu, nista vise. A mozemo mi i bolje od toga.

e pa mi vise nismo jeftini
sada traze po tajlandu i sl. da ne spominjem Kinu

voznja punimgasom je opasna
molim za jedan BAN od administracije
12-28-2003 08:15 PM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Driving Radar mapa - GPS Speed Cam za Bosnu I-Go POI sadik007 15 1,950 12-27-2008 06:53 PM
Last Post: bbajsic
  BMW M GmbH za 50% veca prodaja Edis Jasarevic 3 162 12-23-2008 11:09 AM
Last Post: zoran24
  Mazda Servis u BiH? Gazija80 15 324 12-18-2008 03:00 PM
Last Post: ajdin_ze
Winner_first_h4h HTINO!!DIJELOVI ZA PEŽO 307 4 VRATA mercedes2 7 190 12-16-2008 05:07 PM
Last Post: goran16v
  Nakon dugog vremena, pala odluka za OVO Gazija80 13 395 12-12-2008 12:46 PM
Last Post: Gazija80

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: