Dilema Audi 1.9 TDI S line 2004.g. Versus A4 1.9 TDI 2005.g.-novi
Pozdrav. Dosao sam u dilemu posto hocu da kupim jedan od ova dva automobila? naime prvi je A4 1.9 TDI S line cijena 40000 KM strane table i mozete ga vidjeti na http://www.autopijaca.ba na 6 stranici-vozila marke audi, a vlasnik drugog je MG auto, godina 2005, cijena 33.900, ali je novija tipa. Automobil bih kupio tako sto bi dao svoj passat 2.5 TDI V6, oprema highline, godina 2001. Koliko bih po vasem misljenju trebao doplatiti za svako od ovih vozila?
Koji je od ova dva automobila po vama bolji izbor?
Odgovor ce mi biti od velike pomoci, zato se unaprijed zahvaljujem.
RE: Dilema Audi 1.9 TDI S line 2004.g. Versus A4 1.9 TDI 2005.g.-novi
Svako auto ima svoje prednosti... Ovaj ima sto je novija tipa, a ovaj sto je s-line. Skontaj jel ti vise znaci da imas jaku opremu ili noviju tipu. Ja bih licno odabrao s-line...
Udario sam sa svojim vozilom o cestovni odbojnik, okrenuo sam se na krov i tada sam izgubio kontrolu nad vozilom...
U principu auto prodaju generacija (model) i godiste, tako da bih se ja odlucio za ovaj noviji, plus sto su im motori isti... Sad samo jos ostaje pitanje stanja i kilometraze...
goran16v Wrote:
U principu auto prodaju generacija (model) i godiste, tako da bih se ja odlucio za ovaj noviji, plus sto su im motori isti... Sad samo jos ostaje pitanje stanja i kilometraze...
Ja mislim da je bolje uzeti stariji model sa vise opreme i s tim da je 100% "sazrio" tj. da nema nekih tvz. djecijih bolesti, nego da uzemes novi model (sa početka proizvodnje istog)
Ja bih uzeo stariji model sigurno, naravno, u slucaju da je u super stanju.
Sretno ti u kupovini i na slatkim mukama si
My dream cars: Porsche 959, GT1, GT2, GT3; - BMW M3 CSL, 850CSi, M5 (E60) and of course Bugatti Veyron
gas-o-line Wrote:
jos jedno pitanje, koja je boja i koliko je presao?
Boja je kao kod ovog u prilogu, samo sto su jos tamna stakla pa izgleda mocnije. presao je 80.000. tako pise na kilometar satu . ja sam ga kupio prije oko pola godine. mislim da je presao vise.
Ja sam na autopijaci nasao samo neki s-line na nasim tablama tako da neznam ni koje je godiste niti sta drugo.A nesto mi ovaj tvoj pasat jeftin.Moj jedan drug prodaje audi 4 full 2001 i trazi 30 000 kesa.