Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 [2] 3 4 Next > Last »
Dilema-sta kupiti??
Author Message
Sike
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
Re: A4 1.8

MS1974_a4 Wrote:
Ja sam prvo vozio A4, ali imao sam problema sa elektronikom i sa djelovima kao poluosovine i sl. Isto tako 1.8 je turbo i onaj trzaj kad se turbo upali je nesto sto se tesko podnosi. Cim mi je istekla garancija rijesio sam se auta, posto su dijelovi pravo skupi, mada se u BiH moze naci polovno djelova pa to i nije neki problem.

To sam i ja htio reći - dijelovi su jako skupi a auto je izuzetno nekvalitetno. Ja nikad nisam bio na servisu a da su mi samo zamjenili ulje i filtere... Zglobovi i ležaji su najosjetljiviji djelovi, neka bakrena žica se mjenja na svakom servisu, a elektonika je katastrofa - meni se umalo zapalio...

SRCBL
12-13-2003 11:14 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
iceman ze
Senior Member

OK, hvala na komentarima za A4, ja sam u svakom slucaju imao namjeru kupiti nekog TDI-a. Ja mislim da nije kod njih moguce samozapaljenje(imao sam priliku vidjeti uzivo GSI, Vento) kao kod benzinskih modela(mada se ne moze garantovati 100 %) neki od poznavalaca elektronike sa foruma mozda bi mogao to bolje objasniti. Razmisljao sam i o Alfi 156 benzinski model .Imao sam priliku voziti jedan JTD model iz ''99 god. bio sam odusevljen, osim cijenom(18000 KM-nedostizna svota).
__________________________________________________________Posted: Sat Dec 13, 2003 5:17 pm Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

nov auto mozes uzeti na kredit, tako da ne moras odmah u komadu istresti ni tih 14000 KM... recimo mogao bi uzeti octaviu, ocekujem da je to povoljno.
novo auto ne mogu kupiti(nemam stambeno pitanje rjeseno), a inace volim mjenjati auta (kao zene 8) ........ali je svakako prvi razlog sigurno daleko vazniji u mojoj odluci....u svakom slucaju hvala na postenim prijedlozima Smile

12-14-2003 07:07 PM
Sike
Posting Freak

Nisam ni ja neki stručnjak za elektroniku - uglavnom auto je jedva došlo do servisa i u servisu je ispod volana počelo dimiti, kasnije su mi rekli da je problem bio do nekog releja...
Slažem se da ti je pametnije da uzmeš TDI jer A4 nije auto za sportsku vožnju. Izuzetno je udoban ali ima malo mjesta na zadnjoj klupi i sjedišta su postavljena pod uglom od "90 stepeni" tako da je nazad poprilično neudobno. Ako te još nešto bude intersovalo - pitaj.

Evo i slike mog A4 -

SRCBL
12-14-2003 09:25 PM
iceman ze
Senior Member

[quote="Sike"]
Slažem se da ti je pametnije da uzmeš TDI jer A4 nije auto za sportsku vožnju. Izuzetno je udoban ali ima malo mjesta na zadnjoj klupi i sjedišta su postavljena pod uglom od "90 stepeni" tako da je nazad poprilično neudobno. Ako te još nešto bude intersovalo - pitaj.

Najvjerovatnije da cu na kraju uzeti (TDI) , cisto sam se raspitivao na forumu jer cijenim i vase misljenje(iskustvo-znanje). Interesuje me koje mu gume najvece mogu postaviti(dimenzije), a da nemam problema u voznji ili da mu nesteti ovjesu itd....

12-14-2003 09:39 PM
Sike
Posting Freak

Ja sam na svom imao 245/40/17 ali mi je auto na uzdužnim neravninama bilo nestabilno tako da sam morao zamjeniti za 225/45/17 i nije bilo problema. Zimi sam koristio 195/65/15.

SRCBL
12-14-2003 09:59 PM
Lage- alijas240Z
Posting Freak

VJERUJ MI, posto vidim da si iz Sarajeva nemoj trositi veliki novac na VW i Audi vozila. Neki dan sam imao jedan razgovor sa momcima koji "jedu" sve sto se tice brava i osiguranja vozila, ove dvije marke vozila idu kao halva kod lopova, jednostavno kao da ih djelis sa ostatkom grada.
Moj savjet ti je, za 14 000 KM, mozes kupiti ludilo dobrog Ford Eskorta. Ja sam vec par godina vlasnik jednog Forda i nemam niti jedne negativne kritike za njega, a ovi kljucari su mi i objasnili zasto se lopovi jako malo odlucuju za kradju ovih vozila, gdje im treba ipak malo vise lopovskog zanata. Vjeruj mi cesto ces gledati razne golfove i Audije iza sebe a zimi neces s njima dijeliti razne totuare i prosirenja pored ceste. Moj brat koji je vozio samo VW vozila ozbiljno razmislja da šproda svoga Golfa i kupi eskorta. Po meni jako dobro auto i u gradu i van grada.Uostalom evo sad se otvori servisni i prodajni centar Forda u Sarajevu.

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
12-16-2003 11:06 AM
Sike
Posting Freak

Bolje mu je onda da za 14.000 kupi Focus-a.

SRCBL
12-16-2003 11:42 AM
iceman ze
Senior Member

Lage- alijas240Z Wrote:
. Neki dan sam imao jedan razgovor sa momcima koji "jedu" sve sto se tice brava i osiguranja vozila, ove dvije marke vozila idu kao halva kod lopova, jednostavno kao da ih djelis sa ostatkom grada.
Moj savjet ti je, za 14 000 KM, mozes kupiti ludilo dobrog Ford Eskorta. Ja sam vec par godina vlasnik jednog Forda i nemam niti jedne negativne kritike za njega, a ovi kljucari su mi i objasnili zasto se lopovi jako malo odlucuju za kradju ovih vozila, gdje im treba ipak malo vise lopovskog zanata. Vjeruj mi cesto ces gledati razne golfove i Audije iza sebe a zimi neces s njima dijeliti razne totuare i prosirenja pored ceste. Moj brat koji je vozio samo VW vozila ozbiljno razmislja da šproda svoga Golfa i kupi eskorta. Po meni jako dobro auto i u gradu i van grada.Uostalom evo sad se otvori servisni i prodajni centar Forda u Sarajevu.

Hvala na savjetu, sto se tice ''zderaca'' ja ih vec studiram poduze vremena, neke i licno poznajem(penzionisane-ne mojom zaslugom Wink ), dokj neke brave i ja znam otvoriti(nesto jednostavnije). Sto se tice zastita vozila, nema 100 % sigurne( iz licnog iskustva). Mislim da mogu ga zastititi (u svakom smislu) otprilike 99,9 %. Ali vjeruj mi da je vrlo tesko(nemojte traziti objasnjenja). Ne zelim im uciniti da zbog svog cejfa(gusta) iz svog uzeg izbora izbacim svoje omiljeno vozilo(RS modeli-za koje nemam para), tako da mi je TDI A4 kompromis izmedu mogucnosti i zelja. A ''skidam'' kapu onim sto dizu A6 i sl.vozila 8) jer su za svoje znanje debelo platili,a ne kao kokosari koji kradu ''sirotinji'' Crying or Very sad (Golfove A2 ,Audi jaje i sl.)..........nemojte me ba ''loziti'' tom temom(freak sam za te stvari Twisted Evil )......

12-16-2003 03:43 PM
Guest
Unregistered

kupi mercedes.

vjerovatno si cuo za ove dvije poznate izreke:

1. sve fali, mercedes vozi
2. najbolji auto je nov mercedes, a sljedeci najbolji je polovan mercedes.

Ja sam se uvjerio i prvom prilikom prelazim na mercedes.

12-17-2003 09:01 AM
Quote this message in a reply
Lage- alijas240Z
Posting Freak

zaborvio si i onu poslovicu najvecih svjetskih putnika - Cigana: Dobar je i Mercedes ali da mu je Fordov motor!

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
12-17-2003 10:53 AM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Winner_first_h4h E BMW-o ljubci sta je ovo??? pajero1987 53 2,366 03-22-2008 08:55 PM
Last Post: Civic 16V
  Gdje kupiti djelove (elektronika) za Audi sadik007 2 266 10-16-2007 06:58 AM
Last Post: sadik007
  Dilema Audi 1.9 TDI S line 2004.g. Versus A4 1.9 TDI 2005.g.-novi question 17 1,334 09-25-2007 03:00 PM
Last Post: pajero1987
Icon_cry VTI  6000, sta da radim? Skyline 59 1,332 09-25-2007 12:44 PM
Last Post: Sajo_Turbo
  Za sta se odluciti??!!Vase misljenje.. Gazija_80 18 774 08-22-2007 04:00 PM
Last Post: Chev

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: