Ovako, tražim distancere za toyotu celicu, razmak rupa 5x100, 15-20mm. E sad nije problem naći obićne distancere-prstenove-spacere, al meni se felga sarafi sa maticama pa kad stavim distancer običan nemam više dosta navoja za sarafit felgu.
Meni treba neš ovako sa slike, znači distancer koji se sarafi u glavčinu a na sebi ima pripremu za felgu s potrebnim razmakom.
Jedno od riješenja je kupiti obične pa na njima izbušiti rupe s razmakom, narezati navoj, zašrafiti šerafe i radi sigurnosti još i dodatmo zavariti. E sad ne bi to išao raditi ak ima to oriđiđi za kupit.
Da li netko zna gdje toga ima za kupit u RH, ili ako nema procjena koliko bi otprilike koštalo takvo nešto kvalitetno dat nekome da napravi.Hvala
ne znam kakava je situacija sto se tice sarafa i distancera u cro ali znam da inace mozes kupiti duze sarafe koji idu na original mjesto umjesto tih standradnih tako da mozes kacis i distancer i felnu na njih.
Ovako, tražim distancere za toyotu celicu, razmak rupa 5x100, 15-20mm. E sad nije problem naći obićne distancere-prstenove-spacere, al meni se felga sarafi sa maticama pa kad stavim distancer običan nemam više dosta navoja za sarafit felgu.
Meni treba neš ovako sa slike, znači distancer koji se sarafi u glavčinu a na sebi ima pripremu za felgu s potrebnim razmakom.
Jedno od riješenja je kupiti obične pa na njima izbušiti rupe s razmakom, narezati navoj, zašrafiti šerafe i radi sigurnosti još i dodatmo zavariti. E sad ne bi to išao raditi ak ima to oriđiđi za kupit.
Da li netko zna gdje toga ima za kupit u RH, ili ako nema procjena koliko bi otprilike koštalo takvo nešto kvalitetno dat nekome da napravi.Hvala
Trebalo bi da Darko zna jer je on kupio svoje u ZG kako mi je rekao.
U Sarajevu su MOMO standardi distanceri 117KM od 20mm, a 35Km su duzi sarafi.
lucozade Wrote:
ne znam kakava je situacija sto se tice sarafa i distancera u cro ali znam da inace mozes kupiti duze sarafe koji idu na original mjesto umjesto tih standradnih tako da mozes kacis i distancer i felnu na njih.
Nepasu njemu standardni distanceri. Kod njega nije navoj u glavcini, vec iz glavcine izlaze navoji i onda maticama zarafi felgu...
I've been lifting, shifting, persisting
Intelligent kingpin keep the strategy
As I roll with Prodigy
With Diesel Power!
Mislim da je "lucozade" mislio da postoje duži šarafi kaj se stave na glavčinu direktno, znači skinut glavčinu i stavit duže sarafe...ako se ne varam?
Ne kužim se baš tak dobro, mislim nisam nikad skido i rastavljo ležaj tak da neznam kak je to s unutarnje strane i dal su ti šarafi sam zašarafljeni il vareni da se ne bi otpustili, al bum se raspito malo...
Nepasu njemu standardni distanceri. Kod njega nije navoj u glavcini, vec iz glavcine izlaze navoji i onda maticama zarafi felgu...
carlos Wrote:
Mislim da je "lucozade" mislio da postoje duži šarafi kaj se stave na glavčinu direktno, znači skinut glavčinu i stavit duže sarafe...ako se ne varam?
Ej hvala na ovim linkovima, puno su pomogli, bum to svakako potražio, sam sam još malo skeptičan da mi ne bi bili slabi šarafi, kad su tak dugački pošto ide gore 20mm distancer... Al ako je to tvornički napravljen i dimenzioniran šaraf, vjerojatno i testiran i sigurno je od nekog čvrščeg materijala tak da izdrži sva ta naprezanja... mislim da ne bi trebalo bit problema
Evo čim ulovim vremena ulazim u projekt distancera. Odlučio sam skidat glavčinu i stavit duže šarafe i distancere 20mm. Neko će reći previše i bla bla bla... Al konstrukcijski sam našao riješenje da nema šanse da duži šarafi popucaju il sl, a sad kaj će ovjes malo jače trpjet bumo vidli koliko je jak... he he he... Evo dole sam stavio skicu kak bi to sve trebalo izgledat, znači duži šarafi, pa distancer kojeg ću upustit i pričvrstit konusnim maticama kako bi skratio krak šarafa, samim time i silu i opterečenja na same šarafe, i onda gore stavit felgu i to je to