|
Dobra stara vremena
|
| Author |
Message |
Bojana Tufegdzic
Member

Group: Registered
Status:
|
hahahahahaahhahahahahahahaha
|
|
| 11-04-2003 07:32 AM |
|
|
Kimi
Senior Member

Status:
|
Ljubomora
Konj vam je gratis.
Šta ćeš pusti ljubomorke.
Ayrton Senna da Silva
The fastest man on earth....
Bruno Senna fan klub
|
|
| 11-04-2003 09:39 AM |
|
 |
McLarenovka
Member

Status:
|
ma ja necu da se previse uzdizem znam kako bezze izgleda kad oni ferrarijevci samo ponavljaju "schumi je najbolji..ble....mi smo najbolji..itd..."
ja cu fino sjest i sacekat i ostavit vas da gledate kako kimi uzima sve redom. 8)
http://mclaren.blogger.ba
|
|
| 11-04-2003 07:12 PM |
|
 |
airman1
Member

Status:
|
Ja bas, jebi ga moram u svasta da se kacim. Kazu da postoje dvije vrste vozaca u F1. ili drcni ili stari, ali da ne postoje i drcni i stari! Covjek koji se na pocetku svoje karijere ponasa isto kao na vrhnuncu i na kraju je idiot. Starije kolege se sjecaju ranijih godina F1 i raznih dominacija i dosadnih sezona. Ovdje se desi da dvije sezone dominira Ferarri ili nekoliko sezona prije toga McLaren i odmah panika, dominacija! A sta bi drugo, to je prirodna posljedica koncentracije ljudskih potencijala i para u nekoliko ekipa. Dueli izmedju vozaca, u smislu nekog shoot outa nisu bas i najsretnije rijesenje sa aspekta bezbjednosti vozaca. MS, KR I JPM su sigurno odvezli jednu od najuzbudljivijih sezona u poslijednjih nekoliko godina F1. Nadam se da ce i slijedece sezone biti slicne. Kimi je sjajan vozac mislim da je i bolji od JPM jer je kao mladji pokazao vise zrelosti i kvaliteta u relativno inferiornom automobilu. JPM je pokazao sta nije, covjek za teske trenutke i mislim da RD i McLaren i nisu bas napravili neki posao s njim. Bolje bi bilo da su trazili drugog vozaca koji bi "nosio vodu" za Kimija, mozda Webbera, ne znam. Ferarri i McLaren su pokusali imati dva super vozaca u timu i nije funkcionisalo bas najbolje. Mislim da F1 ide u dobrom pravcu i da ce biti jos interesantinh sezona, samo se bojim jednog a to je da se to sve skupa ne pretvori u neki IRL ili Indy formulu gdje su svi timovi "isti" to bi tek bilo sranje.
To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
|
|
| 12-29-2003 12:15 PM |
|
|
Kimi
Senior Member

Status:
|
i mislim da RD i McLaren i nisu bas napravili neki posao s njim.
Ja se ne bih baš složio sa time, ali svako ima svoj ukus.
[quote]Bolje bi bilo da su trazili drugog vozaca koji bi "nosio vodu" za Kimija,
A baš sam se pitao što sam tako veseo što Montoya dolazi. Sada znam nema vodonoše u Mclarenu, barem dok jedan vozač ne ostane bez ikakvih šansi za osvajanje naslova. Mclaren je po ovom pitanju zakon. Ne kažem da i Mclaren nije imao vozača koji su bili strogo drugi vozači, ali rijetki su.
Ferarri i McLaren su pokusali imati dva super vozaca u timu i nije funkcionisalo bas najbolje.
Nisam siguran da sam ovo dobro shavtio, kako misliš nije funkcioniralo.
Mislim da F1 ide u dobrom pravcu i da ce biti jos interesantinh sezona, samo se bojim jednog a to je da se to sve skupa ne pretvori u neki IRL ili Indy formulu gdje su svi timovi "isti" to bi tek bilo sranje.
Sumnjam da će se pretvoriti u IRL, a opet što njemu fali
Ayrton Senna da Silva
Bruno Senna fan klub
|
|
| 12-29-2003 05:30 PM |
|
 |
airman1
Member

Status:
|
i mislim da RD i McLaren i nisu bas napravili neki posao s njim.
Ja se ne bih baš složio sa time, ali svako ima svoj ukus.
[quote]Bolje bi bilo da su trazili drugog vozaca koji bi "nosio vodu" za Kimija,
A baš sam se pitao što sam tako veseo što Montoya dolazi. Sada znam nema vodonoše u Mclarenu, barem dok jedan vozač ne ostane bez ikakvih šansi za osvajanje naslova. Mclaren je po ovom pitanju zakon. Ne kažem da i Mclaren nije imao vozača koji su bili strogo drugi vozači, ali rijetki su.
Tako se gube titule. BTW da li se iko sjeca drugog vozaca u Senino vrijeme a da to nije bio Prost? Mislim toliko o vodonosama.
Ferarri i McLaren su pokusali imati dva super vozaca u timu i nije funkcionisalo bas najbolje.
Nisam siguran da sam ovo dobro shavtio, kako misliš nije funkcioniralo.
Ferarri Prost i Mansel no title. McLaren Senna Prost umalo da oba puta izgube titulu. I opet sjeca li se iko drugog vozaca u vrijeme Sene u Mc Larenu (osim Senne)?
Mislim da F1 ide u dobrom pravcu i da ce biti jos interesantinh sezona, samo se bojim jednog a to je da se to sve skupa ne pretvori u neki IRL ili Indy formulu gdje su svi timovi "isti" to bi tek bilo sranje.
Sumnjam da će se pretvoriti u IRL, a opet što njemu fali 
Nema tehnickog napretka i eventualno sve te klase zavrse na otpadu. Thenicki napredak je ono sto pored ostalog cini F1 onim sto jeste. Ja kad gledam trke volim da vidim, pored super voznje i vrhunsku tehnologiju a ne nesto sto postoji neizmjenjeno posljednjih 30 godina.
|
|
| 12-29-2003 07:31 PM |
|
 |
Kimi
Senior Member

Status:
|
da li se iko sjeca drugog vozaca u Senino vrijeme a da to nije bio Prost?
Sjećam se ja, N.Piquet i N.Mansell (Williams-Honda) ili Alain Prost i Niki Lauda (Mclaren-TAG).
[quote]
Nema tehnickog napretka i eventualno sve te klase zavrse na otpadu.
Ne bih baš tvrdio da završe na otpadu. Da li si ikada pogledao koliko bude navijača na jednoj utrci IRL-a, a ako jesi, e onda si mogao vidjeti, da je to nešto o čemu trenutno F1 može samo sanjati. Ne kažem ja da je IRL bolji od F1, Bože sačuvaj, samo kažem da nije to toliko ni loše.
Ayrton Senna da Silva
Bruno Senna fan klub
|
|
| 12-30-2003 11:19 AM |
|
|
airman1
Member

Status:
|
U oba slucaja i N Piquet i N Mansell su bili sa Sennom po jednu sezonu. Poenta je da imati dva super vozaca nije dobar recept za ekipu. Imati jednog super vozaca i jednog doborg vozaca je bolja situacija jer samo jedan moze biti prvi. A koliko se sjecam i N Mansell I N Piquet su se podobro nanosali vode za Sennu dok je ovaj bio br. jedan. Cak je i Prost svojevremeno rekao da je znao da mu je auto slabiji od Seninog za dobrih 5 km/h. Ma sve jedno mislim da Kimi i JPM nisu jedan za drugog, mislim da je JPM trebao ostati u BMW jer ni MS ne bi mogao spasiti brata od otkaza ukoliko bi ovaj nastavio da vozi kao sto je vozio ove sezone. Osim toga mislim da nije korektno imati dva takva vozaca u jednoj ekipi jer se vjestacki stvara nekakvo stanje duela unutar same ekipe. (vidi DC Hakinnen doba, na povrsini sve je bilo OK a unutra sranje, plus jedan dobar vozac je gledao kako mu karijera odlazi na smece)
|
|
| 12-30-2003 11:39 AM |
|
 |
Kimi
Senior Member

Status:
|
Ne znam, ali ja obožavam dvoboje unutar ekipe. Čovjek je iznad stroja, zbog toga za mene uspjeh ekipe nije bolji od vozačevog uspjeha.
Znam da je to pogrešno razmišljanje u biznisu kao što je F1, ali ja nemam nikakve korsiti od njihovih ulaganja, niti iz džepa niti u džep, s toga volim humanije razmišljati, neka svako ima svoje.
98' SPA - Coulthard je zakočio i Schumi se zabio u njega. (Tada Coulthard nije šanse za naslov)
99' SPA - Coulthard pobjeđuje ispred Hakkinena, a prestiže ga na startu i skoro su obojica izletili, ali nisu i David odnosi pobjedu ( Tada je Hakkinenu svaki bod bio važan kao kuća, ali je Coulthard isto tako imao šanse za naslov, i Ron Dennis i Mclaren mu ih nisu htjeli oduzeti, nego du rekli Miki, ako misliš biti prvak, onda pobjeđuj, pa i svog timskog kolegu.)
Humanost.
Ayrton Senna da Silva
Bruno Senna fan klub
|
|
| 12-30-2003 11:59 AM |
|
 |
airman1
Member

Status:
|
Bas me zanima kako bi RD reagirao tada da je DC izbacio i sebe i Mikku iz igre za SP? Funkcija ekipe je da pobjedi inace nema mnogo smisla takmiciti se. Dueli su OK, ali se prisustvom dva vozaca slicnih kvaliteta stvara vjestacka napetost jer tim mora izabrati koga ce podrzati do kraja jer samo je jedan sampion. Zato je blesavo imati vozace kalibra Kimi i JPM ili Senna i Prost u jednoj ekipi jer su oba previse dobra da bi neko od njih bio drugi. Zbog toga sam protiv super timova. Nista licno, samo sport.
|
|
| 12-30-2003 12:37 PM |
|
|
|
|