|
Dokle ide ljudski bezobrazluk?
|
| Author |
Message |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
RE: Dokle ide ljudski bezobrazluk?
mala digresija, ali je slican idiotizam u pitanju
naime, u jednom Cacanskom prigradskom naselju, moron je na jednom pruznom prelazu skinuo senzor koji sluzi da registruje nailazak voza i spusti rampu
taj senzor je jedan veoma skup uredjaj, medjutim, nema ni jednu drugu namenu, sem senzora za registraciju nailaska voza
uhvacen je kad je hteo da ga proda (ne znam kome), i osudjen je na svega godinu dana zatvora
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 02-14-2008 11:29 AM |
|
 |
goran16v
Delegat

Group: Administrators
Status:
|
Dok sam trazio sluzbeni auto 2-3 mjeseca svega sam se nagledao i vratio barem 4-5 auta vlasnicima posle provjere u ovlastenom servisu. Ali jedna Octavija i njen vlasnik sa Sirokace su bili vrh! Bez imalo savjesti i stida mi je htio uvaliti auto udareno i sa vracenom km 100 000km.
Kad si mi spominjao taj auto sjecas se da sam te odmah pitao za boju (da nije slucajno bijela i mislim da je bila bijela) i kad si mi rekao da je karavan da sam ti odmah rekao da je taj auto bio bio sluzbeni jer je velika vecina Octavia karavan kupljena u sluzbene svrhe, a ako je jos bijela onda je 99% sluzbena jer ce samo firma kupiti bijelu karavan Octaviu. To je prosta logika i matematika po kojoj sam ti odmah rekao sta je zapravo s autom, firma kupila novu Skodu, vozali je, presli 200+ hiljada, ubili sve zivo i mtrvo u njoj, kad je dosla na samrt, po principu staro za novo uzeli nesto iz AC Quattra koji je dalje prodao liku koji je pokusao prodati tebi... Naravno misleci da je nasao jagnje za klanje lik precutao da je bila sluzbena, precutao kilometrazu, udarce itd...
Najekstremiji slucaj koji sam ja vidio je slucaj mog prijatelja koji je kupio auto pod nika udaren a na autu ispaljena oba airbaga, na volanu zakitovan i prelakiran, desni samo vracen poklopac, havarija je tolika bila da na lijevom A nosacu sajba ne moze da nalegne vec ima luft 2 cm koji je zadihtovan ljepilom za sajbe, na krovu je toliko kita da magnenta galerija za skije ne moze da stoji, desna vrata su toliko deformisana da prozor ne moze da se spusta i dize normalno, gdje god kucnes tupi zvuk od slojeva kita, jedino je na prednjem dijelu sve zamjenjeno i novo, unutrasnjost katastrofa, nijedna stvar nije uklopljena kako treba, a plastike po stokovima oko pojaseva su prefarbane srebenim sprejom, a fabricki su bijele, instalacija za 5. vrata prekinuta kako je auto izglda bio sjecen pa varen... Ma katastrofa...
Ja stvarno ne razumijem ljude koji se prave, ili misle da su pametni, pa krenu u kupovinu grlom u jagode i budu prevareni. Ok, ako se ne razumijes, nije nikakva sramota da potrazis pomoc ili savjet od nekog ko se razumije. Ja se ne razumijem previse u kompjutere, pa kad treba da kupim ili popravim kompjuter ne uzmem pare i odem u radnju nego pitam nekog od raje ko se u to razumije za pomoc i savjet i pri tome ne mislim da sam glup ili nesposoban sto to ne znam sam da zavrsim!
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 02-14-2008 11:31 AM |
|
 |
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Ne valja se praviti pametan, jer glupost je ne priznati nesto da ne znas, auto kad se kupuje treba gledati na apsolutno sve, od limarije do mehanike i elektronike. Najbolje je sa sobom povesti iskusnog covjeka koji se razumije u automobile i ako treba i dnevnicu mu platit, al da se ne zajebes, a ovi nasi sverceri vozilima rade sve moguce i nemoguce samo da prodaju i da zarade, a obraz đon!
Svi oni rade pod motom : "Nek drži vodu, dok majstori odu."
Naime, sreca je ako kupiš auto, ustanoviš nepravilnosti i vratiš. Moj drug je kupio Fiat Marea 2000.god JTD, auto u savrsenom stanju, covjek mu prodo, auto bas bez mane, mehanicar pregledo, auto extra. I 2 sedmice nakon kupovine, on bezze, iz ciste znatizelje ode na policiju da provjeri auto, kad auto trazi interpol, auto ukradeno u Italiji, kako je uveženo u BiH i registrovano, ostaje pitanje. I on zove covjeka da vrati auto, covjeka nigdje, ko da je u zemlju propo, nikakvih informacija o covjeku...
e to je sranje, drug mi pobudalio, policija oduzela auto, nema para, nema covjeka, sad se kaje sto je uopste provjeravo na policiji...
da stvar bude gora, neki dan dodje policija po njega i odvedose ga na ispitivanje, jedva ubjedi policiju da je on samo kupio auto, a ne ukrao, jedva ga pustise, ali ipak mu otvorise dosje, jer je navodno trgovao ukradenim automobilom. Covjek najeba ni kriv, ni duzan, samo htio kupit fino auto...
Just be... Dead Like Me!
|
|
| 02-14-2008 03:57 PM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Ismete, uzeli bi mu auto prilikom prve registracije...Desava se...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 02-14-2008 08:06 PM |
|
 |
bora
Junior Member

Status:
|
ja sam imao problema oko aribaga ali to je rijesila auto kuca , naime lik nije nista strgao niti iskljucivao ali je zato rastavio sat ugurao spuzvu na diodi i rijesio problem kada su mi rekli da nije ispucan airbag i da nije bilo udesa nego da je centrala otisla od permanta posto se nalazi tik ispod malog kilera . Tu su ispali fer promjena centrale i sve funkcionise kako treba do kada neznam nisam bio prisutan kod tog rjesavanja problema ali ispali su fer jer sam naravno auto platio prije ali sam dobio i neku kao garanciju koju su ispostovali
|
|
| 02-14-2008 09:00 PM |
|
 |
Ismir
Junior Member

Status:
|
Da se samo ogradim jos jednom!
znao sam da je auto udareno i znao sam da se airbegovi "ne mogu šakom" otvoriti, ali sam ga ipak zamijenio!
Imao sam neke razloge!
Ali ipak fabija je pregledana i zaljuceno je da je opet 100%funkcionalna! Airbeg ko airbeg, nemam njega i jbg!
|
|
| 02-14-2008 09:24 PM |
|
|
goran16v
Delegat

Group: Administrators
Status:
|
Da se samo ogradim jos jednom!
znao sam da je auto udareno i znao sam da se airbegovi "ne mogu šakom" otvoriti, ali sam ga ipak zamijenio!
Imao sam neke razloge!
Ali ipak fabija je pregledana i zaljuceno je da je opet 100%funkcionalna! Airbeg ko airbeg, nemam njega i jbg! 
Ovdje nije rijec o tome da li su ispucani airbagovi ili ne i da li je auto funkcionalan ili ne nego o tome sta su ljudi sve u stanju slagati da prikriju pravo stanje...
Svako ima svoje razloge za kupovinu pa tako i ti bez obzira na stanje auta, ali sta bi u cijeloj prici bilo drugacije da je lik koji ti je prodao auto rekao istinu umjesto "uletio u rupu", auto zbog toga nije ni bilje ni lose od toga kakvo jeste i kakvog si ga preuzeo?
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 02-14-2008 10:00 PM |
|
 |
|
|