Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
dragi ljudi trebam pomoć!!!
Author Message
BoB
Senior Member

Group: Registered
Status: Offline
RE: dragi ljudi trebam pomoć!!!

Ajde ljudi uozbiljite se...Napravljen je yugo sa motorom iz LANCIE DELTA INTEGRALE i kompletnim ovjesom, prenosom i pogonom 4x4 sa istog auta. Sve skupa oko 300KS a nije zavrsio u banderi. Gledao sam uzivo yugo 1.8 turbo. I jos uvijek je ziv. Auto se zaustavi recimo pomocu samoventilirajucih diskova sa FIAT CROMA turbo, ili UNO turbo, u zavisnosti od velicine tocka (croma za 14', uno turbo za 13'). Diskovi se dosta jednostavno montiraju i nazad. Ako stane onolika Croma, stat ce i mali yugo. Naravno sve mora biti popraceno odgovarajucim amortizerima, oprugama, ramenima, gumama itd. Sve moze, pitanje je novca i vremena. Ali covjeka ocigledno ne zanima ekstremni tuning pa su prijedlozi 2.0 turbo nerealni. Ali eto, ja samo rekoh - moze i to, ako vec insistirate Wink
@ armani - Ako je obicni sa jednim grlom, ne dobijas nista. Ako je dvogrli onda dobijas. Veci difuzori, dizne i sve x 2 = veca snaga, veca potrosnja. Moze weber, moze solex, moze dellorto. Weber je najlakse naci, recimo 32/32 ili 34/32. Ali ako hoces da "leti" onda je karburator tek prvi korak u nizu. A taj niz ce da kosta Very Happy Ako se odlucis da poduzimas neke ozbiljnije zahvate obrati se na PP za savjete: sta, gdje i posto. Iz 1100 ccm se moze bez prevelikih zahvata i ulaganja izvuci oko 70 KS. Preko toga ce da kosta. Nadji neki 1,3 ili 1,4 motor i vec imas tu snagu bez tuninga. Ako hoces nesto ozbiljnije onda 1.6.
P.S. Ako razmisljas o "letenju" za potrosnju ne pitaj. Wink

This post was last modified: 11-27-2006 12:58 PM by BoB.

11-27-2006 12:42 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
fastmf
Hota Racing

1,6 iz fiat tipo, dbilas dynamic bregastu, pa vidi kako ces iz alfe tspark 145 ugraditi most i lafeteWink ostatak pitaj Suada Hotu u Sarajevu Wink pa leti bez problemaSmile

and the road becomes my bride.....
i"ve stripped of all but pride so in her i do confide....
and she keeps me satisfied........
11-27-2006 01:24 PM
speed5
Member

Sada sam iz garaze sklapamo trkaceg yuga, znaci samo dobra bregrasta, malo glava da se uradi, malo usisi i izduv i naravno dobar weber karburator! Takav auto ce ti ici kao zmaj i dovoljno je za gradsku upotrebu!

jeste dizelka al" ide sacuvaj Boze
11-27-2006 05:44 PM
Drejk
Member

mozes da nadjes ali jako jako tesko motor iz Fiat una 1.3 Turbo! mislim da ima 120-130 konja fabrickih. Ako ne nadji 1.5 motor iz fiat/lance posto pasuju na jugov menjac na sraf!
Zelim ti puno srece u radu!
pozdrav!

11-27-2006 07:20 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Pejky
Member

Prava adresa za tebe je http://www.yugofanclub.com
tamo mozes naci dosta vise tekstova i objasnjenja za tuning Yuga nego bilo gdje na net-u.
I DVV je clan tamo, i cini mi se da je mnogo vise prisutan tamo nego ovdje!!!

I sretno s projektom DrivingDriving

:palizaconsilla7eo:

11-28-2006 07:48 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Sretno drug,ima u maxi tuning magazinu recenzija jednog plavog yuga,motor iz lacie 1.5 i tacno je sto kolega kaze,pase na seraf. Mislim da je to dovoljno jak motor za ovakvo auto ako ti je zivot drag.

Inace, sretno sa projektom!!!!

Just be... Dead Like Me!
11-28-2006 09:40 AM
her flik
Member

Bitno je da znash u stvari shta hoces kad kazes da zelis leteci yugo. Imash dve varijante u performansima:
1. ubrzanje
2. maksimalna brzina

Sve izmedju je kompenzacija i ne dobijash maksimalne performanse. Znaci morash se prvo odluciti koju varijantu preferishesh.Smile

Pored pripreme motora, moras voditi racun i na menjac i prenosne odnose. Menjac kao sklop moras menjati zato sto yugin menjac nece izdrzati dugo. Orijentaciono mozes izvuci oko 150ks iz 1.5, 120-30 iz 1.3 i negde oko 90-100ks iz 1.1.

Obrati paznju na to da ovako pripremljen - forsiran motor ima kraci vek trajanja.

Znaci daj konkretnije podatke shta zelish da uradish, pa da vidimo shta se moze uraditi.

Pozdrav

Also known as Filip VELEV
------------------------
SUPER SPORT racing team
http://www.supersport.org.mk
12-06-2006 09:16 AM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  trebam nove felge mr2turbo 25 1,091 01-03-2007 09:33 AM
Last Post: komar
  Pomoć PLEASE veki 13 585 10-31-2006 01:50 PM
Last Post: Kenno
  trebam pomoc za yuga :) con3 5 1,096 09-26-2006 10:21 AM
Last Post: Fele

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend