|
Drift Match Croatia
|
| Author |
Message |
Sike
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Drift Match Croatia
Pojam "Drift", odnosi se na kontrolirano proklizavanje pogonskih kotača vozila za vrijeme kretanja po zadanoj putanji. U praksi se pokazalo da je to na afaltiranoj, suhoj podlozi najlakše izvedivo s vozilom sa stražnjim pogonom.
Škripa guma i dim daju atraktivnost takvom načinu vožnje pa je u Japanu pokrenuto natjecanje u Driftu, s ciljem postizanja što atraktivnijih prolaza zadanom stazom. Izvrsno prihvačanje publike, posjećenost veća nego na Formuli 1, doveli su do širanje ove vrste natjecanja izvan Japana i sve veću popularnost dobiva u Europi.
Ove godine, u sklopu 402 Street show-ova, kreće u Hrvatskoj drift natjecanje pod službenim nazivom Drift Match Croatia.
Drift Match Croatia je ocjenjivačko natjecanje vozila sa stražnjim pogonom, gdje suci boduju brzinu ulaska i izlaska u zavoj, kut odmaknutosti stražnjeg dijela vozila za vrijeme proklizavanja u odnosu na idealnu putanju prolaza i stil, odnosno atraktivnost vožnje.
Obzirom na sve veću popularnost u svijetu, sigurni smo da će i u Hrvatskoj ova vrsta natjecanja donijeti podjednako zadovoljstvo i publici i natjecateljima.

Subota 01.04.
7-8 Prijave natjecatelja
9.30 - sastanak vozača
10-11 - prva trening vožnja
11.30-12.30 - druga trening vožnja
13-14 - treća trening vožnja
15 - natjecanje
http://www.402streetrace.com/dmc.php
SRCBL
|
|
| 03-21-2006 08:18 AM |
|
|
dundee
Member

Status:
|
RE: Drift Match Croatia
"To know that you know what you know, and that you do not know what you do not know,that is true Wisdom."
|
|
| 03-21-2006 09:18 AM |
|
 |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Jao, oboooozavam drift.
Najomiljenija kategorija za*ebancije za volanom.
Iako vozim fwd auto, ne znam koliko sam raskrsnica provezao bocno, a tek kad padne sneg, auto pravo no vozim ni po 50 metara, a da ne zabacim zadnji kraj.
Nadam se da to sto se pojavilo u Hrvatskoj definitivno znaci da zaraza hvata i nase prostore i da ce imati jako puno zainteresovanih,pa makar na amaterskom nivou.
@dundee - jako lep filmic.Odlican zvuk i jos odlicniji drift.
Zao mi je sto ja nemam brzu vezu da uploadujem i ja malo materijala, imam toga na tone .
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 03-21-2006 09:54 AM |
|
|
Hybrid
Posting Freak

Status:
|
ovo je dosta dosta skup sport, gledao sam sta je sve potrebno da se napravi vrhunsko auto za drift i nije malo para
Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
|
|
| 03-21-2006 10:12 AM |
|
 |
Skyline
Super Moderator

Status:
|
ovo je dosta dosta skup sport, gledao sam sta je sve potrebno da se napravi vrhunsko auto za drift i nije malo para 
npr, gume koje kostaju 200$/kom, a pokidaju ih za 20 minuta.
ALi bar kod nas mogu kupiti neke polovnjare kod vulkanizera za sutne pare, i udri
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 03-21-2006 10:22 AM |
|
|
lucozade
Super Moderator

Status:
|
oce biti "domacih pravila" kao na trkama ubrzanja ?
bodovanje duzina drifta- nema
fwd drift? ali zasto? zar se to moze nazvati driftom?
Man maximum Machine minimum
|
|
| 03-21-2006 12:50 PM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Status:
|
A nije skup auto za drag??? sta mislis sta je skuplje kad se vec razumijes i kad si vec "gledao"???
isto kao sto mozes voziti sr za male pare pod "domacim pravilima" mozes i driftati za male pare pod normalnim pravilima sto znaci da uopste nije skup sport, koliko ce ko uloziti i sta ce voziti je do njega zar ne
Man maximum Machine minimum
|
|
| 03-21-2006 01:13 PM |
|
|
Hybrid
Posting Freak

Status:
|
A nije skup auto za drag??? sta mislis sta je skuplje kad se vec razumijes i kad si vec "gledao"???
isto kao sto mozes voziti sr za male pare pod "domacim pravilima" mozes i driftati za male pare pod normalnim pravilima sto znaci da uopste nije skup sport, koliko ce ko uloziti i sta ce voziti je do njega zar ne
smiri ba tenzije loma, svaki sport je skup pogotovo automobilizam, ja eto imam srecu da znam da je taj drift skup veoma, prvenstveno zbog guma koje se trose ko halva...a dok za SR ti ne treba toliko guma za cijelu jednu sezonu 
Svakako ti treba i za jedno i za drugo puno para i dosta jako auto ako hoces bit prvi...eh sad jedino ako je tvoj moto, vazno je ucestvovati... to je druga stvar
|
|
| 03-21-2006 01:46 PM |
|
 |
usmarshal
Junior Member

Status:
|
jel se ikom ide gledat ovo gore u ZG makar 4-5 da se skupi da se ide... ako je ko zainteresovan nebi bilo lose
Peugeot 205 1.9 GTi
|
|
| 03-21-2006 02:36 PM |
|
|
Hybrid
Posting Freak

Status:
|
jel se ikom ide gledat ovo gore u ZG makar 4-5 da se skupi da se ide... ako je ko zainteresovan nebi bilo lose
bilo je nas 5 prosle godine, i bez driftinga je bilo fenomenalno, ove godine se ocekuje jos veca ludnica, trebali bi otic...
|
|
| 03-21-2006 04:04 PM |
|
 |
|
|