|
DRUŽENJE TJENTIŠTE 2004 komentari
|
| Author |
Message |
Nijazh OllllO
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
DRUŽENJE TJENTIŠTE 2004 komentari
Pošto sam uvijek tvrdio da su off roaderi svijet za sebe, nekako u razgovoru sa više njih iz zemlje i inostranstva je potekla ideja da se DRUŽIMO, bez ikakvih takmičenja, politike, nacionalizma itd.
Ideja vodilja je bila da se za prvi put vozi tamo gdje se prije nikada nije vozilo i tako smo došli do Tjentišta, Zelengore i Perućice (prašuma)
NEMA NIKAKVIH ORGANIZATORA NITI ORGANIZACIJA, nego samo ko može i hoće neka se priključi.
Pošto je predviđeno kampovanje na Tjentištu, mogu se priključiti i oni koji NEMAJU TERENCA. Za vožnje po terenu bi trebalo biti dovoljno sjedišta u terencima i za one koji se odluće doči luksuznim automobilima.
Molim vas da sva pitanja, prijedloge i komentare stavljate u ovaj post a prijave u drugi koji je postavljen.
Puno pozdrava
Nijaz Hadžić
PS jedna ekipa je već trasirala potencionalne staze, i malo je reći da su tereni fantastični.
|
|
| 07-21-2004 10:32 AM |
|
|
marcus_zg
Junior Member

Status:
|
super ideja(pogotovo ovo da može doći neko i sa luksuznim autom) iako nažalost zbog financija vremena nemogu doći.
da mene stave nekome u auto mislim da bi me na pola trase izbacili zbog kozna kakvih pitanja(npr. o gumama ) i psihičkog ubijanja vozača i suvozača
ne, ideja je po meni super!
neznam koliko je to izvedivo ali bilo bi super kada bi se napravila neka snimka tog događaja koja bi se mogla naručit(naravno za male pare). možda preko portala 4x4.ba koji bi primao naruđbe, isto tako bi predložio i za svaki drugi offroad događaj. kažem neznam kako stoje stvari sa zakon i ostalim mogućim problemima no evo bar sam nešto natipkao
|
|
| 07-21-2004 07:50 PM |
|
 |
Nijazh OllllO
Junior Member

Status:
|
Do sada jedno 20 vozila. Mjesta ima ako želiš da se priključiš, i ne neće te niko izbaciti zbog pitanja i zapitkivanja jer smo ti i mi isti takvi. Snimci će sigurno biti, i pokušat ću ti obezbijediti na formatu koji ti odgovara: VHS, CD,DVD itd.
Pozdrav
|
|
| 07-23-2004 12:44 PM |
|
 |
marcus_zg
Junior Member

Status:
|
ma fakat bi htio doći ali kako nemam svoj auto a neznam ni kako ću s vremenom (vjenčani kum sam frendu pa imam s tim za*ebancije a i drugih poslova) nemogu ništa planirat , no ako bude i sljedeće godine mislim da ću tada biti.
gledo sam malo po drugim siteovim i vidim da vas se skupilo ljepa brojka tako da će izgleda sve biti ok.
ako možeš nabavit neku snimku bilo bi super, što se mene tiće može u bilo kojem formatu.
|
|
| 07-27-2004 12:52 PM |
|
 |
Kenno
Posting Freak

Status:
Away
|
Re: DRUŽENJE TJENTIŠTE 2004 komentari
(prašuma)[/color]
A Ekologija?
|
|
| 07-27-2004 08:40 PM |
|
 |
Nijazh OllllO
Junior Member

Status:
|
Odlično pitanje. Drago mi je da je i to neko konačno postavio. Nas nekoliko strogo vodimo o tome računa, kada god se negdje na terenu nađemo. Ali nismo svi isti, zato preporučujem ne samo za OFF Road nego i ostale koji vole da borave u prirodi sa (motorima, biciklima itd) kao i bez njih da odu na http://www.treadlightly.org/edu.mv?edu=Recreation%20Tips i dobro prouče ove materijale.
Lično sam se godinama pridržavao pravila prije nego su i objavljena, pa čak i više nego što je napisano.
link prema Tread Lightly se može naći i na www.4x4.ba a Edisa bih zamolio da ga linka i na pungas.com. Ne samo zbog off roadera, nego i zbog pojedinaca iz ovog našeg miljea koji ne mare gdje mjenjau ulje i bacaju ambalažu, a lično sam vidjeo na pojedinim trkama da se u šumu baca svo smeće pa i djelovi automobila.
Kalas hvala na pokrenutom pitanju, i ujedno odgovor da ću pokušati sa par odgovornih pojedinaca držati to malo pod kontrolom.
|
|
| 07-28-2004 06:38 AM |
|
|
Kenno
Posting Freak

Status:
Away
|
Nema na cemu, veoma mi je drago znati da neko brine i o tome.
|
|
| 07-28-2004 07:01 PM |
|
 |
GAGA016
Junior Member

Status:
|
bilo je
i zavrsilo se nazalost ne tolika posjecenost kao sto se moglo zakljuciti iz raznih najava ljudi imali objektivne razloge neki imali neke kvazi razloge ali eto nisu dosli u svakom slucaju, njihov problem propustili su ljepe predjele ugodno druzenje dobre voznje a moglo se ljepo na miru i porazgovarati i o temama koje interesuju sve zainteresovane za tu vrstu vozanja (drzavno prvenstvo, otvorena prvenstva, otvorene trke itd). nadam se da ce se oet dogoditi neko druzenje slicnog tipa jer je bilo ljepo.
toliko od mene
|
|
| 08-23-2004 08:51 AM |
|
 |