|
DTM, the three magical letters
|
| Author |
Message |
SHAKY
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
DTM, the three magical letters
The German championship for touring cars, and without a doubt the most prestigious of all.
Со оглед на тоа дека оваа сезона во F1 помина како што помина, за мене одлично а за оние што не почитуваат SCUDERIA уште една досадна година и доминација на Prancing horse, би сакал да се осврнам на едно друго натпреварување кое до самиот завршеток беше неизвесно и возбудливо до крај. Гледам дека никој овде не коментира ништо а сигурен сум дека има такви што гледаат DTM, си земам за право да кажам некој збор и за тоа.
Морам да кажам СРАМ ДА ВИ Е НА СИТЕ - да се немало интерес за ништо па тоа е чудо право. Па никој ништо да не напише дека барем гледал некоја трка освен F1 (а богами ни за тоа ништо не пишувате стварно неможам да се изначудам. А баш тоа ми даде повод да отворам нова тема.
А и не ме чуди, пошто сите работи каснат кај нас, па така и оваа. Кај нас треба да фати некоја еуфорија и манија за нешто па да биде актуелно.
Ако се сеќавате така беше и со F1, фати лудило по Скопјево и пошироко, одеднаш сите почнаа да навиваат, да бидат фанови до бесвест, да прогнозираат да критикуваат а што е најтрагично се појавија толку "таканаречени познавачи" на овој циркус да тоа беше чудо едно, прав циркус.
А од таквите квази познавачи, да ти пукне "таквото". Изјави, коментари и заклучоци до бесвест а нивната содржина не е вредна ни за коментар.
Него не би сакал да дискутирам за F1 него за DTM, само што поентата ми беше дека имајќи ја во обзир популарноста на ова натпреварување, осеќам таква манија пак ќе фати по Скопјево и што е најтрагично пак ќе се појават фраери од типот "абе не ми кажувај ти мене за DTM, знаеш ли ти од кога пратам јас тоа".
ЗАТОА, не сакам да чујам глас дека некој гледал и прател или пак некој да ми се прави стручњак зошто ќе си има работа со мене
Секоја чест на момците кои вистински го сакаат автомобилизмот и се прави ентузијасти па пратат неколку натпреварувања паралелно а воедно се и добри познавачи на приликите. Значи, ова не важи за нив.
Цела година ми е мака што на овој портал се пишува за ова а никој од кај нас ни збор да пише за тоа (во оваа целина се вбројувам и јас а тука е исклучок Katz кој итекако беше активен на оваа тема вклучувајќи ги и ETCC, IHCC, EU hill climb и да не бројам други шампионати.
Искрено кажано, јас не пишав ни еден збор од проста причина што се надевав дека некој кај нас ќе ја отвори темава или слична на неа, па ќе имаме шанса да дискутираме меѓу нас, арно ама, пак ќе кажам, на никој не му текна такво нешто.
Дали кај нас сеуште важи девизата "НИЕ СМЕ НАЈДОБРИ, НАЈПАМЕТНИ И СЕ ЗНАЕМЕ" незнам, али така некако ми изгледа.
Нашиов шампионат е најдобар и точка.
Така и треба да биде арно ама да гледаме малку пошироко не ќе беше лошо, може ќе научевме нешто ново, од кај знаете
Него да не бегам многу од темава, знам дека има заинтересирани фаци за коментари и постови на овој форум, па така да еве шанса да почнеме да се дружиме малку и пошироко со некои пософистицирани теми освен нашиов ни беден шампионат и случувањата околу него.
Сигурен сум дека коментарите на форумов можат да не однесат во различни сфери на размислувања па воедно и да ни дадат поттик за малку повеќе сурфање од она нормалното, да се копираат странски постови, да се upload-ираат слики и ред други работи.
GENTLEMAN, START YOUR MINDS, DTM TOPIC IS ABOUT TO START
Знам дека полека но сигурно не фаќа зимски сон, еве тема да се извлечеме од таа летаргичност. Сезоната во DTM заврши па има простор за коментари до немајкаде.
А богами би било добро и други теми да се отворат, затоа фаќајте тастатурите во раце и пишувајте
Ве поздравија Mattias Ekstrom, Bernd Schneider, Jean Alesi, Gary Paffet, Martin Tomczyk, Laurent Aiello, Tom Kristensen, Christijan Albers, Peter Dumbreck, Heinz-Harald Frentzen и остала компанија
Ај така
This post was last modified: 12-29-2004 08:52 AM by SHAKY.
|
|
| 11-18-2004 09:06 AM |
|
|
grade
Junior Member

Status:
|
|
| 11-18-2004 12:34 PM |
|
 |
Glauc
Senior Member

Status:
|
Eve da receme deka Hakinen od idnava godina ke vozi za mercedes 
I da piseme nesto za WRC toa e dobro
|
|
| 11-18-2004 01:45 PM |
|
 |
SHAKY
Posting Freak

Status:
|
I da piseme nesto za WRC toa e dobro
Ах ти без WRC не можеш
Да одлична вест, позната на пошироката јавност - Hakkinen од 2005 во DTM-Mercedes C classe. Ќе има што да гледаме. Додуша и Coulthard беше во игра само што неговиот ангажман во F1 е уште неизвесен па така да ќе почекаме извесно време да видиме кај ќе вози. Се гребе кај Frank да вози без пари.
|
|
| 11-18-2004 01:57 PM |
|
|
Ljupco
Member

Status:
|
Bravo be SHAKY!
Mnogu mi e zal za Zan Alezi.Pravo da ti kazam mnogu mi bese drag sekoj negov bod.Osobeno mi bese krivo sto na poslednata trka ( mislam deka bese poslednata)bese mnogu pederski "cusnat" vo posleden krug , vo posledna krivina a covekot bese na dofat na 3 mesto.Inace nekako najgolem luzer za mene e Hajnc Harald Frentzen koj nisto , ama bas nisto ne pokaza vo F1 , a gledam i ovde maksimalno se trudi da go postigne istoto.
Sto se odnesuva do komentarot na Glauc za WRC se soglasuvam i pravo da vi kazam povece mi lezi.Navivam za timot na PEUGEOT i normalno za nezamenliviot Marcus Gronholm koj godinava e primer za toa sto treba da ti se slucuva za da te vikaat maler.No se nadevam deka dogodina ce bideme nedostizni za site.Inace sekoja cest za Sebastijan Loeb-deckoto-godinava-fantasticen.Isto taka dobar bese i lanskiot sampion Peter Solberg , ama "vise srece u iducem kolu".Inaku na krajot od sezonava se prostivme i od Karlos Sainz koj objavi deka se penzionira , a slusnav najava deka Colin McRea se vraca dogodina i toa so SKODA FABIA(neznam kolku e tocno ama taka procitav negde).
|
|
| 11-18-2004 07:37 PM |
|
 |
Katz
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
Inace nekako najgolem luzer za mene e Hajnc Harald Frentzen koj nisto , ama bas nisto ne pokaza vo F1 , a gledam i ovde maksimalno se trudi da go postigne istoto.
Nemoj da mi go cepkas HHF.
Forever #1
Igor Savic - Gonza
|
|
| 11-19-2004 12:00 AM |
|
 |
Vele
Member

Status:
|
Следната година ќе се повлечат Пежо и Циторен од WRC.Немало веќе леб у тоа викаат.Значи ке уживаме со нив само уште една сезона.
Инаку у странскиве купови и слични натпреварувања мене многу ќеф ми прави директорката на тимот на АЛФА РОМЕО 146 купот.Добри трки има и во Клио V6 купот.А инаку добар дечко( ко шофер ) е Јанг Крли кој што им зема многу титули во Мини Челинч, а сега растур прави и со Клио.
Ај доста од мене за сега
Super Sport racing team
http://www.supersport.org.mk
|
|
| 11-19-2004 12:08 AM |
|
|
Glauc
Senior Member

Status:
|
Lele lele vidi sto znaenje izvadija deckive pa kaj bevte do sega bre pa daj ajde informirajte dajte kalendari ... tv prenosi i na koja televizija gi ima
" ponedelnik od 10 na eurosport WRC" pa da vidime nesto
|
|
| 11-19-2004 06:43 AM |
|
 |
SHAKY
Posting Freak

Status:
|
Во Битола има една изрека "Турни ме да кинисам". Така и нашиве форумаши, палат на гурање
|
|
| 11-19-2004 06:57 AM |
|
 |
SHAKY
Posting Freak

Status:
|
" ponedelnik od 10 na eurosport WRC"
Убоо, само што овој "topic" е наречен DTM.
Дечки, почитувам што пратите збиднувања по Европа, ајде отворајте теми за WRC, ETCC и другите шампионати па да работиме на неколку теми.
|
|
| 11-19-2004 07:02 AM |
|
|
|
|