|
Edis Jašarević
|
| Author |
Message |
ajdin_ze
8.2 V12 60v

Group: Administrators
Status:
|
RE: Edis Jašarević
Nisu mi baš neke stvari jasne zato otvaram ovaj topic i naravno nadam se toplom odgovoru.
Ne mogu reći da sam oduševljen njegovim prenosom utrke (Na svu sreću opet imamo HRT2 pa sam sad bolji na živcima) Posljednja utrka koju sam bio primoran gledati je bila Monaco. Kakva majstroija od izjava. Provala za provalom, od onog videa gdje Kimi pada i potpunih dezinformacija o jahti pa do izjava da su Kanada i Monaco slične konfiguracija staza. Došlo mi je da čupam kosu sam sebi, a da ne kažem koji sam majmun ispao psujući sve živo i mrtvo.
Na stranu to čovjeku mrsko pratit vijesti i bit upućen u sport, ajde bogati kao da je to bitno, ali što je nepismen to je jedno čudo. stvarno me zanima kad će prestat Kimi "fatat" Alonsa, "đe" će Alonso izać i tako te stvarčice koje nas časti iz utrke u utrku i naravno da ne zaboravimo slavno Ronovo obraćanje Lewisu Hamiltonu. Dragi Edise to za Lewisa obavlja Steve Hallam.
Naravno volio bih da jednom potrefi repley jer čovjek svaki put fula i počne se ponovo derat kako Massa napada Hamiltona
Ima tu i pozitivnih stvari jer recimo čovjek nije neki mulac, već ima fin glas taman za jednog F1 reportera no pogledajte gore mane
Naravno moj prvi post pa ipa drek. Nadam se da ću moć nastavit učestvovat u daljnim rasprava i da neću dobit ban ili nedaj bože brisanje topica.
Pozz svima.
Kao prvi post trebao si napisati nesto u clanovima i predstaviti se.
Sto se tice prenosa F1 imas extra rjesenje.Gledaj na drugom kanalu ako ti se ovaj nesvidja.Ban neces dobiti ali daljnim komentarisanjem cemo utvrditi da li je namjera bila provokacija ili nesto drugo.Shodno tome ces i dobiti ili ne ban.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 08-02-2007 07:28 AM |
|
|
Ajdin Delic
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Nisu mi baš neke stvari jasne zato otvaram ovaj topic i naravno nadam se toplom odgovoru.
Ne mogu reći da sam oduševljen njegovim prenosom utrke (Na svu sreću opet imamo HRT2 pa sam sad bolji na živcima) Posljednja utrka koju sam bio primoran gledati je bila Monaco. Kakva majstroija od izjava. Provala za provalom, od onog videa gdje Kimi pada i potpunih dezinformacija o jahti pa do izjava da su Kanada i Monaco slične konfiguracija staza. Došlo mi je da čupam kosu sam sebi, a da ne kažem koji sam majmun ispao psujući sve živo i mrtvo.
Na stranu to čovjeku mrsko pratit vijesti i bit upućen u sport, ajde bogati kao da je to bitno, ali što je nepismen to je jedno čudo. stvarno me zanima kad će prestat Kimi "fatat" Alonsa, "đe" će Alonso izać i tako te stvarčice koje nas časti iz utrke u utrku i naravno da ne zaboravimo slavno Ronovo obraćanje Lewisu Hamiltonu. Dragi Edise to za Lewisa obavlja Steve Hallam.
Naravno volio bih da jednom potrefi repley jer čovjek svaki put fula i počne se ponovo derat kako Massa napada Hamiltona
Ima tu i pozitivnih stvari jer recimo čovjek nije neki mulac, već ima fin glas taman za jednog F1 reportera no pogledajte gore mane
Naravno moj prvi post pa ipa drek. Nadam se da ću moć nastavit učestvovat u daljnim rasprava i da neću dobit ban ili nedaj bože brisanje topica.
Pozz svima.
bez uvrede, ali ovo sto si napisao vrvi od gresaka, slovnih i materijalnih. bojim se da si u ovom slucaju ti taj koji se bas i ne moze pohvaliti pismenoscu. stoga, ako vec zelis nekoga kritizirati, onda se potrudi da to pravilno napises, kako bi eventualno ostavio dojam osobe kompetentne za kritiku. javne licnosti su oduvijek bile podlozne kritikama i to je normalno, samo sto mislim da nije ok to sto danas svi misle da su prepametni i da znaju sve. s druge strane, red bi bio da, ako vec kritikujes javnu licnost, i ti ostavis svoje podatke (ime, prezime, skolsku spremu i radno iskustvo), pa da i kritizirane (citaj javno lincovane osobe ) znaju ko ih kritikuje.
p.s. ovo kazem jer, iskreno muka mi je od kriticara koji iz dosade na radnim mjestima ili kod kuce pljuju po svemu. na svim portalima samo kriticari. pa zar niko nema pametnijeg posla???
|
|
| 08-02-2007 09:03 AM |
|
 |
Ajdin Delic
Junior Member

Status:
|
Pozz svima.
zaboravio sam reci
srdacan pozdrav
This post was last modified: 08-02-2007 09:07 AM by Ajdin Delic.
|
|
| 08-02-2007 09:06 AM |
|
|
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Status:
|
Nezaboravite Musolinija i ono njegovo: Ko nije s nama, protiv nas je.
Decko je pretjerao sa nekim kritikama iotisao u krajnost, ali inace ima mjesta za kritiku. Kad je Edis vodio sa Mersadom, prenosi su bili daleko bolji, ne samo sto je interesanto slusati Mersada vec i sam Edis je imao vise vremena da se usredotoci na utrku, tako da su bili bolje upuceni gdje je ko i na kojem mjestu, pa se nisu desavale greskice oko toga ko je usao u boks, koga su stigli za cijeli krug, da li je na monitoru replay ili neszo novo. Sve je to sasvim normalno, kad covjek prenosi sam utrku, jer je ta stvar zaista zahtjevna. Sve greske ilapsusi se lako primjeti, a kad je sve u redu tad niko neprimjecuje. Ipak... ipak moja zamjerka koja se ne bi smjela ponavljati je da se "brkaju" vozaci, a posebno Ralf koji ima tako izrazajnu kacigu.
Potsjetio bih vas ko i kako je vodio prenos prije Edisa. Azerbejdzanska katastrofa, sa monotonim glasovima i povrsnim poznavanjem F1. Prenosi na HRT-u jesu bolji, ali kad se uzme sav podrska koju pruza HRT i podrska mreze PLUS stvari su sasvim jasne.
Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
|
|
| 08-02-2007 10:39 AM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Gornje samo kao povod za moje misljenje o nipodastavanju naseg/ih jezika uz odusevljenost svime sto je strano, posebice, britansko - americko.
Ako britanska kraljica kaze: "isn't" onda je to kontrakcija.
Ako ja kazem: "s'a", (sh'a) i"co'ek" onda sam papak il' jalijas.
Ako upotrijebim: karpuza za lubenica ili pipun umjesto dinja, nisam koristio bogatstvo naseg jezika nego sam neka seljacina.
Engleski je, biva, bogat jezik.
Jes'... krpez od svih mogucih svjetskih jezika a nas je siromasan (pun stranih rijeci).
Desetljecima se nas jezik omalovazava.
Kul su americki, crnacki zargoski fazoni al' npr. "jami" je oznaka primitivizma.
Nisam bas siguran da je (uvijek) tako.
Licno, kad god mogu, proturam nase: lokalizme, "primitivizme" i sl.
Za mene su oni znak bogatstva naseg/ih jezika pa nek se "cistunci" jezicki zgrazavaju.
|
|
| 08-02-2007 10:52 AM |
|
|
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Status:
|
Gornje samo kao povod za moje misljenje o nipodastavanju naseg/ih jezika uz odusevljenost svime sto je strano, posebice, britansko - americko.
Ako upotrijebim: karpuza za lubenica ili pipun umjesto dinja, nisam koristio bogatstvo naseg jezika nego sam neka seljacina.
Jes'... krpez od svih mogucih svjetskih jezika a nas je siromasan (pun stranih rijeci).
Kul su americki, crnacki zargoski fazoni al' npr. "jami" je oznaka primitivizma.
Za mene su oni znak bogatstva naseg/ih jezika pa nek se "cistunci" jezicki zgrazavaju.
Uz ovaj tekst bi trebala ici podloga od Ramba Turbo folk
...Turbo folk su jeepovi sa niskoprofilnim gumama
Cocacola je Turbo folk...
Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
|
|
| 08-02-2007 10:55 AM |
|
 |
Katz
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
Posljednja utrka koju sam bio primoran gledati je bila Monaco.
Jadan ti.
p.s. DD na forum.
Forever #1
Igor Savic - Gonza
|
|
| 08-02-2007 11:18 AM |
|
|
Smokey
Member

Status:
|
Postoji jos jedno rijesenje nabavis Sky Star i fino gledas na premiere-u imas kanal na kojem se sve prenosi bez reklama i komentatora
|
|
| 08-02-2007 11:31 AM |
|
 |
PITAROZDER
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
to pasha .... uze mi rijec iz usta "ba" ... bistrik rule
idemo ja moja treba i njen frajer
on me pita :"imas li dvije marke?"
reko:"nemam, a i da imam odakle mi"
|
|
| 08-02-2007 02:15 PM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Opet vi sa tim ne higenskim uzimanjem iz usta...
Ma sto se nervirate vidi te da covjek ne zna ni pod kojim se imenom registrovao...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 08-02-2007 09:32 PM |
|
 |
|
|