|
Emisija "Kerozin" na FTV - Osvojite NOV Automobil!!!
|
| Author |
Message |
nismo
Clan AMK PUNGAS

Group: Registered
Status:
|
RE: Emisija "Kerozin" na FTV - Osvojite NOV Automobil!!!
dobit ce hahahaahaha kao i Ana Mirjana R. nakon izbora za MISS BiH
Golf 1.3
Peugeot 205 1.9 CTI cabrio, 1.1 CTI cabrio
Jetta 1.8 GTI
Nissan 200sx 1.8 turbo 16valve
http://www.bhtuning.com
|
|
| 06-05-2007 08:56 PM |
|
|
Bibi
Member

Status:
|
Reci cu samo nesto;
voditelj, definitivno, mora biti upoznat sa auto-moto, tuning, styling terminologijom kao i, zasluzeno, fakultetski obrazovana osoba, koja ce znati obicnom svijetu pribliziti proste stvari a da pri tome ne -udavi- one koji vec znaju nesto vise.
Izbor automobila je, takodjer, bitan a vazan faktor je i njegov vlasnik, koji ne smije biti lokalna papcina koja je uvezla auto iz inozemstva i koja nije ulozila apsolutno nista svoje kreativnosti u izgled, stisce ga do crvenog, pri tome misleci da ima muda a, ustvari, nema mozga.
"Ma ne znam...sjecam se samo da su, sve one kazaljke, bile otisle skroz desno i da nam je to bilo sega...ne znam, nek' vam Mirela isprica."
|
|
| 06-05-2007 09:24 PM |
|
 |
BoB
Senior Member

Status:
|
Mislim da nije u pitanju to ima li kod nas zaista vrijednih primjera tuniga. Ja bih rekao da ima, samo ih treba pazljivo izabrati. Fora je u tome da 99 posto ljudi kod nas ne posjeduje ni elementarna znanja o tome i da je za njih auto sa spojlerima - tuning. Ali to ne znaci da ih trebamo ostaviti u neznanju. Ako ih zanima, onda neka nauce sta je to. A i ti bi trebao izgleda. Kolega Kerozin, nemoj me pogresno shvatiti, ali ako kazes "Koliko ja znam, a neka me isprave ako rijesim, pod tuningom se ne podrazumijeva samo doradjivanje motora vec svega onoga sto je vezano za auto, tako da to svakako to ukljucuje i te plastike kako kazes i zvucnike, i da, sto bolje to vece" onda treba da se zapitas zasto si se uhvatio necega o cemu i ne znas bas puno, ili barem dovoljno da mozes educirati prosjecnog gledaoca. Kao sto Elvir rece, to nije tuning nego styling. I jos ta "reality" varijanta da provodis vrijeme sa vlasnikom i porodicom...Ko da gledam da je pala na pamet nekom uredniku (zaista neznam, ali tako mi zvuci) koji veze nema o autima, jer mu se ucinilo da ce tako privuci gledaoce kojima auti i nisu zanimljivi ali vlasnik i njegovi roditelji jesu. Trebali ste razmisljati o tome da se takve emisije prave za odredjenu ciljnu grupu ako zelite da budu kvalitetne i da ne ganjate gledanost sa folovima koji ce sve razvodniti i uciniti da emisija sadrzi malo ili nimalo tuninga. Ne znam, vec ste krenuli u sve to i kasno je za rikverc, ali trebali ste se prvo malo raspitati i educirati. Kad vec dobijete sansu za projekat onda ga napravite kako treba. I da dovedete u ekipu nekoga ko ima nekakvo znanje o tome. Ovako je ispalo neozbiljno. Jest da vecina gledalaca nece skontati, ali ipak ima i solidan broj onih koji hoce. I za kraj, slag na tortu - "osvojite nov automobil", tj. znate da cete dodjeliti automobil ali jos pojma nemate koji...
P.S. Na ovom forumu mozes naci mnogo informacija koje ce ti biti stvarno korisne, pa savjetujem da se malo zadas po arhivi i naucis vise o temi koju obradjujes, u interesu emisije, gledalaca i tebe licno. A vjerujem i da su clanovi foruma spremni pomoci i rijesiti eventualne nedoumice. Ko pita ne skita, a nikad nije kasno.
|
|
| 06-05-2007 09:37 PM |
|
|
BigSmoke
Member

Status:
|
po obicaju nasem svijetu nista ne valja, hajd uredu, ali niste ni vidjeli kako to izgleda a vec imate hiljadu razloga za pljuvanje
za razliku od vas, gledao sam pilot epizodu i mogu reci da je poprilicno dobro uradjeno, pogotovo za pocetak necega. i opet je naglasak na autu, a druzenje sa vlasnikom dodje vise kao nacin da se auto bolje prezentira. pa kako inace mislite da se to uradi, sta da uzme papir i procita sve sto je radjeno na autu, par slika i to je to ?
sta ce biti poslije tj kakva ce auta moci uci u emisiju, u to ne ulazim, ali nemojte unaprijed osudjivati nesto
sto se tice imena, opet cjepidlacenje, pa 50% stvari na svijetu ima glupe nazive do bola (ne samo tv emisije) pa to opet ne smeta njihovom uspjehu.
This post was last modified: 06-05-2007 09:43 PM by BigSmoke.
|
|
| 06-05-2007 09:40 PM |
|
 |
BoB
Senior Member

Status:
|
@Zlaja Ban
Ima tema i o kerozinu i gorivima generalno pa neka nadje...A neki dan procitam u novinama da je Pink BH najgledaniji
|
|
| 06-05-2007 09:46 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
ajde ba da vidimo tu emisiju pa da pricamo. bezveze vako na suho.
A sto se tice voditelja, voditelj je samo tzv ''talking head'', i ne mora znati nista o toj temi, dovoljno je da cita ono sto mu neko ko zna pripremi. Bilo bi dobro za njega da zna, ali i ne mora.
Pa sta mislite da ona ''zemska'' iz Hrvatske zna gdje je motor u autu? A vodi emisiju. I to prilicno dobro ako smijem primijetiti.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 06-06-2007 07:05 AM |
|
 |
elvir
Posting Freak

Status:
Away
|
U tome i jest problem...svi traze talking head...daj nek dobro izgleda pa taman da nezna i dvije pametne sastaviti..
Zemska vodi emisiju dobro ali isto tako i emisija je limunada opsta...pa se ustvari samo dobro uklopila u ambijent...
Zar nije bolji primjer Tiff Needel i njemu slicni...ili mozda jos bolji primjer...zasto onda mene ne bi neko primio da budem hirurg..pilot ili slicno...svastarenje nema i nikad nije imalo veze sa profesionalizmom...a druga je stvar sto o profesionalizmu niko ne razmislja...
I da..uopste ne kritikujem emisiju...kritikujem ovo sto je dosad izneseno na forum...a forum za to i sluzi..
http://www.bhrenaultclub.com
|
|
| 06-06-2007 07:36 AM |
|
|
MUSA
Member

Status:
|
P.S. konsturktivne kritike i prijedlozi su i vise nego dobrodosli. Pretpostavljam da su ovdje raja koja se bavi time, a cini mi se da nam je svima u interesu da od ovoga napravimo dobar projekat.
Dobio si tri konstruktivne kritike u mom prvom postu, pa se nisi ni osvrnuo
Da podsjetim koje tri:
Izbor poruke koju emisija salje gledaocima - pogotovo mladjim...
Nacin glasanja...
Izbor voditelja...
...nego je poenta to pribliziti ostatku Bosne i Hercegovine ( cca 2 500 000 ljudi)...
Prema zadnjim podatcima iz jula 2007 god. ova drzava ima 4,552,198 stanovnika...
Ako hoces detaljno
0-14 godina: 15% (muskaraca 353,163/ zena 331,133)
15-64 godina: 70.4% (muskaraca 1,615,011/ zena 1,587,956)
65 godina i preko: 14.6% (muskaraca 273,240/ zena 391,695)
Kerozin-analogija vezana za avione, a ovo su automobili koji vise izgledaju kao avioni nego obicni auti.
Ovo je prvi put da cujem ovakvo razmisljanje, elem ...glupa analogija - vec je neko spomenuo visoke oktane kao puno bolji primjer...
…POTPUNO NOV AUTOMOBIL…
Ovo ti je vec objasnilo par ljudi sa foruma…
Jos bi bilo lijepo da se predstavis, bar iz kurtoazije...
Uglavnom gledaj odgovore ovih ljudi ovdje kao dobronamjerne kritike i pokusaj aplicirati dosta toga, naravno da bi emisija bila sto bolja...
Street Reis ul-Ulema Team ; )
|
|
| 06-06-2007 08:56 AM |
|
 |
Sexon
Member

Status:
|
ŽIVI I ZDRAVI BILI PA EMISIJU DOCEKALI !
This post was last modified: 06-06-2007 10:41 AM by Sexon.
|
|
| 06-06-2007 10:41 AM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
Zar nije bolji primjer Tiff Needel i njemu slicni
jeste.. slazem se ja sa tobom u tom pogledu i da treba napraviti jednu takvu emisiju sa jednim likom kakav je Tiff.
Problem je sto se na nasoj regiji sve gleda kroz $ i ocekuje se da se sve u roku od dvije epizodi isplati. A i sam si u ovoj bransi i znas koliko znaju zastupnici brandova tersat zbog gluposti i stvariti besmislen pritisak ako se osjete prozvanim.
Sjecas se Lade i sajma u Frankfurtu hahaha
Ono jeste limunada, ali prolazi marketinski i na nasem regionu je samo to bitno. Zato i kod nas opstaje masa medija koji se bave automobilima a nit smrde nit mirishu, ali imaju dovoljno da prezive, jer nam je takvo trziste.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 06-06-2007 11:15 AM |
|
 |
|
|