|
Emisija "Kerozin" na FTV - Osvojite NOV Automobil!!!
|
| Author |
Message |
Kurafte
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Emisija "Kerozin" na FTV - Osvojite NOV Automobil!!!
po obicaju nasem svijetu nista ne valja, hajd uredu, ali niste ni vidjeli kako to izgleda a vec imate hiljadu razloga za pljuvanje
za razliku od vas, gledao sam pilot epizodu i mogu reci da je poprilicno dobro uradjeno, pogotovo za pocetak necega. i opet je naglasak na autu, a druzenje sa vlasnikom dodje vise kao nacin da se auto bolje prezentira. pa kako inace mislite da se to uradi, sta da uzme papir i procita sve sto je radjeno na autu, par slika i to je to ?
sta ce biti poslije tj kakva ce auta moci uci u emisiju, u to ne ulazim, ali nemojte unaprijed osudjivati nesto
sto se tice imena, opet cjepidlacenje, pa 50% stvari na svijetu ima glupe nazive do bola (ne samo tv emisije) pa to opet ne smeta njihovom uspjehu.
potpuno se slazem
|
|
| 06-06-2007 12:10 PM |
|
|
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
Evo sada gledam reklamu i to moram da kritiziram, pa covjece ja u WMM napravim cudo a ovi ko fol napravili neka kola iz onih igrica starih jedno 1000 godina. Ali jos jednu informaciju kada sam cuo a to je da se ne zna koje je nagradno auto u pitanju pa to je ziva katastrofa jebiga bice to kao oni kada daju 13-ke gume koje nikome ne trebaju niti ko vozi na njima .
Eto i za EJ ok je kada uzmu covjeka za posao ono samo radi izgleda i toga ali neka ostane u svojim manirima a ne da se sada pokazuje za nesto sto nije jebiga jednostavno ne ide. Budi i dalje smeker i sminker jer ti to pase ali sa kljucem u ruci i sav zamascen nidje veze.
Stela i ti aspekti. Pa daj majketi imali itko kod nas snage da uradi pravi tuning pored styling-a? Tesko. To ljudi koji rade rade za brdske utrke i oni trose svoj novac za svoj ceif. Uglavnom da dalje ne pricam krenulo je lose a kako ce da zavrsi ne znam, uglavnom krenulo se sa necim sto nema niti kraja niti pocetka tj. koliko ce auta biti uzeto u razmatranje nakon sto se dodjeli nagrada, nadam se nece biti jedno 500 .
|
|
| 06-06-2007 12:16 PM |
|
 |
basake
Posting Freak

Status:
|
Pojedinci! Bacite te naocale prefinjenog profesionalizma sa ociju i podrzite ljude i njihovu incijativu. Svaka premjera je teska, ocekivati je i propuste. Koncept kao koncept je dobar.Najvaznija je expertriza koja treba da postavi odgovarajuce kriterije i da zna da razlikuje nakiceno od sredenog auta.
Tuning znaci poboljsati preformanse, podrazumljeva modifikacije na motoru, pogonu, amortizaciji, aerodinamici. Styling s druge strane je 100 procentualna stvar ukusa. Moze da se kombinuje sa tuningom, al je rijetko primjenjeno jer u mnogim slucajevima "tuner" neposjeduje adekvatno znanje.
Ja licno podrzavam pristup sa sto manje cistog stylinga i sto vise tuninga u svrhu da svi ljubitelji automobila nauce nesto vise o tehnici.
|
|
| 06-06-2007 12:42 PM |
|
 |
elvir
Posting Freak

Status:
Away
|
A zasto da "bacimo te naocale prefinjenog profesionalizma sa ociju"? Da bi nam neko mogao zamazivati iste te oci neprofesionalizmom? Trebamo biti ovce...to je logika?
http://www.bhrenaultclub.com
|
|
| 06-06-2007 01:46 PM |
|
 |
basake
Posting Freak

Status:
|
A zasto da "bacimo te naocale prefinjenog profesionalizma sa ociju"? Da bi nam neko mogao zamazivati iste te oci neprofesionalizmom? Trebamo biti ovce...to je logika?
Nemoj me pogresno shvatiti Elvire, nisam protiv strucnosti, to je neprocjeniva vrlina ali nemozemo puno ocekivati od jedne emisije koja je jos uvjek u fazi pripreme. Na greskama se obicno i uci i pravi postepena reorganizacija. Budemo li zanovjetali necemo imati nista.
Idealno bi bilo da je voditelj neki tehnicar ali ako nema takvog kadra moze neko znanjem manje podkovan.Nevjerujem da bi to drasticno uticalo na kvalitet emisije. Ipak bi ovo trebala biti emisija u kojoj glavnu ulogu igraju vozilice i njihovi vlasnici.
|
|
| 06-06-2007 02:40 PM |
|
 |
BigSmoke
Member

Status:
|
Ipak bi ovo trebala biti emisija u kojoj glavnu ulogu igraju vozilice i njihovi vlasnici.
upravo to. u svakom slucaju vecinu price o automobilu prica vlasnik auta, tako da s te strane voditelj i ne mora biti upucen i svaki najmanji detalj vezan za neku preradu.
|
|
| 06-06-2007 06:50 PM |
|
|
KerozinFTV
Junior Member

Status:
|
Ja sam jedan od producenata emisije
1. Sto se tice voditelja to se sigurno nece mijenjati jer je to autorski projekat Borisa C.
On ce i voditi onako kako je vodio, bio sminker ili ne, a slike su ipak morale na neki nacin tematski biti vezane za automobile i vizuelno u skladu sa identitetom emisije.
2. Mislim da ljudi ne shvataju da ovo NIJE emisija o tuningu niti o stylingu samom po sebi, nego je emisija koja objedinjuje reality i auto emisiju, a tematika su joj ljudi i vozila na kojima su vrsene dorade.
Shodno tome, nema potrebe za nekim tehnicarem, a mislim da ta kombinacija tehnicara+tv voditelja ne postoji.
Jer nas mentalitet je, kao sto sam vidio u nekim od postova " meni je ofirno na tv, ali dacu auto"
Hmm?
3. Stoga, cilje emisije nije strucno predstavljanje i edukovanje ljudi za tuning i styling niti ulazenje previse u tu tematiku samu po sebi, jer to vecini gledalaca jednostavno nije interesanto. Emisija je zamisljena kao jednostavno upoznavanje generalne publike sa takvim vozilima i ljudima koji trose svoje vrijeme, rad, trud, novac koliko je moguce u emisiji koja ce biti interesanta SVIMA a ne samo upucenima u te teme.
Mislim da je za pohvalu davanje prilike i medijskog prostora, naglasavam po prvi put, ljudima koji se time bave a niko i ne zna za njih ili ih posmatraju kao "cudake" freakove isl.
4. Vezano za proglasavanje pobjednika. Vidim da vam ni to ne odgovara, a kontradiktorni ste. Televoting je i uveden da ne bi bilo insinuacija na ispravnost odluka, dakle televoting ce biti uveden da ne bi bilo "stela" i favorizovanja.
Nekima ni to ne odgovara.
5. Sve konstruktivne prijedloge i kritike prihvatamo jer i mi zelimo ovo odraditi najbolje sto mozemo,a i mi imamo ogranicavajuce faktore produkcije,vremena montaze isl.
6. Svakako mislim da je za pohvalu, da upravo vama, tj. ljubiteljima automobilizma ( tuninga, stylinda, street race i svega ostaloga) neko da medijskog prostora. Naravno, bosanski mentalitet je nesto sto se ne mijenja. Nista nije dovoljno dobro.
U svakom slucaju, ne bih se ni ukljucivao povremeno u diskusiju, da sve komentare, koji su konstruktivni,ne posmatram kao nesto iz cega se moze izvuci pouka i korist za sam projekat.
Pozdrav
|
|
| 06-06-2007 06:55 PM |
|
 |
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
Eto prvo i prvo vec ti je napomenuto da same ideje i koristi i svakojake umna i druga djela su vlasnistvo ovih ljudi tako da ako iko (sa ovog foruma ) prepozna ikoji aspekt svoje ideje u vasoj emisiji rado cu stati na njegovu stranu i pomoci mu bilo kako bilo da vas tuzi , samo da se razumijemo.
Uglavnom rado inace dajem svakojake upute i bakaracije ali kada se moja ideja direktno moze uzeti i unovciti onda pocinjem da biram rijeci . Ti niti jednom nisi spomenuo da bi stavio nas u potpis emisije tj. ako uzes neke dijelove nod nas da lijepo napises nase virtuelno ime jer vecina od nas se zna i u stvarnom svijetu i svi ce znati o kome je rijec a ne da tamo nesto vi pravite i usavrsavate a usput zaboravite one koji su vam uoblicavali vasu ideju. Ne treba nama novac samo neka moralna satisfakcija.
Eto meni je jedna od najbitnijih stavki emisije koju vi nemate da se zna glavna nagrada da na kraju ne bude da vam dodje covjek i hoce da vam glavu razbije zbog toga sto nije dobio ili dobio nesto sto je smijesno.
|
|
| 06-06-2007 07:11 PM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Izgleda da mislimo isto (formulisano na dva nacina)
P.S. konsturktivne kritike i prijedlozi su i vise nego dobrodosli. Pretpostavljam da su ovdje raja koja se bavi time, a cini mi se da nam je svima u interesu da od ovoga napravimo dobar projekat.
- Naravno da su kritike i prijedlozi dobrodosli, pogotovo besplatni.
Savjeti strucnjaka (poznavalaca) se, inace, naplacuju.
- Naravno da je dobar projekat svima u interesu.
Najvise onome ko ga pravi.
(Biva: Das dobar savjet i postanes slavan u BiH i sire. Aha.)
- Nagrada - automobil.
Meni to k'o da najboljem obucaru (proizvodjacu) u drzavi poklonis nove Adidas tene.
Ljudi preradjuju, doradjuju, prave.
Dajte im para.
(Eto ispade i prijedlog)
|
|
| 06-06-2007 07:28 PM |
|
 |
KerozinFTV
Junior Member

Status:
|
Eto prvo i prvo vec ti je napomenuto da same ideje i koristi i svakojake umna i druga djela su vlasnistvo ovih ljudi tako da ako iko (sa ovog foruma ) prepozna ikoji aspekt svoje ideje u vasoj emisiji rado cu stati na njegovu stranu i pomoci mu bilo kako bilo da vas tuzi  , samo da se razumijemo.
Uglavnom rado inace dajem svakojake upute i bakaracije ali kada se moja ideja direktno moze uzeti i unovciti onda pocinjem da biram rijeci  . Ti niti jednom nisi spomenuo da bi stavio nas u potpis emisije tj. ako uzes neke dijelove nod nas da lijepo napises nase virtuelno ime jer vecina od nas se zna i u stvarnom svijetu i svi ce znati o kome je rijec a ne da tamo nesto vi pravite i usavrsavate a usput zaboravite one koji su vam uoblicavali vasu ideju. Ne treba nama novac samo neka moralna satisfakcija.
Eto meni je jedna od najbitnijih stavki emisije koju vi nemate da se zna glavna nagrada da na kraju ne bude da vam dodje covjek i hoce da vam glavu razbije zbog toga sto nije dobio ili dobio nesto sto je smijesno.
Morpheus.
1. Mislim da se zanosis sa idejama o tuzbi i autorskim pravim, a pogotovo njihovoj primjenjivosti u BiH. Misljenja koja se iznose javno, su upravo to - javna.
S druge strane mislim da ovdje nista nije bilo predlozeno sto bi konkretno ili direktno poboljsalo/uticalo na izgled emisije. Pod tim podrazumijevam nacin snimanja, ljude,kadriranje, podatke isl koji inace nisu dostupni.
U svakom slucaju, ne brini, ako sta konkretno predlozis, a mi iskoristimo potpisati cemo te na kraju odjavne spice kao prijatelja projekta
2. Sto se tice automobila, to ce sigurno biti, a kakvo to ne znam jer se o tome brine sektor marketinga RTVFBiH. Mogu samo nagadjati da ce biti automobili od kompanija sa kojima RTVFBIH inace ima saradnju a to su ASA, F-Autocentar SA, Hyundai itd.
Kakvo god da budem, mislim da to nije mala stvar.
Znas li i jednu drugu emisiju koja nudi takvu nagradu ljudima koji to svakako rade iz ljubavi?
U ovom trenutku se to jos ne zna jer je to malo duzi proces, a emisija mora poceti sa realizacijom, a ja ocekujem da ce do septembra tj. do emitovanja bit poznat i model i boja i kubikaza i vrsta motora 
Nece biti razbijenih glava:palizaconsilla7eo:
3. Mislim da je moguce prepoznavanje ovog kolektiva moguce jedino kroz neko medjusobno medijsko reklamiranje,(s obzirom na ogromnu razliku cijene marketing usluga na internetu i na FTV) tj da mi stavimo logo na kraju odjavne spice i prepoznamo ga kao prijatelja projekta a da se ovdje stavi neki nas logo.
Opet, to je nesto sto je do urednicke odluke emisije,ali i vlasnika ovog portala,kao i do press sluzbe FTV.
|
|
| 06-06-2007 07:36 PM |
|
 |
|
|