|
Emisija "Kerozin" na FTV - Osvojite NOV Automobil!!!
|
| Author |
Message |
dr
Posting Freak

Group: Registered
Status:
Away
|
RE: Emisija "Kerozin" na FTV - Osvojite NOV Automobil!!!
Uzgred sarajevska televizija (pred i poslijerantna) ima stil koji nikako da dobije na zivosti i interesantnosti.
Stil koji se uvukao u "televizijske ljude" i nikako da ga se rijese.
Slikovna i zvucna osnova ili pozadina su "depresivno ubijajuce" s tendencijom prosirivanja na cijele emisije i na sto vise njih.
Lajtmotivi u serijama koji dovode do ludila svojom dosadnoscu (duzinom, pretjerano cestim ponavljanjem, nikakvim kvalitetom).
Pauze ispunjene "mrtvim snimcima sporotekucih voda i lelujajuceg lisca i trava".
Itd.
Nije mi jasno da, strucnjaci, ne uspijevaju bar kopirati ono sto je uspjesno.
Ima izuzetaka al' vec desetljecima gledam istu sliku, npr.: "Studijska, kafanska basta, pjevac pred publikom koja sjedi za stolovima i srce mineralnu..."
Objektivno, zagrebacke TV kuce znaju sta i kako.
(sve rade da bi mlatnuli sto vise para; naravno; al' to izgleda dobro - makar mi se nesto tematski i ne svidjalo).
Beogradjani znaju ponesto.
CG i MAK su vjecito bili teski davez (cast ponekom uzletu).
E sad... na osnovu recenog, ne sjecam se da sam za sta drugo, izuzev TLN, rekao: "Ja' dobre stvarke."
Jednostavno, davno sam izgubio nadu da tu nesto moze valjati.
Ako se varam - tim bolje po nas narod.
|
|
| 06-06-2007 07:52 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
2. Sto se tice automobila, to ce sigurno biti, a kakvo to ne znam jer se o tome brine sektor marketinga RTVFBiH. Mogu samo nagadjati da ce biti automobili od kompanija sa kojima RTVFBIH inace ima saradnju a to su ASA, F-Autocentar SA, Hyundai itd.
Kakvo god da budem, mislim da to nije mala stvar.
Znas li i jednu drugu emisiju koja nudi takvu nagradu ljudima koji to svakako rade iz ljubavi?
U ovom trenutku se to jos ne zna jer je to malo duzi proces, a emisija mora poceti sa realizacijom, a ja ocekujem da ce do septembra tj. do emitovanja bit poznat i model i boja i kubikaza i vrsta motora
za automobil pitam jer znam kako ljudi koji bi ucestovali razmisljaju.
Neko ko je ulozio 20-tak hiljada KM u svoj automobil, mislim da mu nece biti zanimljiv Hyundai Getz ili Accent, ili neka Fiestica. Njima ne treba drugi automobil, oni imaju automobil u koji uvaljuju sve i jedan fening.
Konkretan prijedlog od mene, jeste da jedna od nagrada bude posjeta nekoj od poznatih tunerskih kuca. Recimo posjeta ABT-u, posjeta Edo Competitionu (covjek sa nasih prostora), Brabusu i slicno. To recimo kosta manje nego novi automobil, a vjerujem da bi vecina pravih tunera vise voljela par dana u Brabusu ili Abt-u.
Usput, vi biste dobili dodatni materijal kada bi pratili istog tog covjeka pri toj posjeti, i time dobili zaista kvalitetan materijal (naravno ako se to dobro snimi).
3. Mislim da je moguce prepoznavanje ovog kolektiva moguce jedino kroz neko medjusobno medijsko reklamiranje,(s obzirom na ogromnu razliku cijene marketing usluga na internetu i na FTV) tj da mi stavimo logo na kraju odjavne spice i prepoznamo ga kao prijatelja projekta a da se ovdje stavi neki nas logo.
ja se zezam malo kad sam rekao hocemo li mi imati reklamu . Ne bih se slozio po ispravnosti poredjenja cijena na internetu i TV, jer ima tu puno drugih faktora, poput recimo ciljane publike, tradicije i kojecega. Sve ima svoje ali se moze razgovarati i o tome sto da ne, ali bih volio vidjeti pilot emisiju ili nesto konkretnije od projekta.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 06-06-2007 08:03 PM |
|
 |
Bibi
Member

Status:
|
...bude li, i jedan, vlasnik tuniranog vozila ''nosio majicu sa plamenovima''...propade emisija.
Najjednostavniji savjet.
@Boris Cigler
Ne izgledas mi kao neko koga interesuje automobilizam.
"Ma ne znam...sjecam se samo da su, sve one kazaljke, bile otisle skroz desno i da nam je to bilo sega...ne znam, nek' vam Mirela isprica."
|
|
| 06-06-2007 11:09 PM |
|
 |
BigSmoke
Member

Status:
|
za automobil pitam jer znam kako ljudi koji bi ucestovali razmisljaju.
Neko ko je ulozio 20-tak hiljada KM u svoj automobil, mislim da mu nece biti zanimljiv Hyundai Getz ili Accent, ili neka Fiestica. Njima ne treba drugi automobil, oni imaju automobil u koji uvaljuju sve i jedan fening.
ma da bude nagrada Ferrari F430 nekome bi bilo malo...
pa naravno da takav auto nije pretjerano zanimljiv, ali u smislu da ga ne bi sebi kupio, a kad ga dobijes na poklon nije mala stvar. kome ne treba drugi auto, moze ga prodati i zdravo
zasto sad da se opterecavamo time kako ce "nesretni" pobjednik iskoristiti nagradu od 20ak hiljada KM
|
|
| 06-07-2007 02:44 PM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
pa covjek koji je skrsio 20 milja u tuning i styling, mogo je sebi kupiti jedno od auta koje sam naveo. Ali nije, jer nece, i bezveze mu je davati takvu nagradu.
zato i kazem,.
A jeftinije je napraviti posjet nekom velikom tuneru nego dati auto koje ce onda stajati u salonu pa kad se proda onda ce on dobiti pare.
A kao sto rekoh, dobija se strava materijal za tv, sve je to onda puno veci show i interesantnije. Meni bi bilo pravo interesantno gledati kako bi izgledao to kada bi pobjednik posjetio ABT i kako bi tekla ta njegova posjeta, da li bi promijenio svoje glediste na tuning i sta bi bilo nakon te posjete.
AKo se ganja reality i show onda je to rjesenje barem po meni. Ja bih tako, a oni nek rade kako hoce.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 06-07-2007 06:11 PM |
|
 |
airman1
Member

Status:
|
Da i ja malo uskocim u pricu:
Makar sto se nagrade tice. U potpunosti se slazem sa Edisom, neko ko ce radije kupiti polovnu Alfu nego novog Hjundajia sasvim sigurno dobro zna sta hoce. Medjutim, ako se radi vec emisija o tuningu ili sta vec se pokusava uraditi s time, onda bi bilo potpuno logicno odraditi jednu vrstu nagrade ili u komponentama za tuning ili dijelovima ili ICE komponentama. Ali to se nece desiti, naravno, nit ce Edisov prijedlog proci. "Kompenzacijski poslovi" su pravi odogovor na pitanje zasto. Televiziji je jeftinije da kompenzacijom dodje do nagrade za pobjednika jer je racunica jednostavna. Zastupniku se obezbijedi besplatno rekalmiranje u odredjenom periodu a za uzvrat se dobija vozilo (naravno najjeftinaja varijanta). Jednostavno i sto je najvaznije televiziju to nista ne kosta jer u sve to ne ulazu "vlastiti" novac (koji u stvari i nije njihov) vec se samo radi o re-distribuciji rekalmnog prostora da bi se zadvoljio dogovor sa auto kucom. Jednostavno. Ovo je u stvari i pokazatelj koliko ovakve emisije nemaju puno smisla (u nasim uslovima) jer ne postoji prateca idustrija koja bi sponzorstvom i sponzoriranjem nagrada mogli da privuku gledaoce. Mozda bi nekoliko trgovina ICE opremom moglo sklepati kakav paket ICE opreme za vozila i to je otprilike sve. Poklanjati nekome ko tunira vlastiti automobili, komercijalni automobil nema nikakvog smisla, ali je u nasoj ekonomskoj situaciji jedino moguce. Makar se taj auto moze prodati ako nista drugo. Svidja mi se Edisova ideja o posjetama Tuining radionicama, ili da se pobjedniku da odredjena svota kesa koju moze utrositi kako zeli, ali to se nece desiti jer televizija ne voli trositi novac na te stvari. Zasto i bi kad je vrijeme besplatno i placaju ga gradjani BiH. U tom, grmu daklem lezi zec. Nadam se da ce emisija uspjeti da ce uspjeti da opovrgne nase sumnje, ali ako znamo da Rafinerija Ulja Modrica vise novca daje na fudbal nego na automobilizam onda na sve ovo ne treba trositi previse rijeci.
To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
|
|
| 06-08-2007 10:26 AM |
|
|
Fele
Posting Freak

Status:
|
Samo mi nije jasno sta je cilj ove emisije, da prikaze auta sa ceste i to je to?! Ili je mozda samo fazon da se poveca gledanost? Mislim da je samo u tome fazon.
Po meni trebali ste snimit par legalnih utrka street race i pokazat narodu da i to postoji i da divljaci imaju gdje da se istresu, pa napravit priloge sa klubovim iz Mostara, Banja Luke, Sarajeva, Gradiske... jer to su ljudi koji zive za to i bave se sa tim i zele nesta promjenit.
Pa malo i vlast kritikovat koja ne obraca nikakve paznje niti pruza neku pomoc i ljudima otvorit oci i pokazat da nismo divljaci na cesti itd. Dakle pomoc nam a ne nekim ljevim guzonjinim sinovima koji je iskesiro pare da sredi auto da bi pokupio trebu i kod vas se reklamiro i jos nedaj boze dobit jos jedno auto.
Budimo realni, al po mom misljenju nema dovoljno auta koje bi moglo ispuniti zahtjeve koje trazite, styling eksterijera, enterijera, ozvucenje i jos tuning po mogucnosti. Evo primjera radi Sejo sa Stilom koji bi i imao nesto da pokaze i koji je dosta ulozio u auto kaze da nebi se prijavio.
Jos jedna stvar, dosta momaka nece da se prijavi jer ne zele da se vidi sta od ozvucenja imaju u gepeku jer ih je strah da sljedeceg jutra ne ostanu bez toga.
FK automotive - prodaja - Pioneer
|
|
| 06-17-2007 10:05 PM |
|
 |
BoB
Senior Member

Status:
|
Pticica mi je sapnula da cemo vec u jednoj od prvih epizoda imati prilike da uzivamo u svim carima napucanog golfa dvice dizela. Izgleda da se ipak nisam zajebo u pretpostavkama
|
|
| 07-05-2007 01:09 PM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
|
|
| 07-05-2007 01:18 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Je li onaj 1,6 najbolji...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 07-05-2007 01:46 PM |
|
 |
|
|