Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Ferrari protiv svih
Author Message
Gedoras
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
Ferrari protiv svih

Pozdrav svim ljubiteljima Formule 1

Interesuje me Vase misljenje o jednom fenomenu koji je prisutan na prostoru
bivse SFRJ, tj. u svim drzavama bivse SFRJ. Naime, 80 % ljubitelja F1 su navijaci Ferrarija.
Nema potrebe pricati o velicini ovog F1 tima, titulama, superiornosti i naravno kralju ovog sporta koji je Ferrari izvukao iz mrtvih.
Ja licno ne vidim nikakvu povezanost regiona bivse SFRJ sa Ferarrijem. U Beogradu sam Ferrari video cela dva puta i oba puta je za volanom bio neki mrgavi dripac.
Meni bi licno bilo logicnije da gradjani ovih drzava navijaju za BMW, Tojotu, Hondu tl. brendove koji su im dostupni.

Da li smatrate da napaceni narodi ovih drzava navijaju za ovaj superiorni tim kako bi uspehe tog tima pripisali sebi i bar u jednom trenutku imali lazni osecaj da su bolji od drugih. U tom se slucaju Ferrari cini kao najbolji izbor, najmanje su sanse da ne slavis na kraju sezone.

Pozdrav,

Formula 1 Serbian Community
http://www.f1sc.net

This post was last modified: 02-19-2008 01:28 PM by Gedoras.

02-19-2008 01:27 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
PITAROZDER
Super Moderator

Group: Super Moderators
RE: Ferrari protiv svih

posto jos "golfov" bolid nije napravljen , moze Ferrari uskocit ko zamjena za neko vrijeme

idemo ja moja treba i njen frajer
on me pita :"imas li dvije marke?"
reko:"nemam, a i da imam odakle mi"
02-19-2008 03:03 PM
Sajo_Turbo
Posting Freak

98% ljudi sa područja balkana ne navija ni za koga, nego su samo culi da je ferrari nesto i zato za njega "navijaju".

My dream cars: Porsche 959, GT1, GT2, GT3; - BMW M3 CSL, 850CSi, M5 (E60) and of course Bugatti Veyron
02-19-2008 05:27 PM
Brzi
Member

u pravu si gedoras, malo me navijanje za ferrari "odavde" asocira na one usputne gledaoce dakar relija kojima slucajno trasa prolazi kroz njihovo selo (f1 kroz nase tv ekrane), pa hajde da se vristi, pije i navija za onoga ko ce najvjerovatnije biti pobjednik, a u ferrariju niko ni dvije sekunde u zivotu nije potrosio misleci na balkan, kakvi apsurdi...

Da je priroda forsirala prednji pogon, ljudi bi hodali na rukama!
02-19-2008 09:06 PM
Skyline
Super Moderator

pa ima i nas koji navijamo za ferrari jos od 97, i bili smo uz njega i kada je McLaren kidao i kada je Renault kidao, a i kada je Ferrari kidao

ali ima i jako puno ljudi koji sednu nedeljom upale tv, vrte kanale, naidju na trku i krenu ferrari ferrari, a sledece sezone napred alonsoooo

The only way is….sideways
Nissan 200SX S14 SR20DET
02-19-2008 10:08 PM
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

za Ferrari navijam od kako znam za sebe i nikada nisam mjenjao misljenje...
Citiram Uzvik jedne djevojke povodom sampionata F1 2000-te godine, upucen Frentzenu (Jordan-Honda, zuti bolid) : "Joooj kako im je fino auto, bas im lijepo stoji zuta, e ja navijam za ove!!!"
Vjerovatno, prema ovom sudu i vecina ljudi na nasem kraju navija za ferrari...

Das Auto
Digital (Technology) and Elefant (power)
DIGIFANT

Ismet Mujezinović , Tešanj
02-19-2008 10:18 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Rainman
Clan AMK PUNGAS

Group: Administrators
Status: Away

Formulu pratim od malih nogu i Ferrari je uvijek bio prisutan u mom srcu , a sto se tice te ljubavi moje auto snova je Ferrari, kod mene je sve Ferrari i ljubav prema Italijanima inace

Alfa ce uvijek biti guja na cesti!!!
02-19-2008 10:24 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Jody Schecktera se baš i ne sjećam, ali za Ferrari navijam od vremena Bergera, Alboreta i Mansella. Tad baš i nisu bili jaki kao zadnjih godina, pa ne navijam za njih iz takvih razloga. Ferrari je jedan od najznačajnijih timova u svijetu F1, kao i jedan od najznačajnijih proizvođača cestovnih automobila, jedini tim u F1 koji sam pravi cijeli bolid, ne kupuje šasiju ili motor od nekog drugog. Nastao je, kao što je poznato, iz ljubavi jednog čovjeka prema auto-sportu, a ne kao rezultat namjere nekih biznismena da uzmu svoj dio kolača. Ferrari ima svoju priču, tradiciju i rezultate, svaki auto sastavlja ručno, a i lijepo ga je vidjet' onako crvenog, dakle marka s karakterom i duhom. E, iz tih razloga ja volim Ferrari, imam njihovu zastavu i šal. Zbog njih sam išao na trku i zbog njih ne propuštam niti jedan prenos već nekih 20 godina, osim u ratu, jer nismo imali struje. Dakle, poenta ljubavi nije geografija, nego srce. Ferrari mi nije poslao paket preko Adre u ratu, ali mi pruža zadovoljstvo kad god ga vidim, na ekranu ili u živo. Postoji nešto što se naziva snovima, moj san je Ferrari i to nema nikakve veze s tim gdje sam rođen. Mislim da to ne bi trebalo miješati.
Hondu vozim i Honda je u F1 moj "drugi tim". Njena priča je jako slična Ferrarijevoj u smislu da je nastala kao plod ljubavi i strasti jednog čovjeka prema automobilu i koga drugi nisu zadovoljavali, pa je napravio nešto svoje i bolje. Ne bih nabrajao sve razloge ljubavi prema Hondi jer bi to potrajalo, ali to je onaj "realni" aspekt u kojem se dio snova ostvario i koji je, za moje mogućnosti, najbliži onom dijelu snova koji se vjerovatno nikad neće ostvariti. Ali nikad neću prestati vjerovati da hoće.

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
02-20-2008 06:52 AM
Skyline
Super Moderator

Rainman Wrote:
Formulu pratim od  malih nogu i Ferrari je uvijek bio prisutan u mom srcu , a sto se tice te ljubavi  moje auto snova je Ferrari, kod mene je sve Ferrari i ljubav prema Italijanima inace

uvek sam bio i ostacu relista
i uvek mi bude slatko kada na Race of Champions neki reli vozac mlatne F1 vozaca

ali, daleko od toga da F1 mrzim
F1 mi je, mimo toga sto su stvarno peace of engeneerinig and man skills, takodje i sport koji mogu da pratim i u kom mogu da navijam, za razliku od relija gde stojis i cekas i zuuuuuuuu, pa onda cekas sledeceg

F1 sam pratio kao klinac i nesto sam simpatisao Prosta

kasnije, u drgugoj polovini devedesetih, kad sam resi oda pratim F1, logicno je bilo da ce to biti SF, zato sto mi je bio i ostao san Ferrari F40 i uvek sam ga vise voleo od Diabla i ostalih ss automobila na koje su se moji vrsnjaci lozili, iako je imao manje snage, a uz njega sam bio zaljubljen u 308 GTB, Testarossu, 348

sasvim slucajno se pogodilo da je te godine Nemac seo za volan i od tada pocinju moja brojna slavlja ,ali i grickanja noktiju, nerviranja, odlazak u Madjarsku i nikada nisam menjao tim, cak ni kada su McLaren, Renault ili Williams imali svoje najsjajnije dane

Nissan 200SX S14 SR20DET
02-20-2008 07:12 AM
Skyline
Super Moderator

ali ovde nije rec o nama, freak-ovima, jer kod nas nema zabune zasto navijamo za ovaj ili onaj tim
mi nismo pomodari, vec nam je svima benzin u guzici, a umesto srca imamo klip i radilicu

ovde je rec o ljudima koji se priklanjaju najjacem timu u sezoni i prate F1 cisto iz zabave, tako da ove godine navijaju za Ferrari, pa sledece za Renault, pa im je onda Hamilton wunderkind i tako redom

Nissan 200SX S14 SR20DET
02-20-2008 07:16 AM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  F1: Ferrari započeo pripreme za novu sezonu Rainman 10 426 01-07-2008 03:52 PM
Last Post: Faya_M5
Winner_first_h4h SCHUMMI I FERRARI Rainman 2 333 11-21-2007 10:14 PM
Last Post: Rainman
Winner_first_h4h Ferrari vjeruje u osvajanje obje titule Rainman 1 209 08-10-2007 11:06 AM
Last Post: Skyline
  F1: Raikkonen voli Ferrari Rainman 0 252 08-09-2007 08:46 PM
Last Post: Rainman
Icon_idea Nigel Stepney vs FeRRari Rainman 8 239 07-19-2007 11:43 AM
Last Post: fastmf

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: