|
fiat bravo kvar
|
| Author |
Message |
prelude za lude
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
RE: fiat bravo kvar
Kod mene je bio slican problem koji se manifestovao: kad stanem obrtaji padnu na 300-400 (auto malo zadrhti kao da ce se ugasiti) i odmah se vrate na 700-800 i sve u redu. Dobio sam savjet da provjerim i ocistim klapnu zraka (pojma nemam koji je strucni naziv, u glavnom direktno je vezana na sajlu gasa) i sve oko nje. Kad sam skinuo crijevo od zraka i dosao do klapne imao sam sta i vidjeti. Na zidovima oko klapne naslage stvrdnute cadji i kad pustim gas tj klapna je u "zatvorenoj poziciji, skoro da da mi je 100% zatvoren dotok zraka. Kad sam tu cadj ocistio, problem je nestao, nema padanja obrtaja.
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 09-18-2007 06:15 PM |
|
|
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
Hmmmm, ne znam kako to ide kod Fiata, ali kod mene na BMW-u ima jedan crni dio ispod klapne koji se zove TPS Throttle Position Switch ili Sensor zavisno od serije. Taj dio ima 3 pina od kojih lijevi i srednji kontrolišu ler, dakle, kad je auto u leru ova dva pina imaju kontinuitet i oni održavaju konstantan otvor na ICV koji pušta zrak iza klapne da bi auto radilo u leru. Ovo se direktno odnosi na moje auto, a u Auto Dati sam našao da i tvoj fiat ima TP senzor koji kad je pokvaren u mnogo slučajeva neće biti prijavljen na dijagnostičkim programima. Uzrok kvara je najčešće ulje koje preko iberlaufa dolazi u usisnu granu. Eh sad, da ja ne bih dalje pametovao, ovo ti nije teško provjeriti, samo iskopčaš konektor dok je auto u leru i obrtaji bi trebali rasti. Ovaj test bi trebao pokazati da li radi TP senzor.
Ništa me ne pitajte o BMW-u jer ja solim pamet velikanima. Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!
|
|
| 09-18-2007 06:56 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
I još nešto, kada si zadnji put štelovao ventile? Možda i oni imaju prste u svemu ovome. Fakat što kaže Ernes, ako ti nije daleko Zenica idi kod Ajdina, on će njemu proučiti nešto... Pozdrav
Ništa me ne pitajte o BMW-u jer ja solim pamet velikanima. Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!
|
|
| 09-18-2007 06:59 PM |
|
 |
cammeleon
Junior Member

Status:
|
Hvala vam svima puno na savjetima probat cu sve sto ste rekli pa ako nesto upali od toga moram vas castiti a inace ako problem ostane palim masinu i krecem za Zenicu da potrazim Ajdina on mi je onda jedina nada
SAMO JE NEBO GRANICA
|
|
| 09-27-2007 03:00 PM |
|
 |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
Hvala vam svima puno na savjetima probat cu sve sto ste rekli pa ako nesto upali od toga moram vas castiti a inace ako problem ostane palim masinu i krecem za Zenicu da potrazim Ajdina on mi je onda jedina nada 
Nedo bog da sam ti ja zadnja nada.Hahahahahahahahahaha
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 09-27-2007 03:25 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
HEheheheheeHEHeheH Ajdooo ti si naša nadaaaa
|
|
| 09-27-2007 08:27 PM |
|
|
cammeleon
Junior Member

Status:
|
Kako je poslo uskoro cemo se mi i upoznati svi putevi vode u zenicu ovdje jos nema rjesenja al radi se jos na popravci pa trebalo bi nesto sljedece sedmice bit rjeseno narucen sam u servisu pa bice bogami dobro po dzepu
SAMO JE NEBO GRANICA
|
|
| 09-28-2007 09:15 AM |
|
 |
|
|