|
fiat bravo kvar
|
| Author |
Message |
cammeleon
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
fiat bravo kvar
ja imam fiat bravo 1.2 16v desava mi se nekada da kada je auto u praznom hodu da se ugasi ili se smanje obrtaji pa trese kao da ce se ugasiti nekad je sve ok normalno radi a cesto se desi ovaj problem sa gasenjem inace u voznji nema nikakvih problema auto super ide nema nikakvih promjena kad se vozi ili kad je pod gasom
|
|
| 08-26-2007 08:27 AM |
|
|
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
RE: fiat bravo kvar
ja imam fiat bravo 1.2 16v desava mi se nekada da kada je auto u praznom hodu da se ugasi ili se smanje obrtaji pa trese kao da ce se ugasiti nekad je sve ok normalno radi a cesto se desi ovaj problem sa gasenjem inace u voznji nema nikakvih problema auto super ide nema nikakvih promjena kad se vozi ili kad je pod gasom
Mislim da ti je najbolje prvo uraditi dijagnostiku pa tek onda dalje.
Uglavnom otprilike:motoric sauga(ler gasa),lauf zrak na usisu,senzor bregaste,vakum itd.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 08-26-2007 10:39 AM |
|
 |
cammeleon
Junior Member

Status:
|
oticu u fiat servis da ga skopcaju na kompjuter valjda ce javiti neku gresku u svakom slucaju hvala na pomoci
|
|
| 08-26-2007 03:27 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
oticu u fiat servis da ga skopcaju na kompjuter valjda ce javiti neku gresku u svakom slucaju hvala na pomoci
I to ti Dino moze uraditi...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 08-26-2007 03:38 PM |
|
 |
W0dk4_B0y
Member

Status:
|
Vjerovatno motoric ler gasa. Isti se skine i dobro ocisti od naslaga cadji i prljavstine. Uzmi wd40 pa sa njim spricaj. Ja sam svoj ocistio prosle godine i od tada nemam problema s tim.
Driver for life
|
|
| 08-27-2007 06:22 AM |
|
 |
cammeleon
Junior Member

Status:
|
probat cu to sa wd-om ako se ne rijesi odo u servis na dijagnostiku evo danas je super isao nije bilo nikakvih problema a nekad ko traktor trese u svakom slucaju hvala puno na savjetu
|
|
| 08-27-2007 11:16 AM |
|
|
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
probat cu to sa wd-om ako se ne rijesi odo u servis na dijagnostiku evo danas je super isao nije bilo nikakvih problema a nekad ko traktor trese u svakom slucaju hvala puno na savjetu
josh bolji fazon kociono ulje... isto i za injektore
Man maximum Machine minimum
|
|
| 08-28-2007 11:47 AM |
|
 |
cammeleon
Junior Member

Status:
|
ljudi kvar i dalje nije rijesen ocistio sam ler gas i bio u servisu i kopcali ga ljudi na komp i ne javlja nikakvu gresku a problem i dalje stoji tako da trazim rijesenje dalje ako iko ima ikakvu drugu ideju sta bi moglo biti ili iskustvo bujrum bio bi zahvalan
SAMO JE NEBO GRANICA
|
|
| 09-17-2007 11:18 AM |
|
 |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
ljudi kvar i dalje nije rijesen ocistio sam ler gas i bio u servisu i kopcali ga ljudi na komp i ne javlja nikakvu gresku a problem i dalje stoji tako da trazim rijesenje dalje ako iko ima ikakvu drugu ideju sta bi moglo biti ili iskustvo bujrum bio bi zahvalan
Probaj dzekove na bobinama.Kad ti spadnu obrtaji i kad pocne tresti pokusaj vaditi jedan po jedan kabl sa svjecice da vidis da ne trokira tj.mozda ti u tom trenutku neradi jedan klip.Pokusaj prvo dzekove malo prodrmat jer im je to mana.Ako ne pomogne pokusaj sa skidanjem kablova.Ako se ispostavi da ti jedan klip neradi provjeri bacal varnicu na tom klipu.Ako ne mjenjaj bobinu a ako baca pregledaj diznu.Ako nije ni to javi pa cu ti napisati redoslijed kompletan sta trebas ispitati.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 09-17-2007 12:54 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Ako ti nije daleko Zenica ja ti imam rijesenje...Upalis auto i paravac kod Ajdina_Ze...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 09-17-2007 12:54 PM |
|
 |
|
|