Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
Fico turbo
Author Message
Pejky
Member

Group: Registered
Status: Offline
Fico turbo

zanima me moze li se kako na ficu stavit turbina od golfa 1.6 TD koju igrom slucaja imam, sta bi sve trebo na fici promjenit?

09-19-2004 09:38 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators

ja prikupljam stvari za turbo na 1.1 motoru i nisam siguran da ce to raditi kako bi trebalo,a za ficu mislim da je prelamo kubika da gura turbo.
Mogla bi se situacija popraviti kada bi povecao broj obrtaja motora,ali rupa na turbini na malo obrtaja bi bila nepodnosljiva.

Koliko para bi trazio za svoju turbinu?
Jel imas i izduvnu granu od golfa ili samo turbinu?

http://www.smchiptuning.com
09-19-2004 12:38 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Pejky
Member

nije na prodaju, a imam i ispusnu granu

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

09-19-2004 04:56 PM
Morpheus
Posting Freak

Pa kao i u ostalim topicima ima tu neceg sto se zove magija GARETT he he he.
Ali racunaj da sam dizel motor ima vecu kompresiju tj. samim tim vecu toplotu imaju uzduvni gasovi a bogami samim tim i vecu energiju za predati. Tako da sigurno turbo sa golfa dizela je losa ideja na motore oko 1.1 pa sve do 1.6 benzince jer kako kazem stepen kompresije nam odredjuje granice temperature (energije) tj. ono nemaju ti motori meda za tjerati tu turbinu mozda i imaju ali bi motor imao odredjenih problema sa samim radom.

Racunaj sa povecanjem obrtaja da idu i vece oscilacije, povecani otpori habanja tj. klip, karike, kosuljica idu pa pa veoma brze. A ako neces onda idu ozbiljne stvari laksa klipnjaca, laksi klip, kosuljica ojacana pa svasta nesto a to nije nista jeftino.

09-20-2004 05:53 AM
replikant
Junior Member
**

KRVOLOK Wrote:
ja prikupljam stvari za turbo na 1.1 motoru i nisam siguran da ce to raditi kako bi trebalo,a za ficu mislim da je prelamo kubika da gura turbo.
Mogla bi se situacija popraviti kada bi povecao broj obrtaja motora,ali rupa na turbini na malo obrtaja bi bila nepodnosljiva.

Koliko para bi trazio za svoju turbinu?
Jel imas i izduvnu granu od golfa ili samo turbinu?

vec duze vreme pratim ovaj forum ali nikako da se aktiviram. Smile

vidim da imas problem sa odabirom turbine za malolitrazni motor. ne znam da l si pogledao resenje kod DAIHATSU Charade Turbo. on ima motor od 1000 ccm i 101 KS. nemam nikakve linkove da ti preporucim ali palo mi je na pamet da mozda tu lezi resenje

09-22-2004 10:22 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sike
Posting Freak

replikant Wrote:
vec duze vreme pratim ovaj forum ali nikako da se aktiviram. Smile

Dobo si se sjetio... Idea Idea Idea Smile

Dobrodošao ! Wink

09-22-2004 10:31 AM
replikant
Junior Member
**

hvala na dobrodoslici Wink

09-22-2004 11:01 AM
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators

Nisam to znao,pogledacu da vidim kakvu turbinu on ima.
Postoje orginal Garetove turbine za male motore ali su puno para meni treba nesto sto se moze nabaviti na otpadu.

http://www.smchiptuning.com
09-22-2004 03:18 PM
Pejky
Member

Od Daihatsu Charade nemozes nac ni zmigavac (bar u tuzlanskom kantonu), a kamoli turbinu.
Ipak pogledacu, i potrazit to.
Ako ima neko na forumu tu ili slicnu turbinu, nek mi se javi na private, i usput kolko bi konja fico razvijao sa turbinom od tog autica, sa cinjenicom da se stavi i drugi karbuator, filter za zrak...

09-22-2004 03:49 PM
replikant
Junior Member
**

pa stavljanje turbine na motor za koji turbina nije predvidjena zahteva puno znanja i puno prepravki. koncepcija motora bi mozda morala da se menja, svi delovi u motoru, usis kompletan, periferni delovi...znaci sve !

ako si mislio od standardnog ficinog motora da pravis ficu turbo odmah da ti kazem da to nece moci.
moraces da stavis kvalitetnije klipove, ventile, stepen kompresije je drugaciji, usisni izduvni kanali, usisna izduvna grana, hladjenje motora ces morati da prekonstruises, a ako bude tu isao intercooler moraces da pravis i aerodinamicke prepravke jer ti trebaju kolektori vazduha...pored svega da ne pominjem sitnice i prepravke koje nisu u vezi sa motorom kao sto su el. pumpa goriva razvodnik paljenja kvalitetniji, menjac, koji ce verovatno biti prekratak za prepravljeni motor, kocioni sistem, a verovatno moras i skoljku ojacati.
kad pocnes nesto tako da radis spisak se udvostrucuje. najveci problem ti je sto ces za jednu takvu prepravku moci da kupis neki extra GTI, GSI, CRX ili bilo koji drugi auto koji je vec fabricki nasviran

cak iako sve to uspes da odradis i sastavis pitanje kako ce to i da l ce funkcionisati...sve u svemu ne isplati se osim ako imas kesha kolko oces a pritom si zagrizen za ficu???

a koliko bi to imalo konja zavisi od puno faktora ali najbitniji ti je pritisak u turbini ali to je prica za sebe...ali neka bude na 850 kubika te koncepcije motora 85 KS (prosek)

09-22-2004 05:47 PM
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  911 Turbo Cabrio - Sportec SP600 Fele 1 283 05-06-2008 12:10 PM
Last Post: Fele
Icon_cool 1000hp BMW E36 M3 Turbo poKle 6 8,344 02-28-2008 11:04 AM
Last Post: nigrutin
  fico 911 Brzi 7 452 02-28-2008 10:32 AM
Last Post: nigrutin