Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Finansije
Author Message
Edin
Member

Group: Registered
Status: Offline
RE: Finansije

Sa redukcijom kroz kakvo kamenito riječno korito stroši zaista puno - vjerovatno i 30, ali to je možda 1% ukupnog vremena exploatacije.

01-15-2007 06:17 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
freak
Member

pajero1987 Wrote:
Hvala brate...ali i dalje trazim...

A koji to Pajero trosi 30??? Moj je istina trosio 15 ali 30??? Mnogo je kume mnogo je...

Tvoj trosio 15 litara a 2.5 TD? Da nije i to puno? Smile Kod mene je pajero 3.0 V6 benzinac, a trosi prosjecno 17 litara..

Niti jedan automobil nije toliko spor da se sa njim ne moze brzo stici na onaj svijet.
01-16-2007 09:23 AM
VUK
Junior Member
**

Ma neko je spomenuo da mu Pajero trosi po terenu 30l...
Pa moj auto inace trosi 7l,ali se nesto s*ebalo i trosio je oko 25l,pa se sad normalizovao i trosi 15l! Smile

01-16-2007 10:57 AM
pajero1987
Posting Freak

Status: Online

Moj je u gradu trosio od 12-15, a na otvorenom ispod 10...ne znam je li puno ali tako je bilo...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
01-16-2007 11:57 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
goran16v
Posting Freak

Ispod 12 - 15 000 KM ne razmisljaj o kupovini terenca sa kojim neces imati problema, bar u pocetku. Sve jeftinije ti je zavala i to samo takva. Ajd limarije je manje vise ne bitna, svi iole bolji terenci imaju sasiju, ali za razliku od putnickog auta gdje ljudi gledaju limariju i motor na terencu imas sklopova ciji su kvarovi puno skuplji od opravka motora, donsono motor se moze popraviti a ti dijelovi se mijenjaju a ne mozes ih naci aftermarket ili dupljake. Prednji i zadnji diferencijali, reduktori, uklopne kandze na prednjim nabama, krstovi kardana, razvodnici spona i mali milion drugih dijelova. Ako s tim imas problem u neznanju ces kupiti nesto sto na oko lici na terenca kojem radi samo zadnja vuca. To je samo jedna strana, druga strana su ti gume, bez sve 4 dobre gume kao da nemas terenca, a 4 nove gume su od 1000 KM u zavisnosti od dimenzije... Ljudi se prevare pa na kalosama voze i jos se cude kako na poderanim gumama mocno ide uzbrdo, preko dzombi ali sta se desava kad dvije tone krene nizbrdo na chelestonekama ili pocne klizati u krivini, a pogotovo stariji terenci bez ABS-a itd.????? Treca strana je registracija, prije svega te oderu za putarinu koja se placa prema zapremini motora, pa osiguranje prema snazi motora... Sve u svemu ako nisi pravi kapitalista ili ako ti taj terenac bar djelomicno nece zaradjivati pare, odnosno vracati ulozeno, a volis planine pocni razmisljati o nekoj drugoj rekreaciji, planinarenuj, skijanju isl...

Proud to be BMW E 21 owner!
01-19-2007 08:05 AM
Edin
Member

Kod mene je samo registracija 800 KM, kasko 1500 KM.
Na proljeće me čeka veliki servis na 90000 - u najnepovoljnijoj varijanti oko 1200 KM, ulje i filter 200 KM itd. itd.

Ali neeeka.... Yupi3ti

01-22-2007 07:17 AM
pajero1987
Posting Freak

Status: Online

Ali ti imas auto za sve uslove...sve sto valja kosta...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
01-22-2007 07:22 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
amk.busovaca
Junior Member
**

Pozdrav,
kao prvo postoji Off-Road Rally u BiH samo sto ga svi ne priznaju a to je svačije pravo.Meni je svejedno ko ga i gdje organizira,bitno je da je Off-Road i da je organizirano kako treba.Ima u tom "prvenstvu" svega, loše organizacije i ljudi koji nemaju pojma sta je Off-Road Rally. Ove godine se iskreno nadam da neče biti tako. Osobno sam ogranizirao dvije utrke Off-Road Rally-a (Busovača2005,Busovača2006) i na njih sam posebno ponosan iz razloga što sam u početku znao šta me čeka i sam sebi postavio standarde i stvorio sliku u glavi na što to treba da sliči i napravio sam to. 2005 nije bila ništa posebno ali bilo je i za očekivati jer je bila prvi put.2006 je bila više nego dobra 22km extra pripremljenog Road-Booka, do u detalje sređenog brzinca.smještaja hrane i ostalih stvari i naravno 2500gledatelje u selendri koja i ne broji puno više stanovnika.Nije mi bitno tko će sebi pripisati utrku Bihamk,aamkbih.ams rs. Svejedno.bitno je da je Off-Road i da je kakav treba.Sudeći po dosadašnim saznanjima ove godine će to biti samostalna utrka i neće se bodovati nizašto jer me niko i ne podržava.Datum je već određen 25.26.8.2007g. i obečavam da će biti više nego vrhunski.
Sto se tiče pajera 3l v6. 30l potrošnja mu je smiješno mala ako je pravi teren. Moj chirokee 4l je trošio i do 50l a na 4x4cross-u i 80l.
I ako vam nije u cilju šminka može se auto spremiti i za manje love: Dosta solidan Samurai 1,3l 3500km,gume 600km,glava od swifta 16v s ugradnjom 250km i imaš 105ks. jos 500-600 km za ostale gluposti i to ti je to.održavanje gotovo da i ne primjetiš za njega.cvrst je ko stjena

01-26-2007 01:13 PM
Edin
Member

To bi se moglo ugajguliti kao auto druge opcije.
Svi oni koji imaju terenac kao auto prve (i jedine) opcije, a nabavili su ga iz raznoraznih potrebno-nepotrebnih pobuda, da sad ne ulazim u to, sumnjam da će auto natjerati u blato do špigli. Onaj ko je auto nabavio za offroada i koristit ćega za offroad.

This post was last modified: 01-26-2007 09:02 PM by Edin.

01-26-2007 09:01 PM
edinko
Posting Freak

Driving  RE: Finansije

pozdrav,

freak Wrote:

pajero1987 Wrote:
Hvala brate...ali i dalje trazim...

A koji to Pajero trosi 30??? Moj je istina trosio 15 ali 30??? Mnogo je kume mnogo je...

Tvoj trosio 15 litara a 2.5 TD? Da nije i to puno? Smile Kod mene je pajero 3.0 V6 benzinac, a trosi prosjecno 17 litara..

nego da ti ja naguram potrosnju i preko 30 litara po cesti, sto se terena tice to je tu negdje.

nego on topic sto se tice off roada iz zadovoljstva nije skupo ako te to upotpunjava, iskreno upoznao sam vise ljudi i bolje sam respektovan nego dok sam vozio luksuzno auto. Ludi koji vole terence i su susretljiviji i manje zavidni medzusobno. a to se moze osjetiti samo ako se dugo godina vozi terenac i ako se nadze u nevolji, by the way siri vidike, jer nemoras da buljis u koju rupu ces da upadnes.
treba ti minimalno 11.000km i malo vise vremena da ndzes dobar terenac, a moze i manje para ali da kupis sam manjim kvarom i popravis.

nego sta te povuklo da pozelis terenac...

edinko
02-10-2007 10:42 PM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: