|
Ford Capri
|
| Author |
Message |
dr
Posting Freak

Group: Registered
Status:
Away
|
Sta god ko mislio o bilo kojem od njih, ja bih sad rado imao bilo kojeg od njih.
|
|
| 03-30-2004 09:22 PM |
|
|
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Group: Administrators
Status:
|
Sta god ko mislio o bilo kojem od njih, ja bih sad rado imao bilo kojeg od njih.
I ja bih ali da mi ne budu glavno vozilo. Inace bi ko i moj tetak kad je nabavio oldtimera kadetta uvijek drzao bus kartu u novcaniku i vozio samo onuda gdje prolaze autobusi da se ako stane moze vratiti.
Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...
|
|
| 03-30-2004 09:33 PM |
|
 |
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Status:
|
daj Doktore mozes li molim te naci sliku tog Opela o kojem sam govorio, sa strane je jako slican Capriju, a nisam siguran da li je rijec o Kadettu ili Recordu, njegova sedan izvedba se pojavljuje u jednom spotu Darka Rundeka ili Pips Chips i Video Klips. Imao je farove oblika nepravilne elipse a nazad su mu svjetla bila cetvrtasta podjeljena u dvije horizontale. Imao je onu poznatu americku oblinu iz '70-ih iznad straznjeg tocka. Bio je vise americki od Caprija a sedan izvedba (strahovito su bili dugi ozada, mogli ste dva crnca staviti u gepek) i karavani mogli su se cesto vidjati na nasim ulicama krajem '70tih godina.
Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
|
|
| 03-31-2004 07:26 AM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
|
| 03-31-2004 07:36 PM |
|
 |
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Status:
|
to care, to je taj Record Coupe koji je navodno nadmasio Omegu. Taj automobil mi se izuzetno svidja, prostran je kao tenisko igraliste jedino sto trosi... U Cavtatu ima jedan karavan odlicno ocuvan, mislim da je bio prije sanitetsko vozilo pa ga je neko prepravio.
Hvala ti oooooooooooooooooooo doktore
|
|
| 04-05-2004 10:43 AM |
|
 |
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Status:
|
Digresija
moj tetak je imao prvi tip recorda, iz 50 i neke god., onaj sa repovima, a u gepek ste mogli staviti i tri crnca. Pred rat je bio u voznom stanju, ma u perfektnom stanju kao da je tek iz tvornice izasao a iz Njemacke je dovukao jos dva polovna radi dijelova. Nazalost jedna od prvih granata koja je pala na Alipasino polje je pala bas na taj Opel. Plavi oldtimer sa bijelim krovom i zmigavcima izmedju bocnih stakala u trenutku se pretvorio u izgorenu masu metala.
|
|
| 04-05-2004 10:49 AM |
|
|
elvir
Posting Freak

Status:
Away
|
da se i ja malo pravim pametnim...spot o kojem govorite je za pjesmu Dok joj nosiš darove..i to je jedna od boljih pjesama Pipsa...spot također...
http://www.bhrenaultclub.com
|
|
| 04-05-2004 01:47 PM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Digresija
moj tetak je imao prvi tip recorda, iz 50 i neke god., onaj sa repovima, a u gepek ste mogli staviti i tri crnca. Plavi oldtimer sa bijelim krovom i zmigavcima izmedju bocnih stakala u trenutku se pretvorio u izgorenu masu metala.
Nije valjda ovakav bio?!
|
|
| 04-05-2004 08:37 PM |
|
 |
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Status:
|
Slican, jedina razlika je sto su mu repovi izrazeniji, a zadnja svjetla su kruznog oblika odnosno kupastog, mislim da je imao tri pojedinacna zadnja svjetla s tim sto je na jednoj strani umjesto svjetla za rikverc bio poklopac za rezervoar.
|
|
| 04-06-2004 07:13 AM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Ovaj je imao svjetla (i rezeovoarski poklopac) u tom fazonu al' je noviji: