|
Ford Taunus
|
| Author |
Message |
a l e x & r
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Ford Taunus
Pozdrav svima.
Imam jednog Ford Taunusa iz '75 MK2 koga bih hteo da restauriram.
Ja sam prvi vlasnik, a kupljen je 2 meseca pre mog rodjenja ( zato sam i emotivno vezan za njega).
Dosta je propao, ima dosta da se radi na njemu.
Pitanje je da li neko zna da li u Nemackoj ima neki skup ljubitelja Ford Taunusa gde bi se mogli kupiti delovi i razmeniti iskustva iz oblasti restauracije ovog modela?
|
|
| 06-02-2004 07:55 PM |
|
|
Faruk
Unregistered
Group: Unregistered / Not Logged In
Status:
|
probaj traziti linkove oldtimer-klubova
tamo cesto ima entuzijasta koji ti mogu pomoci oko dijelova
|
|
| 06-02-2004 07:58 PM |
|
 |
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
Reci koji ti je model jeli 1,3 ili 1,6 ili je pak V6 sa 2,0 ili 2,3 ja sam do sad kod nas vidio ta dva ali Grenada je bila jaca. Tih kolica ima i u Bosni moze se naci jer je moj komsija imao bas Taunusa 1.8 i dao ga baciti a Grenadu ima drugi komsija i ima ih nekoliko u gradu a vjerujem i da ima i Taunusa. Ali to sto bi ti restaurirao ako budes kupovao orginalne djelove to ces morati narucivati i poneke cekati od Ford.inc from America tako da to nije bas zahvalan posao ali ima dosta fan klubova u Europi za to a evo ti pokoji link http://www.fordtaunus.de/ , http://www.taunusmclub.nl/ ajos mnoge mozes naci na netu ali ovaj prvi je dobar jer ima Shop i mozes kupiti naruciti i kupiti svasta za Taunusa.
p.s.
Kolica su makina sigurno i pravi to imaces kolica boli glava
|
|
| 06-03-2004 04:51 AM |
|
 |
a l e x & r
Junior Member

Status:
|
Model je 1.3 Standard, yebi ga nije bilo para tad za dodatnu opremu ili za Ghia, ali motor je k'o puslica, presao samo 145 000, limarija je stradala, mora pod da se radi sa sajtnama i podsajtnama i nosac prednjih levih vrata.
Inace vozio ga je samo moj cale i ja, to je ona verzija koja lici na prvog Mustanga iz '62, sa izvucenim prednjim krilima, pravio se od '71-'75.
Farban je '90 u trulu visnju, nije bilo para za originalnu boju, a boja je "flame orange", metalik vatrena narandzasta, takva boja se retko vidja na ulicama na bilo kom automobilu. Ja sam je video samo na 2 auta.
BTW bio sam na fordtaunus.de pre jedno godinu dana, ali mi se ucinilo da je slab klub (sad cu ga opet posetiti).
Hteo bih uzeti nove delove (ja imam dva krsa vec u delovima, kupio od komsije), a polovnjaka u voznom stanju ima dosta i u Srbiji, narocito u centralnoj Srbiji, gde je Ford na ceni, posle Golf-a 2 i AUDI-ja, Eskort i Sierra su najcesci jer su poznati po izdrzljivosti.
|
|
| 06-04-2004 09:16 PM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
ima u Olovu vrhunski restaurator automobila.. ako neko moze uraditi restauraciju onda je to on.. isto tako preko njega se moze nabaviti dijelovi
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 06-04-2004 09:19 PM |
|
 |
a l e x & r
Junior Member

Status:
|
Hvala na ponudi, ali ja bih hteo sam da restauriram, jer ima nesto i u samom procesu gde ozivljavas istoriju automobilizma. Znam da nije neki reprezentativan model da bi mi se isplatio kasnije na eventualnoj prodaji, ali to i nije moja namera. Radim za sebe, a za mene je najlepsi!
|
|
| 06-04-2004 09:42 PM |
|
|
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
E posto je to bas onaj stari model sa okruglim svijetlima i tako te cika cake. Stvarno ce te kostati ti djelovi jer to se moze naci veoma tesko pa se ti malo dovijaj posto ce ti mehanika pasati ja mislim i sa forda Capria tog doba je to malo se raspitaj toga bi isto trebalo biti u bosni jedno 100 kom. A limarije sto se tice kod malo boljih limara odi nek ti naprave pojedine komade onako rucno i uzivaj.
|
|
| 06-05-2004 08:31 PM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
|