Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 [2] 3 Next > Last »
Freelander/Terrano II - Na šta obratiti pažnju?
Author Message
doberman
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline

Mada nisam strucnjak za mehaniku i te kvarove, vozio sam dosta terenaca, jer mi je posao takav da vozim dosta u teskim uslovima voznje.(sumskim ne odrzavanim putevima i po "sljivicima i livadama").

Reci cu ti samo ovo: sve ovo gore nabrojano ti je bolja varijanta od frontere,sto se OFF ROAD varijante tice, a ako mislis o tome kako ces da izgledas kad se parkiras pred kafanu onda je druga prica.
Katastrofalno se pokazala na terenu i ne vidim da ima nista bolje terenske osobine po snijegu, od jednog yuge 65 sa lancima.
Kod mene su je svi u firmi kad idemo na teren izbjegavali, prije su se odlucivali za ladu nivu nego za nju, a ni na vecim brzinama se ne ponasa nesto ljepse, leluja dosta i nije bas stabilna mada tako na oko izgleda (doduse u pitanju je prva varijanta frontere) ne znam kakve su karakteristike ove novije.

11-26-2005 09:08 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
m++++
Banned

Group: Banned

tu vrstu auta niposto nemoj kupovati u inostranstvu. tamo su duplo skuplji. terano ne preporucujem zato sto je to previse mek auto. prilikom jace voznje na terenu vrlo lako je polomiti homokineticke i sl. od landrovera preporucujem sve sem freelandera. njihovi TD motori su jako dobri i na terenu i na cesti. toyota je auto bez mane, a i mitsubishi je jako dobar. ako si zainteresovan za mitsubishi pajero 01 godisne... javi se na PP.

http://community.webshots.com/user/miljan20
11-27-2005 02:34 PM
Dren
Senior Member

Edin Wrote:
Zahvaljujem na dobrim željama!!!

Duga Niva-plin, na cesti se cijenom taman uklapa u 20.000, ali troši u gradu i do 20 (plina) što preračunato odgovara potrošnji cca 10 litara dizela što onda dođe na isto, a nakon dvije godine exploatacije izgleda isto, ako ne i gore od npr. Terrana starog 8 godina.

Terrano i nakon 8 godina ipak ima neku cijenu - Niva nakon dvije godine vrijedi ko moj stari Wartburg.

To su neka moja razmišljanja naglas. Možda i griješim !?

Jos ce me neko nazvati Rusofilom, jer branim Ladu... Cijena duge Lade jeste malo skuplja nego sto sam ocekivao... U svakom slucaju, za plin bi svakako bila preporuka ici na karburatorsku varijantu, sto zbog cijene Lade, sto zbog cijene plinskog seta, sto zbog iskustava sa plinom u Nivi...? Mozes li se zadovoljiti sa kratkom Nivom koja je dosta jeftinija? Plinska instalacija u Nivi sa karburatorom ne bi trebala da predje cijenu od 1.000 KM ni u kom slucaju, a realna je oko 800 KM...

Mislim isto tako da ti veliki terenci po gradu nece trositi samo 10 litara dizela... Moje ocekivanje je da je tesko ici ispod 12 lit...

Koliko ja znam, Land Roveri su na nasim cestama cesto imali problema sa ovjesom, i to skupih problema... Japanci su, a pogotovo Toyota u odnosu na njih puno isplativija varijanta, tj. manje se kvare...

11-28-2005 09:57 AM
Edin
Member

Naprotiv, Niva kao opcija nije uopšte loša, prvenstveno što se rasdi o novom autu.
Čuo sam da plin za Nivu košta oko 700 KM i to mislim da je Lovato sistem (???) i ide pod garanciju što je jako povoljno.
S druge strane odbija me opšta potrošnja i par loših iskustava koja sam čuo od friških vlasnika oko pojave korozije, kvarova na elektrici, kvačilu itd.
Lada opet ima servis, a i ova nova Chevy Niva je u perspektivi (ako Rusi opet ne probiju petoletku Mr. Green )

Ipak moram situaciju sagledati sa više aspekata jer ne kupuje se auto svaki dan, a valja krhnuti grdnu lovu. Da je Burago model opet bih razmislio koji da uzmem Mr. Green

Pajero nije loša varijanta, ali nije li 01. godište cijenom ipak izvan moga budžeta? Ili se varam.

Olakotna stvar je to što mogu otići u DL na 20-tak dana i dobro pregledati ponudu, pa opet nisam siguran kakav je mačor u vreći.

@Edis
Molim te daj mi na PP neke opte generalije (godište, okvirna cijena, itd.)

Trenutno sam najzagrijaniji za Nissana, ali neka stvari malo sazriju, a uzdam se i u iskustva pametnijih.

Hvala na savjetima.

11-28-2005 11:10 AM
Dren
Senior Member

U pravu si, nije to investicija za svaki dan... 100x mjeri jednom sjeci...

Inace, kod plina je vazno da sistem koji ugradjujes nije "fush" i kako ce ti ga majstori montirati... Ostale razlike su u par "dekagrama"... Lovato je skroz OK opcija, jedino ne znam s kim imaju ugovor o ugradnji u nova auta, zbog zadrzavanja garancije... 8)

11-28-2005 11:39 AM
m++++
Banned

Group: Banned

ladu... niposto....

kupio je jedan moj poznanik i kaze da je totalno los auto. ako bas zelis novo onda kupi kineza, kopiju toyote. http://www.gwm.com ili .cn

http://community.webshots.com/user/miljan20
11-28-2005 06:57 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

Quote:
@Edis
Molim te daj mi na PP neke opte generalije (godište, okvirna cijena, itd.)

hmmm..zagubio sam broj telefona od covjeka.. Sada je kasno da prozivam ljude, pa ti javim sutra,. Inace znam da je clan foruma, cudim se sto se ne javi. Canon servis

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
11-28-2005 08:46 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kiberluskoni
Junior Member
**

Za ono za šta tebi treba preporučio bih ti neko od full time 4x4 vozila (znači Disco, freelander, rav4...) modernije konstrukcije (dakle ne Ladu). Discoverija ćeš najprije i najpovoljnije naći kod nas. A sada da li ti je bitno da li je pravi terenac (discovery) ili kvalitetan SUV(rav4) do tebe je. Doduše, toyota nekako dođe i najskuplja, kad bolje razmislim...

11-28-2005 11:59 PM
Dren
Senior Member

m++++ Wrote:
ladu... niposto....

kupio je jedan moj poznanik i kaze da je totalno los auto. ako bas zelis novo onda kupi kineza, kopiju toyote. www.gwm.com ili .cn

Ovaj link ti vodi na neku stranu nekog kosookog djecaka... Nemoj toga...

Kineska kopija Toyote ? Mora da se salis ? Ili mislis na onaj kvalitet "rolex" po 25 maraka...? Mozda za 25 godina, dok nauce praviti aute... U odnosu na njih Lada je svjetsko auto...

11-29-2005 09:30 AM
GAGA016
Junior Member
**

marko +387 61 137 898
c_servis@bih.net.ba
terano 2
crni
ima sve sto si nabrojao i jos vise.

11-29-2005 12:40 PM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Pajero II - motor + menjac vucko1 3 123 08-26-2008 09:59 AM
Last Post: vucko1
  Poziv na OFF-ROAD RALLY "BUSOVAČA 2007" amk.busovaca 3 814 09-25-2007 02:21 PM
Last Post: hummer
  GAZ 24 na osnovi 66 dr 4 437 07-16-2007 06:49 AM
Last Post: Skyline
  Defender se prevrnuo na testu Fele 53 1,946 06-30-2007 12:21 PM
Last Post: dr
  Potrebni dijelovi za Terrano II Alan Ford 7 345 04-06-2007 08:37 AM
Last Post: pajero1987

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: