Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Golf 2 1.6 dizel automatik
Author Message
harex
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
Icon_question  Golf 2 1.6 dizel automatik

Vozdra raja... Uskoro cu imati polozen vozacki ispit Driving a za pocetak dobijam od starog Golf 2 1.6 (86.god) dizel ali automatik. Stari ga je sasvim slucajno kupio te jako zavolio automatike pa kaze da ce njegov sljedeci autic takodjer biti automatik. Golf je u super stanju,5 vrata,metalik plava boja ali nije nesto narocito startan i brz sto mi puno nesmeta. Najvise mi smeta zvuk pri paljenju koji je kod svakog golfa automatik dizel isti. Postoji li neki nacin da se automobil stisa? Neznam zasto ali max brzinu koju moze razviti je 120km/h a nakon toga mu dosta vremena treba da se popne na recimo 130km/h. Jeli upitanju neka blokoda ili...??? Planirao sam na njega staviti neke alu felge pa da barem malo ljepse izgleda. Uskoro cu staviti njegovu sliku ... pa ... bit cu zahvalan na svim prijedlozima...  HAREX Smile Scenic

This post was last modified: 02-12-2008 02:47 PM by harex.

02-12-2008 02:38 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

Status: Online
RE: Golf 2 1.6 dizel automatik

Jos jedan Zenicani sa Golfom...Ajdine zabrinjavas me!!!

Dobro dosao drug, postavi slike pa cemo vidjeti sta ces raditi. A sto se tice motora i elektronike preporucio bih ti ja ali covjek ne voli VW, kad kupis nekog talijana otkrit cu ti tajnu...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
02-12-2008 03:16 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
fwh
Junior Member
**

Cvaju dizel sam vozio deset godina, sad vozim čvrku tdi, ali se i danas okrenem za dvojkom dobrom. Automatici mi nisu baš poznati al dizelku dvojku vozi uvijek s gasom do poda, to što mu je maksimalna brzina tolika - to je nju stari ulijenio. Za početak pregledaj sve diftunge pa mu promijeni: ulje ali sipaj 10W40, filtere ulja i zraka, isprovjeraji da li mu dobro dolazi zrak i da je auspuh čist i smo ga loži druže. Što ga budeš više pritiskao bolje će te slušat. Ja sam morao promijeniti auto što mi se porodica proširila na četvero pa sam uzeo varianta golfa, a čim do kakve love dođem četvorku ostavljam ženi a sebi uzimam dvojku, i to po mogućnosti GTD.

"...Želim da repliciram ovom gospodinu prije mene - ne obra se bostan dok šljive ne popadaju! Kontaš?!...." TLN

VW - Golf IV TDI Variant
02-12-2008 05:05 PM
Sajo_Turbo
Posting Freak

Šta li je pa neće da ide brzo Very HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery Happy

drug moj suti i vozi, malo ti trosi i to je super, inace dobrodosao

My dream cars: Porsche 959, GT1, GT2, GT3; - BMW M3 CSL, 850CSi, M5 (E60) and of course Bugatti Veyron
02-12-2008 06:02 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

Quote:
Najvise mi smeta zvuk pri paljenju koji je kod svakog golfa automatik dizel isti. Postoji li neki nacin da se automobil stisa? Neznam zasto ali max brzinu koju moze razviti je 120km/h a nakon toga mu dosta vremena treba da se popne na recimo 130km/h. Jeli upitanju neka blokoda ili...???

nije kod automatik dizela, nego kod svakog golfa 2 dizela. A i sto se tice brzine, obzirom da je i automatik, i obzirom da je i dizel, a POGOTOVU obzirom da ima 22 godine starosti, mislim da je 130 km/h mjera Smile

Jelde da ne mozes starog djeda natjerat da trci 100 metara ispod 12 sekundi? Zapravo ne mozes ga natjerati da trci uopste jer je star. E ista ti je stvar i sa tvojim autom. Jednostavno godine, a sa godinama su umrli neki konji ispod haube Smile

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
02-13-2008 06:57 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
harex
Junior Member
**

Icon_mrgreen  RE: Golf 2 1.6 dizel automatik

Heh... Hvala velika... Sutra ga slikam pa vam postam slike, nego sta kazete imali kakav nacin da se malo utisa... Cuje se kao i svaki drugi golf 2 dizel ali kod paljenja automatici su drugaciji pa me malo taj zvuk iritira...

02-15-2008 11:09 PM
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators

Edis Jasarevic Wrote:

Quote:
Najvise mi smeta zvuk pri paljenju koji je kod svakog golfa automatik dizel isti. Postoji li neki nacin da se automobil stisa? Neznam zasto ali max brzinu koju moze razviti je 120km/h a nakon toga mu dosta vremena treba da se popne na recimo 130km/h. Jeli upitanju neka blokoda ili...???

nije kod automatik dizela, nego kod svakog golfa 2 dizela. A i sto se tice brzine, obzirom da je i automatik, i obzirom da je i dizel, a POGOTOVU obzirom da ima 22 godine starosti, mislim da je 130 km/h mjera Smile

Jelde da ne mozes starog djeda natjerat da trci 100 metara ispod 12 sekundi? Zapravo ne mozes ga natjerati da trci uopste jer je star. E ista ti je stvar i sa tvojim autom. Jednostavno godine, a sa godinama su umrli neki konji ispod haube Smile

prenosi i tebe,vidim ja Mr. Green

manijak ne moze biti svak
02-15-2008 11:32 PM
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Edis Jasarevic Wrote:
Jelde da ne mozes starog djeda natjerat da trci 100 metara ispod 12 sekundi? Zapravo ne mozes ga natjerati da trci uopste jer je star.

Hahahahahahahahaha!!!!! Koji si ti lik!!! Hahhahaha!!!
Inače, baš me čudi za golfa i to još dizela, da je bučan... Mr. Green
Pokušaj nabaviti uređaj sa slike, vrlo je efikasan u utišavanju buke motora kod golfa.

Attached File(s) Thumbnail(s)

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
02-16-2008 06:55 AM
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Civic 16V Wrote:

Edis Jasarevic Wrote:
Jelde da ne mozes starog djeda natjerat da trci 100 metara ispod 12 sekundi? Zapravo ne mozes ga natjerati da trci uopste jer je star.

Pokušaj nabaviti uređaj sa slike, vrlo je efikasan u utišavanju buke motora kod golfa.

Svaki golf automatik ima specifican zvuk pri paljenju i tu se nemoze nista napraviti.Da ti je cut keca dizela automatika kako pali.Sve kontas sad ce mu motor ispast iz haube.Nemoj o tome razmisljat jer su svi takvi.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
02-16-2008 11:15 AM
goran16v
Delegat

ajdin_ze Wrote:

Civic 16V Wrote:

Edis Jasarevic Wrote:

Svaki golf automatik ima specifican zvuk pri paljenju i tu se nemoze nista napraviti.Da ti je cut keca dizela automatika kako pali.Sve kontas sad ce mu motor ispast iz haube.Nemoj o tome razmisljat jer su svi takvi.

Po mom uhu nema samo Golf automatik specifican zvuk pri verglanju nego i ostali automatici, ja sam vozio Vectru 2.0i automatic 94 god. i kad sam je prvi put upalio mislio sam da je alnaser pri kraju...

Proud to be BMW E 21 owner!
02-16-2008 06:32 PM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Icon_lol Tacho osvjetljenje Golf 2-pomoc borkom 4 87 11-30-2008 12:10 PM
Last Post: borkom
  my golf mk2 gtd project .nOKe 22 494 11-13-2008 07:24 AM
Last Post: .nOKe
  GOLF SYNCRO 1.8L 1987 adissalaka 46 3,437 05-21-2008 10:33 PM