|
Gronholm i Rautiainen se povlače iz relija
|
| Author |
Message |
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Gronholm i Rautiainen se povlače iz relija
Tijekom ovog vikenda vozač BP Forda Marcus Gronholm i njegov suvozač Timo Rautiainen najavili su kako se nakon završetka ovogodišnje sezone povlače iz natjecanja. To je još jedna tužna vijest za reli svijet, ali teška i konačna odluka ovog tima koji je jedan od najvećih vozačkih parova u povijesti reli natjecanja.
Gronholm i Rautiainen već su osvojili dva svjetska prvenstva. Trenutno su vodeći na ljestvici vozača s deset bodova prednosti ispred Citroenovog dvojca Sebastiena Loeba i Daniela Elene.
"Ovo je bila vrlo teška odluka za mene. Reli utrke su moj život. Kada počne slijedeća sezona u Monte Carlu u siječnju iduće godine, vjerojatno ću se osjećati čudno. Želim završiti karijeru dok još mogu pobjeđivati", teška je srca izjavio Gronholm.
Nakon ove sezone svoje će vrijeme posvetiti ženi i troje djece.
Marcus Gronholm u reli je natjecanja ušao 1987. godine. Dugo nije imao uspjeha. Tek nakon 13 godina, tjedan nakon 32. rođendana i šest mjeseci u Peugeotu ostvario je svoju prvu od ukupno 30 pobjeda.
Vozačko-suvozački par Gronholm-Rautiainen drugi je najuspješniji par svih vremena u reli natjecanjima.
Das Auto
Digital (Technology) and Elefant (power)
DIGIFANT
Ismet Mujezinović , Tešanj
|
|
| 09-26-2007 10:31 AM |
|
|
-dene-
Member

Group: Registered
Status:
|