|
Havarija...
|
| Author |
Message |
The Mladen
Member

Group: Registered
Status:
|
Havarija...
Pozz ljudi, evo nakon duze vremena opet problem sa autom, i to kakav...
Neku vece podjem u grad, i kod Sopinga na Grbavici mi se ugasi auto (moj nesretni Kadett 1.6). Okrenem kljuc, vergla i samo sto nije "sastavio", ali nikako da se zavrti. Pustim kljuc, okrenem ponovo i opet isto, te stisnem malko gas nebi li "ufatio" kad ono.... BUUUM! Skoci hauba, poce da dimi i vidim vatra. Izletim napolje i (sreca imadoh flasu kisele u autu) zalijem vatru i ugasim. Sjeb je bio totalan.
Doslepam auto kuci na parking, i sutra ujutro zovnem majstora u "inspekciju". Otvori covjek haubu, gleda, gleda kad kaze: "Puklo ti je crijevo od dovoda goriva."
I zamislite peha, sta mi se desilo: Puklo je crijevo, i kako sam ja dodao malo gasa, pumpa povukla gorivo, a ono kroz rupu pravo na alternator na struju i BUUUM. Jbg....
Epilog: Istopljeni lezajevi i ventili motora i izgorene instalacije u motornom prostoru. A sto je najtuznije, kad se zatvori hauba, auto izgleda ko da nikad nije gorio, izvana nije ni taknut.
Eh, sad: KUPUJEM MOTOR 1.6i ZA KADETTA! Ako neko ima nek ostavi poruku na PM.
Pozz
|
|
| 11-14-2007 03:17 PM |
|
|
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
RE: Havarija...
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 11-14-2007 03:58 PM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
Zapalio se motor zbog benzina koji je curio po njemu i otisli lezajevi i ventili.Ma bjezi bolan Mladene.Ovo ti je smjesnije od onog gradskog autobusa sto ide 140.
Imas onih tamo na drugom forumu drugara koji ti vjeruju na ovakve budalastine pa njih malo pokusavaj impresionirati.
|
|
| 11-14-2007 05:23 PM |
|
 |
basake
Posting Freak

Status:
|
Ma nemoguce je da je tolika havarija nastala usljed pozara kojeg si cak sta vise uspio ugasiti flasom Radenske. Ventili se samo u zeljezari tope, u motoru nikako.
|
|
| 11-14-2007 05:51 PM |
|
 |
The Mladen
Member

Status:
|
Mozda se nisam dobro izrazio. Majstor je rekao da su se "ventili skalili" sta god to značilo. Po meni to znači da su se od vrućine pokrivili, zatopili, ispravite me ako grijesim. No nebitno, činjenica je da motor sada lupa kao kad se čekićem udara u nesto i ne moze da stoji upaljen bez gasa (stelovanje stangasa nema efekta), a prije paljevine je radio ko zuca.
|
|
| 11-14-2007 07:32 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
Može se to srediti jarane i mislim da je to kud i kamo bolje i pametnije nego mijenjati čitav motor...
Mirza K.
|
|
| 11-14-2007 07:38 PM |
|
|
The Mladen
Member

Status:
|
Majstori traze 250-300KM za generalku motora, a drugi motor oko 250+ugradnja. Pa sad sta je bolje...
|
|
| 11-14-2007 08:32 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
A trebe iz shopinga gledaju mislili vatromet...e jbg drug poslusaj Mirzu mozda se to isplati popravljati a ne odmah pa cijeli motor...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 11-14-2007 08:35 PM |
|
 |
basake
Posting Freak

Status:
|
Majstori traze 250-300KM za generalku motora, a drugi motor oko 250+ugradnja. Pa sad sta je bolje...
Bolje je uraditi generalku, neznas kakav motor stavljas.
|
|
| 11-14-2007 08:41 PM |
|
 |
Rainman
Clan AMK PUNGAS

Group: Administrators
Status:
Away
|
Ebiga zao mi je pajdo moj ,ali sad ako vec uzimas motoric uzmi barem od nekog GSI-a motoric.Ebiga stvrno je crnjak , pravo mi zao sto te to zadesilo
Alfa ce uvijek biti guja na cesti!!!
|
|
| 11-14-2007 09:29 PM |
|
 |
|
|