|
hitan odgovor???
|
| Author |
Message |
mane1
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
hitan odgovor???
Ej ljudi imam 306 dvc spojen u seriji ( ima 2 zavojnice po 4 ohm-a ) a naletio sam na neki dijagaram koji govori da te dvije zavojnice u seriji imaju 8 ohm-a a paralelno 2 ohm-a. Pa sad neznam što je bolje 2 ili 8 ohm-a, što daje bolji bas?
[img]8cc135a4-anschluss_jpg[/img]
|
|
| 05-09-2007 08:29 AM |
|
|
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
RE: hitan odgovor???
Pa to zavisi kakvo je pojacalo, imas li jedno ili dva pojacala, na koliko ohm-a radi pojacalo, da li je stabilno na 2 ohm-a ili... Ako spojis kako ne treba moze doci do crkavanja jedne stvari.
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 05-09-2007 08:38 AM |
|
 |
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Ako govorimo o onom pojacalu kac xxxx, ja ti preporucujem jedan kanal na jednu zavojnicu, drugi kanal na drugu zavojnicu.
A za grmljavinu basa i tutnjavu najvecu ulogu igra kutija, oblik, zapremina, materijal ...
|
|
| 05-09-2007 08:40 AM |
|
 |
mane1
Junior Member

Status:
|
Da znam sve to, kutija je kupljena u kenwood-a u Međugorju tu sam uzeo pojacalo i ostali opremu, tu su mi rekli momci da je za taj bass i dali su mi odgovarajuci port, pa sam mislio da izvucem max. od pojacala i od basa zato mislim spojit u bridbe i ic na 2 ohm-a
|
|
| 05-09-2007 09:13 PM |
|
 |
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Mislim da ti ta tvoja filozofija dobijanja jaceg basa nije u redu. A, ti uradi kako hoces. Koja je kutija, mislim zapremina? I koje je auto?
|
|
| 05-10-2007 10:16 AM |
|
 |